Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
8°C

Gimnastică, ocolire obstacole și aruncare la coș, la Gala sportivă pentru persoanele cu dizabilități

Gimnastică, ocolire obstacole și aruncare la coș, la Gala sportivă pentru persoanele cu dizabilități

Persoanele cu dizabilități din județul Sibiu au propria gală sportivă, în cadrul căreia primesc medalii, tricouri și diplome. Respectiv, mai multă atenție.

Direcția Generală de Asistență Socială si Protecția Copilului Sibiu organizează miercuri, 5 decembrie 2018, începând cu ora 9.50, la Sala Transilvania, cel mai important eveniment sportiv adresat persoanelor cu dizabilități din Sibiu. Fiind anul Centenarului, Gala Sportivă pentru Persoanele cu Dizabilități va avea ca temă „Unirea”.

„Această Gală, ajunsă la a 5 a ediție, își demonstrează utilitatea de la an la an, fiind tot mai multe persoane care vor să facă parte din echipa noastră de sportivi cu dizabilități. Susțin mișcarea, activitățile sportive și cred că unirea beneficiarilor noștri cu persoanele cu dizabilități din familie sub cupola aceluiași eveniment reprezintă cheia de boltă a integrării lor în viața comunităților. Astfel de evenimente ne arată - încă o dată - cât de minunată este persoana cu (diz)abilități, iar întrecerile sportive la care vor lua parte nasc ambiții (...) și aduc bucurie în sufletele participanților”, spune directorul general al DGASPC, Laura Vîlsan.

Potrivit organizatorilor, la Gala Sportivă pentru Persoanele cu Dizabilități din Sibiu participă în jur de 200 de beneficiari ai centrelor din structura DGASPC Sibiu, cu vârste cuprinse între 8 și 75 de ani. Alături de ei vor fi 25 de studenți voluntari ai Facultății de Științe din cadrul Universității “Lucian Blaga” din Sibiu. Concurenții participă la probe de gimnastică, ocolire obstacole și aruncare la coș, iar la final de competiție toți concurenții vor primi tricouri, diplome și medalii.

De asemenea, gala va fi precedată de trei momente artistice susținute de elevii cu dizabilități din cadrul Centrului Școlar de Educație Incluzivă Turnu Roșu, beneficiarii Centrului de Integrare prin Terapie Ocupațională Mediaș și de artistul popular Robert Tîrnăveanu.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Motivation România, Centrul Regional Sibiu, înființat în 1995, pentru a veni în sprijinul copiilor și adulților cu dizabilități din România.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus