X
În locul parcării de pe strada Șelarilor (perpenticulară pe str. Constituției), CJ plănuiește ridicarea unei parcări supraetajate

Sala Transilvania ia parcarea Spitalului din centrul orașului. Din care să facă profit

Spitalul Județean Sibiu este dispus să cedeze Serviciului public Sala Transilvania parcarea cu 60 de locuri de pe strada Funarilor. Cei de la Sala Transilvania consideră că au căpătat suficientă experiență pentru a obține din această parcare un profit lunar cuprins între 3.000 și 5.000 de lei.

Parcarea de pe str. Funarilor (cu acces din str. Constituției, în zona Clinicii Polisano) a fost amenajată din fondurile Consiliului Județean Sibiu în 2013, în urma unei investiții de aproape 600.000 de lei, cu tot cu TVA. Cu o suprafață de 1.689 de mp, parcarea a fost transmisă în administrarea Spitalului Județean Sibiu, instituție care acum este dispusă să renunțe la obiectiv. “Motivele pentru care dorim să preluați din administrarea Spitalului clinic județean de urgență Sibiu a imobilului descris mai sus sunt: personalul angajat al unității noastre este insuficient pentru administrarea parcării; costul pentru întreținerea și repararea sistemului de bariere este ridicat“, se arată într-o adresă semnată de managerul Spitalului județean, Ioan Benchea, și trimisă Consiliului Județean Sibiu.

Care CJ Sibiu intenționează să transmită administrarea parcării Serviciului public Sala Transilvania. Instituție aflată în permanentă căutare de resurse financiare care să compenseze încasările din închirierea sălii polivalente către diferite târguri de haine, Serviciul de administrare a Sălii Transilvania a calculat că, dacă va prelua această parcare, va putea obține venituri suplimentare. “Având în vedere experiența acumulată cu parcarea existentă în cadrul instituției noastre, considerăm că investiția necesară pentru a repune în stare de funcționare parcarea mai sus menționată este de aproximativ 160.000 de lei, cu TVA inclus. La această investiție, costurile lunare de administrare și funcționare estimăm a fi de 3.000 – 4.000 de lei pe lună (2.000 – 3.000 de lei pe lună cheltuieli de mentenanță, 1.000 de lei pe lună, costul tichetelor de parcare), iar încasările pe care le estimăm a le obține să fie de 7.000 – 8.000 de lei pe lună“, se arată în adresa semnată de Adrian Bibu, directorul Serviciului Sala Transilvania, transmisă către CJ Sibiu.

Atât Spitalul, cât și Sala Transilvania sunt instituții aflate în subordinea CJ Sibiu. Iar schimbarea administrării parcării va fi supusă dezbaterii și votului consilierilor județeni în cadrul ședinței ordinare programată joi după-amiaza.

Sistemul de bariere al parcării în discuție nu mai funcționează de multă vreme, accesul nemaifiind taxat în niciun mod. Când barierele erau în stare de funcționare, taxa percepută era de un leu pe oră.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

3 opinii

  1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    nu contează

    ^resurse financiare care să compenseze încasările din închirierea sălii polivalente către diferite …^ Cum adică sa compenseze ? Se inchiriaza in pagubă ? rezulta pierderi din inchirieri ? atunci de ce sa mai inchiriaza ? Doar ca sa nu mai aiba sportivii loc de antrenament ? foarte foarte ciudat.

  3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Sibiu
  • Contact