X
Carti copii

11.000 de cărți ilustrate au ajuns la copiii nevoiași din județul Sibiu

Mai mulți copii din județul Sibiu au primit cărți ilustrate, în cadrul programului pilot de lectură în grădinițe „Fiecare copil merită o poveste”.

În perioada 21-22 noiembrie, au fost organizate în Sibiu numeroase activități, în cadrul unui parteneriat între Asociația OvidiuRo și Inspectoratul Școlar Județean Sibiu, împreună cu Fundația KeepGiving, cu sprijinul companiei KeepCalling, la care au fost invitați să participe și reprezentanți ai Consiliului Județean și Prefecturii Județului Sibiu. În cadrul evenimentului au avut loc ateliere de lectură pentru copii și părinți la Grădinița cu program normal nr. 13 Sibiu, structură a Școlii Gimnaziale “Ion Slavici” Sibiu și la grupele de grădiniță speciale din Cadrul Centrului Școlar de Educație Incluzivă nr. 1 Sibiu; atelier de lectură pentru bibliotecari, la sediul Bibliotecii Astra Sibiu; întâlnire de lucru între partenerii județeni, la sediul I.S.J. Sibiu, la invitația Inspectorului Școlar General, Emilian Marius Novac; întâlnire cu directorii unităților școlare care au în structură și grupe de grădiniță, la sediul Casei Corpului Didactic Sibiu, pentru dezbateri pe tema importanței educației timpurii; ateliere de literație pentru formatori în tehnici de predare centrate pe dezvoltarea limbajului.

Cu prilejul acestor întâlniri au fost distribuite aproximativ 1000 de kituri educaționale pentru profesori, formatori, bibliotecari și directori din județ, precum și 11.000 de cărți ilustrate, oferite copiilor din mediul rural și celor din mediul urban, din zone defavorizate; de asemenea, tot cu sprijinul Fundației KeepGiving au fost oferite 20 de centre de bibliotecă (un raft și o selecție de cărți ilustrate) celor mai sărace grădinițe din mediul rural sau urban din județ.

 

Foto: arhiva TS

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Sibiu
  • Contact