Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
14°C

Astrid Fodor: „Românii au fost mereu uniți prin limbă și spiritualitate, în ciuda împărțirilor arbitrare”

Astrid Fodor: „Românii au fost mereu uniți prin limbă și spiritualitate, în ciuda împărțirilor arbitrare”

Primarul Sibiului, Astrid Cora Fodor, a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Naționale a României, care a fost publicat pe pagina de Facebook a instituției.

„Spunem astăzi împreună “La mulți ani!” României la un veac de la Marea Unire. Românii au fost mereu uniți prin limbă și spiritualitate, având conștiința apartenenței la același popor, în ciuda împărțirilor arbitrare, administrative și politice. Uniți, am reușit să facem ca România să fie recunoscută ca întreg și ca stat independent. Ni s-a recunoscut astfel un drept pe care nu l-am primit din oficiu, ci pentru care am luptat generații întregi, cu sacrificii și diplomație.

Am sărbătorit anul acesta Centenarul Marii Uniri însă, dincolo de festiv, bucuria Unirii trebuie să ne rămână mereu în suflet, pentru că țara are nevoie de această emoție pozitivă și în prezent, pentru a merge mai departe pe drumul său. Cu gândul la cei care au reușit acum un secol să unească România într-un stat independent, cu recunoștință față de sacrificiul lor, uitându-ne la parcursul și provocările țării noastre în acești 100 de ani, trebuie să ne îndreptăm eforturile către viitorul ei.

Noi, toți, avem puterea să ducem România mai departe. Dacă fiecare dintre noi își face datoria ca cetățean, dacă instituțiile statului, centrale și locale, se întorc spre români, așa cum este firesc, comunitățile noastre locale se vor dezvolta armonios, iar România va avea toate resursele și premisele să continue pe drumul bun.

La mulți ani, sibieni! La mulți ani, români!”

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

Deutsche Welle

Acum 5 ani

Astrid das kannst du nicht - lass es bitte !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus