Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
10°C

Bustul lui Alexandru Vaida Voevod, dezvelit în parcul Astra (CP)

Bustul lui Alexandru Vaida Voevod, dezvelit în parcul Astra (CP)

Primăria Municipiului Sibiu a dezvelit joi, 29 noiembrie, bustul lui Alexandru Vaida Voevod, vicepreședinte al Consiliului Dirigent și prim-ministru în primul Guvern al României Mari, o personalitate marcantă, cu o contribuție importantă în realizarea Marii Uniri.

“Am realizat acest bust în cadrul programului de manifestări dedicate Centenarului Marii Uniri. Cu câteva zile înainte de Ziua Națională a României, înainte de aniversarea a 100 de ani de la momentul proclamării Marii Uniri, dăruim Sibiului și sibienilor o lucrare care completează în mod fericit busturile din Parcul Astra”, Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu
alexandru vaida voevod-21

La ceremonie au luat parte Înaltpreasfinția Sa Mitropolitul Laurențiu care a oficiat slujba de sfințire a monumentului, comandantul Academiei Forțelor Terestre Nicolae Bălcescu - general de brigadă Ghiță Bârsan, vicepreședintele Consiliului Județean Marcel Luca, viceprimarii municipiului Sibiu – doamna Corina Bokor și domnul Răzvan Pop, consilieri locali, oameni de cultură și public. De asemenea, un pluton al Academiei Forțelor Terestre a fost prezent la eveniment pentru a da onorul.

Bustul lui Alexandru Vaida Voevod a fost realizat de sculptorul Ioan Cândea, la comanda și cu finanțarea Primăriei Municipiului Sibiu.

alexandru vaida voevod-23 alexandru vaida voevod-17 alexandru vaida voevod-16 alexandru vaida voevod-9 alexandru vaida voevod-8

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus