Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

Ce faci iarna cu barba?  Soluții pentru bărboși în sezonul rece

Ce faci iarna cu barba?  Soluții pentru bărboși în sezonul rece

Diferențele constante de temperatură, faptul că iarna tindem să nu mai fim atât de atenți cu curățirea feței și frigul sunt pericole pentru cei care au barbă. În plus, pielea feței este și ea afectată de temperaturile scăzute, însă există o serie de reguli care odată respectate ne vor face viața mult mai plăcută.

Spălare regulată

Este recomandat să ne spălăm pe față de două ori pe zi, dimineața și seara. Spre deosebire de lunile calde, când putem folosi o gama largă de produse, în sezonul rece trebuie să căutăm produse ce nu sunt atât de dure cu pielea și barba. Soluțiile naturale sunt cele recomandate în acest caz pentru că nu elimină uleiurile naturale ale pielii și bărbii.

Ar trebui totuși să știți că dușurile fierbinți nu ajută nici parul și nici pielea. Mai mult, acestea nu fac altceva decât sa deterioreze și să deshidrateze firul de păr. Modul în care vă uscați barba, este si el la fel de important, încercați să nu lăsați apă în barbă, deoarece apa folosită la duș nu conține cele mai bune minerale. Acest fapt va înrăutăți și mai mult situația, ducând la uscarea pielii și implicit a firului de păr.

 Hidratarea

Hidratarea pielii este cu adevărat necesară în timpul iernii. Un hidratant pentru bărbați este soluția mereu la îndemână chiar și pentru bărboși.

Folosirea șamponului este cea mai întâlnită modalitate de curățare a bărbii. Foarte mulți bărboși folosesc șamponul în exces. Acest fapt însă poate dăuna bărbii, acesta ducând la pierderea uleiurilor naturale. O soluție este combinarea șamponului cu un balsam de barbă. Puteți folosi șamponul de două ori pe săptămână, iar în restul zilelor puteți folosi un balsam, astfel veți avea o barbă curată, dar în același timp și hidratată.

barbati-barba

 Temperatura

Mulți bărbați preferă să se spele cu apă rece pentru a alunga cât mai repede somnolența. Alții preferă apa fierbinte pentru un plus de relaxare. Ambele sunt greșite și for uscat atât pielea cât și barba. Spălatul trebuie făcut cu apă călduță pentru a nu deshidrata pielea și pentru a pregăti barbă pentru aplicarea balsamului. Uleiul de barbă este cel mai bun produs pe care îl puteți folosi, iar partea bună este că poate fi folosit zilnic, fără nici un fel de problemă. Uleiurile speciale conțin în general minerale care ajută barba să se regenereze, mențin pielea sănătoasă și elimină mâncărimea ce apare foarte des din cauza temperaturilor scăzute. Folosirea unui pieptene special va ajuta barba, deoarece aceasta va rămâne mai netedă, mai curăță și în plus va ajuta la stimularea circulației.

 Barba trebuie tunsă

Chiar dacă vrem o barbă lungă asta nu înseamnă că ea nu trebuie tunsă regulat. Firele pot crește în toate direcțiile și cea mai bună recomandare este să mergem la un barber din când în când. De asemenea putem folosi un pieptene sau o perie pentru a împiedica încâlcirea firelor.

Avantaj, iarna!

Se pare că părul facial crescut sub bărbie şi gât ajută la creşterea temperaturii corporale, ferindu-vă astfel de viroze, răceli şi gripe. Nu trebuie însă să neglijaţi simtomele şi să vă bazaţi doar pe barbă, ci să solicitaţi ajutorul medicului dacă simptomele nu dispar în decursul unei săptămâni.

De asemenea, bărbieritul înseamnă pentru majoritatea bărbaţilor iritaţii ale pielii, tăieturi şi piele uscată. Iar asta nu ține de anotimp. De asemenea, “bărbieritul reprezintă de regulă principala cauză a infecţiilor bacteriene apărute în zona gurii”, este de părere Dr. Martin Wade, dermatolog la Clinica de îngrijire a pielii şi părului din Londra. Lama de ras poate fi de multe ori cauza apariţiei iritaţiilor, a părului crescut pe sub piele şi a foliculitei, o infecţie a firului de păr care cauzează roseaţa pielii, astfel că o barbă îngrijită poate preveni astfel de probleme.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

motanul garfield

Acum 5 ani

propun sa si-o puna in formol. Barba!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus