X
Chilly con carne din vită slabă cu orez alb și coriandru proaspăt

Restaurantul Avocado. Sperăm că la noi a fost doar o întâmplare

A fost mare fierbere prin partea vegetariano-feminină a redacției noastre la vestea că se deschide prin Sibiu un nou restaurant care le dă și lor atenție. Și a fost un ciripit continuu din acea parte a redacției, după ce pe Facebook (unde altundeva?) a apărut anunțul că s-a deschis.

”Vaaaai, ieri au avut chifteluțe din orez cu avocado, cu sos de roșii și soia… Și au avut și supă cremă de morcov cu ghimbir și semințe de dovleac. Și uitați-vă, azi au orez cu baby spanac, roșii uscate, caju și sos chimichurri. Și, vaaaai, la desert au budincă din perle tapioca și lapte de cocos și ananas și lime. Trebuie să fie tare bun. Mergeți, mergeți să aduceți?”, s-au tot tânguit vegetarienele din redacție. Și tot așa au continuat, de câte ori citeau prin meniul zilei despre năut, avocado și alte alea.
Nu e loc doar pentru vegetarieni, căci în meniul zilnic mai găsești și mușchiuleț de porc în crustă de verdețuri cu sos de gorgonzola și mazăre sau pulpe de pui cu sus curry și brocoli preparat în unt.

Ne îndemnau fetele să ”mergem să aducem” deoarece la Avocado – căci așa se numește noul restaurant – nu au sală de mese, deoarece funcționează pe un alt principiu decât cel al clasicelor locuri de servire a mesei. Pe pagina lor de Facebook, tinerii de acolo publică de dimineață meniul propus pentru ziua respectivă. De obicei, două supe creme, două feluri principale (unul vegetarian, unul – nu), două salate și un desert. Din ce am văzut până acum, toate au prețuri fixe: nouă lei pentru supe, 13 lei pentru felul principal, 17 lei pentru salate și șapte lei pentru desert . Între 09:00 și 11:00, cei interesați de meniu pun mâna pe telefon, cer ceea ce doresc din meniu și propun o oră la care să treacă să își ridice comanda. Avocado nu are sistem propriu de livrare, prin urmare, dacă nu te poți deplasa tu acolo, poți cere să îți trimită comanda prin taxi, situație în care va trebui să ai în vedere și costul deplasării.

Iar locul în care funcționează Avocado e pe strada Școala de Înot, în a doua jumătate dinspre parcul Sub Arini. Adică locuri de parcare – mai greu. Nu foarte greu, însă, căci noi am găsit loc liber după ce am dat o tură de stradă.
În ziua în care am decis să comandăm de la Avocado, în meniu era de ales între două supe creme, una de păstârnac cu salvie crocantă și una de ceapă cu cremă de brânză. La felul principal, puteam alege dintre chilly con carne din vită slabă cu orez alb și coriandru proaspăt sau linte cu fasole verde, roșii și cartof dulce la grătar cu salsa verde. La salate, una era cu piept de pui și avocado, iar cea de-a doua cu halloumi la grătar. În fine, desertul era botezat ”cantuccini în cafea cu cremă de lămâie”. Cu excepția salatei cu halloumi și a lintelor, noi am comandat din fiecare.

Nu ai cum să nu mergi cu așteptări ridicate la Avocado. Mai ales căci oamenii se laudă cu ”sous vide” ca tehnică de gătit (mâncarea e ambalată în pungi rezistente la căldură, din care este scos aerul înainte de gătire). Iar despre felul principal cu carne al zilei, tocmai postaseră pe Facebook câteva fotografii în care anunțau că și-au preparat singuri tocătura de carne de vită și că au folosit doar materie premium.
La restaurant, mâncarea era pregătită, ambalată. Bucătarul, foarte amabil, s-a oferit să reîncălzească felul principal, iar fetele de după tejghea erau tot un zâmbet. Locul arată bine avându-i în vedere destinația, iar ambalajele în care ne-a fost dată mâncarea dau senzația de calitate.

Supă de păstârnac cu salvie crocantă - Avocado

Supă cremă de păstârnac cu salvie crocantă – Avocado

Și am ajuns la redacție, moment în care am văzut că nu ni s-au dat nici tacâmuri, nici șervețele (e drept, nici n-am întrebat dacă sunt incluse în frumoasa pungă și, până la urmă, așa e mai ”eco”). Ambalajele mâncărurilor îți permit să reîncălzești preparatele în cuptorul cu microunde, dar noi, în primă fază, n-am mai apelat la variantă, considerând că nu e nevoie. Mai apoi, am butonat și la cuptor. Căci, pe bune, ceva nu se lega la majoritatea preparatelor. Adică, de la supa de păstârnac, de exemplu, am avut reacții de la ”merge, dar nu e cine știe ce” la ”asta nu poate fi mâncată”. Supa avea mai degrabă un statut neutru, prin care parcă dibuiai ceva gusturi care fie îți erau indiferente, fie te provocau să renunți.
Supa de ceapă n-am mai gustat-o, dar vegetariana-feministă din redacție care a cerut-o a dat din cap a ”se putea și mai bună”.

Supă cremă de ceapă cu cremă de brânză

Supă cremă de ceapă cu cremă de brânză – Avocado

 

Din felul principal (vezi foto principală) am apreciat doar orezul, căci carnea aceea de vită nu părea să se lege de niciun fel cu sosul prin care plutea porumb de la conservă și fasole din aceeași sursă (dacă greșesc originea, apăi nu prea contează, că oricum n-aveau gust). Nu era respingător preparatul, dar, iarăși, era dominat mai degrabă de acea ”neutralitate” a gusturilor. Una care nu a atras pe mai nimeni, deoarece porția a rămas neconsumată.

Salată de pui cu avocado

Salată de pui cu avocado

Despre salată, însă, numai de bine, porția a fost chiar generoasă, sosul delicios. Puiul din compoziție – mai degrabă discret ca prezență în economia gusturilor.
În fine, ceea ce ni s-a spus încă de la restaurant a fost confirmat aproape unanimitate, adică desertul a fost bun. Chiar foarte buni biscuiții aceia italieni, ascunși prin pufoasa cremă acrișoară. Desert ușor, așa cum ar trebui să fie.

Cantuccini în cafea cu cremă de lămâie

Cantuccini în cafea cu cremă de lămâie

Pentru experiența de mai sus am plătit 76 de lei. Și tot ceea ce sperăm – că sunt tineri și frumoși – e ca cei de la Avocado să fi avut o zi proastă cu noi ori noi să nu intrăm în target-ul lor.

Mai avem nevoie și de iarbă

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

11 opinii

  1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    Alina Manole

    Nu e intamplare si eu am fost dezamagita. Am zis sa incerc sa vad ce aduc oamenii astia nou pe piata in conditiile in care mai este un local cu acest concept in Sibiu deschis de 1 an. E o copie ieftina a acelui local si atat.

  2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    Pt alina Manole și pt nu contează numele

    Nu va supărați, da lor. And nu a pus coada la pruna, ori dacă lor. And făcea hamburgeri asta înseamnă că nimeni în Sibiu nu mai face hamburgeri, articolele lui de pe Facebook sunt de cacat auzi ca “chef lor. And la butoane” sunteți de tot rahatu, sau cel puțin aia sau ala care scrie articolele zilnic,mai ridicați în slavi și oameni din spatele bucătăriei, eu cred ca meritul e al lor nu al chefului “la butoane”! Sunteți penibile amândouă, sigur lucrați pe acolo, ce sa ziceți și voi, în plus mâncărurile voastre sunt pline de zahar, zahar în supa crema, zahar în sosuri, desertul e atât de dulce încât îmi crapă dinți, în sfârșit etc. Maram healthy “apropo ar trebui sa nu mai subliniati healthy ca nu e deloc”

    • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

      nu contează

      Vă rugăm din suflet sa ne iertati daca v-am provocat in mod involuntar spasme si contractii neurovegetative cu observatia noastra. Noi suntem simpli lucratori la salubritate – gunoieri pe limbajul dvs- si uneori gasim in pubelele pe care le debarasam, ambalaje de la lor.And. In acest context faptic și în raport de memoria vizuala am apreciat că ambalajele, respectiv caserolele negre si cutiile de carton pentru desert ale celor doua firme se aseamana foarte tare. Vă cerem inca o data iertare pentru disconfortul creat prin postarea anterioara si ne exprimam speranta ca reactia dvs nu are nimic de a face cu anul centenar si cu faptul ca patronul de la lor.And are nume maghiar.

    • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

      Mihailescu

      Buna ziua!Ma numesc Mihailescu si lucrez la Lor.And.Impreuna cu detinatorul brand-ului(colegul nostru) si ceilalti colegi,eu zic ca facem obtreaba destul de bună!Fapt care este demonstrat de numarul mare de clienti fideli si noi carebne trec pragul zilnic.Ne pare rau ca nu suntem si pe gustul dvs.,fapt care va irita atat de tare incat sa spuneti ca produsele noastre sunt de rahat.Urat cuvant.Daca nu cumva sunteti vreun critic culinar recunoscut,dati-ne voie sa nu tinem cont de parerea dvs.Daca ne spuneti si cine sunteti si ce meserie practicati,poate incercam sa va dam si noi niste sfaturi despre cum sa va faceti meseria.

  4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    F**koff

    Am incercat,sunt foarte ok,voi sunteti putin cam uraciosi si daca nu e pe gustul vostru ramaneti la lipia voastra de la super mama cu de toate!

  5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    Alex

    Mie mi place restaurantul, sigur ca se pot imbunatati unele lucruri, le doresc succes, eu as fi mai moderat cu critica fata de niste oameni la inceput de drum

  6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    Pt alina Manole, pt nu contează numele și pt. domnul bucătar mihailescu

    Eu am vorbit de articole, domnule bucătar Mihăilescu, nu de mâncare, mai citiți o data va rog, pentru fetele care lucrează la salubritate :))))))))))) scuzele sunt acceptate:)))))))))) pe lângă subiect comentariu vostru, total as putea spune, nici măcar nu ați răspuns la ce am scris eu da va dați destepte:)))) din nou sunteți penibile, nici măcar nu știu cine e lor. And cum arata, ca e ungur sau nu, nici nu ma interesează sincer! Zi frumoasa sa aveți!

    • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

      Mihailescu

      Totusi….nu am inteles cum va numiti sau de nu vreti sa spuneti cine sunteti.Dovediti ca sunteti barbat/”barbata” si asumati-va pozitia pe care ati luat-o.Nu-i frumos,nici politicos si nici civilizat sa aruncati cu vorbe urâte fara sa va “aratati”.Cand lovesti trebuie sa fi pregatit sa si incasezi.Sau ati ales varianta “dai si fugi”?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Cronică de restaurant
  • Contact