Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
15°C

Un militar a murit în timpul pregătirilor de 1 Decembrie de la Alba Iulia. Klaus Iohannis a cerut demararea unei anchete

Un militar a murit în timpul pregătirilor de 1 Decembrie de la Alba Iulia. Klaus Iohannis a cerut demararea unei anchete

Un militar a murit în această dimineață la Alba Iulia, în timp ce se afla pe un complex antiaerian – Ghepard. Se pare că s-ar fi electrocutat, în timpul descărcării unor tancuri pentru parada de 1 Decembrie, anunță alba24.ro.

Actualizare. Președintele României, Klaus Iohannis, transmite condoleanțe familiei și camarazilor militarului și a solicitat o anchetă a cauzelor producerii incidentului.

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a aflat cu tristețe despre tragicul incident care a avut loc în această zi, la Alba Iulia, în urma căruia un militar din cadrul Batalionului 3 Apărare Antiaeriană „Potaissa” din Turda a decedat în timp ce participa la activitățile de pregătire a sărbătoririi Centenarului Marii Uniri.

Președintele Klaus Iohannis transmite condoleanțe familiei și camarazilor militarului care și-a pierdut viața la Alba Iulia, alături de întreaga sa compasiune.

Președintele României a solicitat anchetarea cu celeritate a cauzelor producerii incidentului”, este mesajul postat pe presidency.ro.

Actualizare. Ministerul Apărării Naționale a postat pe facebook un mesaj prin care își exprimă regretul pierderii colegului care a murit astăzi la Alba Iulia.

Plutonierul Alexandru Orosz avea 33 ani, din care 11 i-a petrecut ca militar în Armata României. Era tatăl unei fetiţe de 5 ani. Militar veteran, Alexandru a executat o misiune în teatrul de operaţii din Afganistan în 2012, alături de militarii Batalionului 300 Infanterie din Galaţi.

Subofițerul care venea cu convoiul de la Turda s-ar fi electrocutat după ce s-a urcat pe un tanc. Acesta s-ar fi atins de linia de curent a căii ferate care se pare că în mod normal ar fi trebuit să fie fără curent, potrivit celor de la fața locului.

„Am văzut când s-a ridicat și a atins cablul de înaltă tensiune. L-a aruncat de acolo ca pe o păpușă” spune un martor.
La fața locului s-au deplasat un echipaj al IPJ Alba și Isu Alba. Ancheta a fost preluată de MAPN, perimetrul a fost eliberat de persoanele care se aflau în jur și s-a stabilit o zonă de siguranță.

militar mort2 militar mort

Sursa: alba24.ro

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus