X
pinguini

Jurnaliștii de la BBC au încălcat regulile documentarului și au salvat niște pinguini

O echipă de jurnaliști de la postul britanic BBC, care realiza un documentar despre pinguini, a luat o decizie rară în timpul filmărilor – una ce încalcă regulile nescrise ale filmului documentar.

Echipa de filmare a BBC a salvat o colonie de pinguini imperiali din Antarctida, deși una dintre regulile documentarului prevede interzicerea implicării acestora în starea de fapt a lucrurilor. S-a întâmplat în timpul filmărilor emisiunii „Dynasties”. Membrii echipei de filmare au explicat de ce au decis să procedeze astfel.

În timp ce jurnaliștii urmăreau pinguinii în mediul lor sălbatic, au observat că aceștia s-au pomenit într-o capcană din cauza unei furtuni de zăpadă. Pinguinii se aflau într-o râpă înconjurați de zăpadă și gheață din care nu puteau ieși din cauza peretelui de gheață și zăpadă abrupt, iar mulți dintre puii de pinguini au murit. Această situație i-a determinat pe membrii echipei de filmare să revină la fața locului după furtună și să sape cu lopețile o mică trecere prin zidul de zăpadă astfel încât aceștia să poată ieși la suprafață. Producătorul proiectului, Mike Gunton, a spus că jurnaliștii s-au pomenit într-o situație dificilă care i-a determinat să ia această decizie. Acesta a precizat că în orice altă situație jurnaliștii nu trebuie să intervină și nici nu ar fi făcut-o, dar că de data aceasta au contat mai mulți factori.

Un caz asemănător s-a întâmplat în episodul de săptămâna trecută – când echipa de filmare a fost martorul decesului unui cimpanzeu, dar în care nu s-a intervenit: „Ar fi fost extrem de periculos, dar totodată ce puteai face? Oamenii nu au cu ei o trusă medicală veterinară completă”.

 

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Contact