X
cantina electrica serv

Peste 3,5 milioane de lei: Electrica Serv și-a scos la vânzare proprietățile din Sibiu

În cadrul procesului de restructurare care implică și concedieri, compania de stat Electrica Serv și-a scos la vânzare proprietăți din Sibiu evaluate la peste 775.000 de euro, fără TVA. Printre acestea se află un teren valoros pe strada Oituz, dar și fosta cantină de pe bulevardul Corneliu Coposu.

Electrica Serv, parte a grupului Electrica, și-a scos din toamna acestui an peste 20 de proprietăți la vânzare sau la închiriere. Cinci dintre acestea se află în județul Sibiu. Cel mai valoros activ din Sibiu, pe care societatea care prestează lucrări de întreținere și reparații a rețelelor de distribuție și transport le-a scos la vânzare, este fosta cantină de pe bulevardul Corneliu Coposu (aflată între sediul Transelectrica și podul Gării – vezi foto principală).
Cu o suprafață de 642 de mp, clădirea este scoasă la vânzare pentru suma de 329.000 de euro, la care se adaugă TVA. “Clădirea poate fi transformată cu ușurință în restaurant, hotel sau pensiune. De asemenea, datorită dimensiunilor generoase, clădirea poate avea destinația de spațiu logistic, depozitare mărfuri. Imobilul are în componență sală de mese, toalete, bucătărie și spații de depozitare“, arată reprezentanții Electrica Serv. Celor are ar dori să închirieze acest spațiu le este solicitată o chirie lunară de 2.700 de euro. La fel ca și celelalte imobile scoase la vânzare sau închiriere, și fosta cantină are nevoie de lucrări de reparații.

Interiorul cantinei de pe bulevardul Corneliu Coposu. FOTO Electric Serv

Interiorul cantinei de pe bulevardul Corneliu Coposu. FOTO Electric Serv

“Proprietate de refuzat“

Tot în municipiul Sibiu, Electrica Serv a scos la vânzare și un teren de 947 de mp, situat la câțiva metri de Colegiul Economic “George Barițiu“, pe strada Oituz, la numărul 32 (fostul număr 24). “Terenul este împrejmuit cu gard și are un front stradal de circa 58 de metri. Poziționarea și detaliile urbanistice ale zonei fac această proprietate de nerefuzat“, își prezintă “marfa“ cei de la Electrica Serv. Suma cerută pentru acest teren este de 295.000 de euro, plus TVA. Terenul face și obiectul unei licitații cu strigare programată pe 29 noiembrie, în cadrul căreia prețul de pornire anunțat este de 1,37 milioane de lei (plus TVA).

Terenul de pe str. Oituz. FOTO: Google Earth

Terenul de pe str. Oituz. FOTO: Google Earth

În oferta imobiliară a companiei energetice mai intră și o casă de vacanță amplasată în comuna Bazna. Cabana are o suprafață de 137 de mp, este ridicată pe structură de lemn, beneficiază de un teren de peste 2.500 de mp și are nevoie de lucrări serioase de îmbunătățire. Prețul de vânzare stabilit este de 38.000 de euro.

Cabana din Bazna este amplasată lângă hotelul celor de la Romgaz. FOTO: Electric Serv

Cabana din Bazna este amplasată lângă hotelul celor de la Romgaz. FOTO: Electric Serv

Într-o condiție mai bună este o casă de vacanță, în Râu Sadului. “Situată la marginea unei păduri, departe de aerul poluat al marilor orașe. Imobilul se compune din teren cu suprafața de 2.633 mp și construcție de 168 mp. La interior găsim o bucătărie, sufrageria, baie și loc de odihnă. Lângă casă se află un foișor generos, situat pe o platforma betonată. Încălzirea imobilului se face cu sobe de teracotă“, descriu cei de la Electrica Serv proprietatea pe care o scos-o la vânzare pentru suma de 41.000 de euro, exclusiv TVA. Închirierea imobilului are prețul de 1.500 de euro, lunar, plus taxa pe valoare adăugată.

Casa de vacanță de la Râu Sadului FOTO: Electric Serv

Casa de vacanță de la Râu Sadului FOTO: Electric Serv

În fine, Electrica Serv a pus în vânzare și spațiul comercial de 108 de mp pe care îl are pe strada Uzinei, nr. 1-7, la parterul blocului cu numărul 3. “Suprafețele vitrate generoase sunt potrivite pentru reclamă stradală. Spațiul poate fi transformat în sediu de bancă, magazine“ apreciază cei de la Electrica. Prețul de vânzare stabilit este de 73.000 de euro, chiria lunară solicitată fiind de 900 de euro. Sumele nu includ TVA.

Spațiul comercial de pe str. Uzinei FOTO: Electric Serv

Spațiul comercial de pe str. Uzinei FOTO: Electric Serv

Aflată în continuare într-un proces de reorganizare, Electrica Serv derulează și un program de concedieri colective, care se va încheia la finele anului viitor.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

6 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  McD

  ..astia au preturile din 2005-2006 cand fuga dupa proprietati si spatii imobiliare era sportul national…daca mai taie cam 25-30% cu tot cu TVA poate isi rezolva problemele…altfel, pa…

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   Real estate

   Habar nu ai de piața imobiliară , prietene, prețurile pe care le-au publicat sunt sub prețul pieței …
   Unde găsești tu spațiu comercial sub 1000 euro/ mp in Sibiu ??
   Sau terenul de lângă Economic la 300 euro/ mp ti se pare scump??
   Stii cât e mp pe Calea Dumbrăvii ??
   Te-ai băgat și tu ca bikinii-n … pe site-ul asta toți frustrații fac terapie!

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Grigore

  Cantina trebuie cumparata de Primarie si demolata. Poate isi mai scoate basmaua cu nebunia de mall care se va face…. Macar ar fi cat de cat loc de celebrul sens giratoriu din fata podului

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Chirias

  De ce nu se spune nimic in acest articol si depre locuintele de servici aflate langa cantina, al caror chirii au crescut de 5 ori, si in care cei de la Electrica nu au investit absolut nimic de 25 de ani???
  De ce toate propietatile au fost scoase la vanzare, iar acestea raman in continuare inchiriate???

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Ioan

  Pt Real Estate – pe C. Dumbrăvii ai CUT -2 si POT între 40 si 80% , pe Oituz CUT 0,65% si POT de 25 % așa ca poți construi Max o căsuța mica la 350 EUR mp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Contact