X
astrid fodor

Astrid Fodor: „Românii au fost mereu uniți prin limbă și spiritualitate, în ciuda împărțirilor arbitrare”

Primarul Sibiului, Astrid Cora Fodor, a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Naționale a României, care a fost publicat pe pagina de Facebook a instituției.

„Spunem astăzi împreună “La mulți ani!” României la un veac de la Marea Unire. Românii au fost mereu uniți prin limbă și spiritualitate, având conștiința apartenenței la același popor, în ciuda împărțirilor arbitrare, administrative și politice. Uniți, am reușit să facem ca România să fie recunoscută ca întreg și ca stat independent. Ni s-a recunoscut astfel un drept pe care nu l-am primit din oficiu, ci pentru care am luptat generații întregi, cu sacrificii și diplomație.

Am sărbătorit anul acesta Centenarul Marii Uniri însă, dincolo de festiv, bucuria Unirii trebuie să ne rămână mereu în suflet, pentru că țara are nevoie de această emoție pozitivă și în prezent, pentru a merge mai departe pe drumul său. Cu gândul la cei care au reușit acum un secol să unească România într-un stat independent, cu recunoștință față de sacrificiul lor, uitându-ne la parcursul și provocările țării noastre în acești 100 de ani, trebuie să ne îndreptăm eforturile către viitorul ei.

Noi, toți, avem puterea să ducem România mai departe. Dacă fiecare dintre noi își face datoria ca cetățean, dacă instituțiile statului, centrale și locale, se întorc spre români, așa cum este firesc, comunitățile noastre locale se vor dezvolta armonios, iar România va avea toate resursele și premisele să continue pe drumul bun.

La mulți ani, sibieni! La mulți ani, români!”

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

O opinie

  1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Contact