Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Tăriceanu, despre protestatari: În loc să pună mâna pe o carte, se uită pe Facebook

Tăriceanu, despre protestatari: În loc să pună mâna pe o carte, se uită pe Facebook

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat sâmbătă că românii care contestă actuala coaliţie de guvernare nu au reprezentativitate şi legitimitate. El a mai spus că unii dintre protestatari, ”în loc să pună mâna pe o carte, se uită pe Facebook şi-şi imaginează că ştiu totul”, transmite Mediafax. ”Este o agresivitate pe care în trecut nu am mai întâlnit-o, în ultimii 20 de ani. (...) Astăzi cred că ceea ce vedem şi trebuie să ne punem o întrebare corectă este cât de reprezentativă este această voce agresivă, turbulentă, cât de reprezentativa, cât de legitimă este. ea, după părerea mea, nu are nicio reprezentativitate, pentru că este vorba despre un număr restrâns de cetăţeni în raport cu populaţia României, dar nici legitimitate. Legitimitatea nu poate să fie dată într-un sistem democratic decât de validarea prin alegeri”, a declarat la România TV Călin Popescu Tăriceanu.

El a mai spus că pentru unii români reţelele de socializare au devenit singura sursă de informare. ”În loc să pună mâna pe o carte, ei se uită pe Facebook şi-şi imaginează că ştiu totul. Informarea şi dezinformarea nu au apărut acum, fake news, de când sunt reţelele de socializare. Ele sunt de o veşnicie. Sigur că viteza de propagare a informaţii era alta şi poate sunt perioade în care asemenea tendinţe anarhice pot să iasă la supărafaţă. S-ar putea ca ele să aibă cauze mai profunde”, a adăugat Tăriceanu.

Peste 1.000 de protestatari au protestat sâmbătă în Piaţa Victoriei pentru a-şi arăta nemulţumirea faţă de actuala guvernare şi pentru a-i cere demisia. Oamenii spun că au ieşit în stradă de Ziua Naţională pentru a demonstra că încă le pasă şi că vor să fie conduşi de „politicieni normali şi cinstiţi”.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

16 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

cetateanul neturmentat

Acum 5 ani

Bine zis, taricene!!!
Raspunde

Scurt pe doi

Acum 5 ani

Hai sictir motociclene. Abia astept sa ajungi la groapa de gunoi a istoriei Dispari odata parazitule
Raspunde

S

Acum 5 ani

Lasa ca vedeti voi la urmatoarele alegeri. S-a vazut si prin absenteismul de la referendum. Toate partidele, in afara de usr, n-ati reusit sa aduceti nici 20% din electorat la vot, desi ati sustinut optiunea da la referendum. Fiti siguri ca absenteismul asta, facut impotriva voastra, se va traduce printr-o prezenta mare la vot la alegeti, tot impotriva voastra. N-o sa prindeti 5%, alde. Iar psd poate sa aiba 40%, ca n-o sa mai ajunga sa guverneze. Dar n-o sa aiba nici 30%, la o prezenta de 60%.
Raspunde

2cents

Acum 5 ani

Eu cred ca ai halucinatii referitor la sprijinul dat de partide referendumului. Fii sigur ca daca era vorba de ceva parlamentare se zbateau si scoteau mai multi oameni la vot. Au fost unii care au simulat ceva sprijin insa doar la nivel de vorbe. Si lasa-o mai moale cu ridicatul in slavi a usr-ului. Ca si restul partidelor este condus de un grup de interese si la fel ca ceilalti au sfori zdravene in afara tarii. Niciun partid de la noi nu este cu adevarat ce pretinde a fi. O sa intelegi candva si tu, asta desigur daca nu cumva "S"-ul cu care te semnezi nu este de la uSr.
Raspunde

Motocicleanu

Acum 5 ani

Du-te si fa-ti sepuku slabiceanule!
Raspunde

Andrei

Acum 5 ani

Prostia are un miros pe care nu poți să îl ascunzi. Nu trebuie să știi totul ca să miroși că ceva pute deasupra ta. Sunt sigur că unii care protestează chiar citesc foarte mult. Se vede pe fețele lor.
Raspunde

lol

Acum 5 ani

Ups! Am pus pana pe un fel de carte in care motocicleanul prezenta lenjerie si alte obiecte de vestimentatie...e o revista de moda dinainte de revolutie? Sa inteleg ca el e om de cultura?
Raspunde

///

Acum 5 ani

Tu nu i fi in stare sa prezinti nici lenjerie, cred ca nici s-o pui pe sfoara la uscat! pol ti-ai spus, lol ramai!
Raspunde

@@@

Acum 5 ani

Daca a prezentat obiecte de lenjerie si de imbracaminte intr-o revista inseamna ca avea ce arata, nu ca altii care n-au decat o gura ca o sura, dar nu spun nimic1
Raspunde

lol

Acum 5 ani

Erata. Am pus mana....mai greseste omul cand da ochii cu minuni ale naturii!
Raspunde

Toma

Acum 5 ani

Acest politician josnic este un infractor notoriu!Daca am considera doar manipularea bursei Rompetrol a lui Dinu Patriciu din care si-a insusit(a se citi FURAT)! o mare suma de bani si afacerea STERLING(instrainarea petrolului din Marea Neagra) acest individ ar trebui sa stea ani multi dupa gratii!Iar despre indemnul la citit cred ca ar trebui adresat celor din guvern si parlament;cele mai mari minciuni sau aberatii vin de acolo!Sa fii obraznic,incult sau badaran ori necioplit si vulgar sunt adevarate virtuti in politica romaneasca!
Raspunde

kokos

Acum 5 ani

Unul care a ramas repetent in facultate ne zice sa punem mana pe carte!Hai sictir ba!
Raspunde

Cioricliul Albastru

Acum 5 ani

Nu mai vă uitați pe Facebook ,doar pe Antena 3 și Romania Tv că noi vă informăm corect și noaptea când voi dormiți liniștiți noi vă o dam bine pe la spate , iar când va treziți veți fi fericiți ........Ne place cum le zici, meritați încă o pensie spațială că să poți număra bani fericit .
Raspunde

@@@

Acum 5 ani

Pe facebook vezi doar tampenii...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus