X
catedrala mantuirii neamului

Catedrala Mântuirii Neamului, amendată de ISU. Cum arată interiorul | FOTO

Cu o zi înainte de sfinţirea Catedralei Mântuirii Neamului, constructorul a primit o amendă de la ISU, în valoare de 10.000 de lei pentru încălcarea normelor de securitate la incendiu, anunță Digi24. Preotul sibian Constantin Necula a postat câteva fotografii din interior. 

Catedrala Mântuirii Neamului nu este finalizată, de aceea nu se poate pune în discuţie existenţa unei autorizări pentru siguranţa la incendiu, au anunţat, sâmbătă, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov. Aceştia au precizat că în cursul zilei de vineri constructorul a fost amendat cu 10.000 de lei pentru încălcarea normelor de securitate la incendiu aplicabile la organizarea de şantier. Pentru că peste 30.000 de credincioşi vor participa la evenimentul de sfinţire, mai multe echipaje de poliţişti, pompieri, jandarmi şi medici se vor afla la faţa locului.

„Organizatorul evenimentului este Patriarhia Română, care a invitat publicul să participe la slujba de sfinţire a Catedralei. În prezent, construcţia nu este finalizată, sens în care nu se poate pune în discuţie existenţa unei autorizări pentru siguranţa la incendiu. Subliniem că autorizaţia de securitate la incendiu reprezintă actul administrativ emis de inspectoratele pentru situaţii de urgenţă la finalizarea construcţiei, înainte de intrarea efectivă în funcţiune, potrivit destinaţiei declarată de beneficiar”, au anunţat, sâmbătă, reprezentanţii ISU Bucureşti-Ilfov.

Aceştia au precizat că, în cursul zilei de vineri, ISU Bucureşti – Ilfov a aplicat constructorului o amendă contravenţională în valoare de 10.000 de lei pentru încălcarea normelor de securitate la incendiu aplicabile la organizarea de şantier pentru acest obiectiv.

”Sancţiunea a fost aplicată în conformitate cu prevederile articolului 19, litera Q din Legea 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor, cu modificările şi completările ulterioare, coroborate cu prevederile articolului 6.6.5 din Normativul tehnic nr. C300/1994 de prevenire şi stingere a incendiilor pe durata executării lucrărilor de construcţii şi instalaţii aferente acestora. De asemenea, ISU Bucureşti-Ilfov a înştiinţat Mitropolia Munteniei şi Dobrogei –Arhiepiscopia Bucureştilor că, în condiţiile date, acesta poartă întreaga responsabilitate pentru siguranţa participanţilor, prin adresele transmise în data de 22.11.2018, respectiv 23.11.2018”, se mai arată în comunicatul ISU Bucureşti-Ilfov.

La fața locului a ajuns deja preotul sibian Constantin Necula. Acesta a postat pe pagina personală de facebook câteva fotografii din interiorul catedralei.

catedrala mântuirii neamului interior (1) catedrala mântuirii neamului interior (2) catedrala mântuirii neamului interior (3) catedrala mântuirii neamului interior (4) catedrala mântuirii neamului interior (5)

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

8 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  crestin

  mergem sa ne rugam la dumnezeu pentru iertarea pacatelor intro catedrala poleita cu aur si noi nu avem spitale, sunt oameni saraci ce nu au ce manca. uni dau bani pentri catedrala in loc pentru spitale si azile batrani, petnru adaposturi pentru oameni strazii. isus a spus ca biserica nu este loc pentru afaceri si a distrus toate tarabele negustorilor scotandui afara. isus nu a stat in case sau palate poleite cu aur, a stat in randul oamenilor si ia ajutat. chiar asa de mult sa degradat biserica

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Paul

  Parca dl. Necula a promis ca se retrage din viata publica dar nu se tine de cuvant – tipic pentru acesti farisei. Isus e fericit cu aceasta catedrala de neam prost nu-i asa? Clopote cu patriarh pe ele, ce minte putina aveti. E genul de loc detestat de Isus. Daca exista Dumnezeu atunci e vai de cei de teapa lui Daniel & Co.

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  rammstein

  ceausescu a facut casa poporului ,o constructie hidoasa dupa cum se vede,acum toti ei comunistii au facut o alta constructie megalomana !!!…catedrala mantuirii !!!…a cui ??..a hotilor..nu-si dadeau ei cu mir in parlament??…acum spuneti voi,cine din uniunea europeana mai construieste asa ceva ???…e o boala la romani sa faca biserici…nu-i oras in tara asta sa nu vezi cel putin o astfel de constructie in lucru…DAR TREZITI-VA ODATA!!!….credinte e una ,iar biserica e alta…ce am devenit stat fundamentalist?>…aratati-mi voi astia cu bisericile in cap o tara din europa civilizata ca cheltuie bani pentru constructii fara nici un rost…apropo vine ziua nationala sa vedeti cati popi vor fi pe la manifestatii…nu-i eveniment in tara asta sa nu apara si popii…a fost ziua nationala a frantei ,a americii,a germaniei,a ungariei..in fine a unor tari civilizate si ati vazut vreun popa??…

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  CHE GUEVARA

  Amice Dracu, sunt pline bisericile din aceasta tara de crestini semianalfabeti si analfabeti, si iata acum umplu si Catedrala Mantuirii Neamului-PROST!
  ” Religia o fraza de dansii inventata…” spunea MIHAI EMINESCU marele nostru poet national

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Savin

  Paulescu și Iorga nu erau analfabeți. Sunt destui intelectuali la catedrala din Sibiu, nu cred că e vreun om care nu știe carte. Hai să nu reluăm limbajul și argumentele comuniștilor din anii 50. Ei i-au întemnițat și le-au luat viața intelectualilor străluciți și creștini din generația interbelică. Vulcănescu era analfabet ? Sau Petre Țuțea ? Sau Nicolae Paulescu, medicul care a descoperit insulina ? Sandu Tudor era analfabet ? Vasile Voiculescu era ?

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Contact