X
strauss-2016-12

Au fost puse în vânzare biletele pentru Concertul de Crăciun al Johann Strauss Ensemble, la Sibiu

A devenit o tradiție ca, la Sibiu, venirea Crăciunului să fie vestită de orchestra vieneză Johann Strauss Ensemble. Sub bagheta lui Russel McGregor, cel care a condus și orchestra Palatului Schönbrunn, Johann Strauss Ensemble revine pentru al 12-lea an la Sibiu.

Lucrări muzicale ce aparțin marilor compozitori Johann Strauss I și II, compoziții de Franz Lehar, Karl Komzak, Julius Fucik, dar și temele de Crăciun create de Johann Sebastian Bach, sunt doar câteva dintre bijuteriile muzicale pe care, timp de aproximativ două ore, instrumentiștii vienezi le vor pune în valoare la Sibiu. Anul acesta, Concertul de Crăciun al celor de la Johann Strauss Ensemble a fost programat în ziua de vineri, 14 decembrie, de la ora 20:00. Locul de desfășurare a concertului este Centrul cultural ”Ion Besoiu”.

Desfășurat de fiecare dată cu casa închisă, Concertul de Crăciun al celor de la Johann Strauss Ensemble se anunță și în acest an unul de excepție. ”Atracția concertelor susținute de orchestra austriacă se datorează, în mare parte, magnetismului lui Russel McGregor, dirijor și prim-solist, deținător al unei viori fabricate de Carlo Giuseppe Testore în anul 1697, “sora mai mică” a celebrei viole a lui Wolfgang Amadeus Mozart. În acompaniamentul sau sub bagheta lui Russel McGregor, au performat artiști celebri din aria muzicii de operă, precum Luciano Pavarotti, Jose Carreras sau Ildiko Raimondi”, arată organizatorii concertului de la Sibiu.

Prezenți de mai bine de un deceniu la Sibiu, în preajma fiecărui Crăciun, instrumentiștii cunoscutei orchestre spun că așteaptă în mod cert să revadă centrul istoric al orașului, precum și Târgul de Crăciun, în cadrul căruia – la fel precum în ultimii ani – concertul va fi transmis în direct prin intermediul unui ecran de mari dimensiuni. ”Îi salut pe toți cei din Sibiu. Sunt nerăbdător în așteptarea zilei de 14 decembrie, când la Sibiu vom avea, de această dată, două concerte. Primul va fi cel pentru copii, urmând ca seara să susținem concertul mare. Abia aștept să revedem publicul din Sibiu”, a anunțat Russel McGregor, dirijorul Johann Strauss Ensemble.

Biletele pentru Concertul de Crăciun au fost puse în vânzare prin intermediul Agenției Teatrale, de pe str. Nicolae Bălcescu, nr. 17. Prețul unui bilet este de 80 de lei. În limita locurilor disponibile, pensionarii și studenții beneficiază de reducere de 50%.

 

logo actiune cofinantata de primaria sibiu

Concertul de Crăciun al orchestrei Johann Strauss Ensemble este o acțiune cofinanțată de Primăria municipiului Sibiu  

Sponsori: 

OASIS

OASIS

 

 

 

 

 

 

Concertul de Crăciun al Johann Strauss Ensemble este un eveniment care se bucură de susținerea următorilor parteneri: PIANO Gastro Pubflorăriile TulipaSmart PrintPlastic ProMagnetCV și Magic FM.

Istoria orchestrei Johann Strauss Ensemble începe în anul 1985, când a fost  fondată de către membri ai Bruckner Orchester din Linz. Grupul lucrează de atunci fără întrerupere la perfecționarea sunetului și stilului, adăugând piese noi și inovatoare repertoriului standard. Orchestra îi datorează o mare parte din evoluția profesională violonistului și dirijorului Russell McGregor, care s-a alăturat ansamblului în 2004. Respectând tradiția concertelor Strauss din secolul XIX, acesta dirijează în stilul Stehgeiger, adică din poziția de solist. McGregor s-a născut în Oxford, dar a crescut în Melbourne, Australia, unde la vârsta de 7 ani a început să studieze vioara. Din 1992 Russell locuiește în Viena, iar din 1997 este concert-maestru și dirijor al orchestrei Palatului Schöbrunn.

concert strauss (3) strauss-2016-30 strauss-2016-18 russel-iohannn-strauss-2

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

2 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Zexe

  Merită mers chiar și numai ca să vezi cum se afișează cu costumații de cocalari „lumea bună” a Sibiului, ăia de răd de olteni și mitici! Săsoaicele bătrâne de la FDGR în blugi și trepădușii ăia mai tineri, responsabili cu curlingul, echipați în treninguri de firmă, toalete foarte nimerite pentru un concert de muzică clasică. :)

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  NoZexe

  Bravo, Zexe, ai trăddat înaltul tău rafinament numind spectacolul ansamblului de la Linz (nicidecum Viena) “concert de muzică clasică”.
  Eu zic să mai dai pe la Filarmonică si în afara concertelor pentru gospodine marca André Rieu şi dacă esti acolo, să asculți muzica nu să comentezi vestimentația altora. Aşa o să pari mai puțin un provincial frustrat şi o să te cizelezi în timp spre binele tău şi al tuturor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact