X
politist amenzi parcare

S-au scumpit amenzile pentru parcare

La o lună de la creșterea tarifelor de parcare în Sibiu, autoritățile locale au aprobat și creșterea amenzilor pentru cei care încalcă noile reguli.

Ultima dată când Consiliul local Sibiu a crescut cuantumul amenzilor pentru încălcarea regulilor de parcare a avut loc în urmă cu patru ani, când s-a stabilit că aceste amenzi sunt cuprinse între 100 și 200 de lei.
Acum, autoritățile locale au decis să crească valoarea acestor amenzi, atât pentru cei care nu își achiziționează tichet sau abonament de parcare, dar utilizează parcările publice, cât și pentru cei care încalcă regulile impuse pentru parcările din Piața Mică și Cazarma 90.

Astfel, pentru persoanele fizice, de la 1 decembrie 2018, amenzile au crescut la un nivel cuprins între 200 și 300 de lei, în timp ce pentru persoanele juridice, contravențiile sunt sancționate cu sume cuprinse între 300 și 500 de lei.

De la începutul lunii noiembrie a acestui an, administrația locală a implementat un nou sistem de taxare a parcărilor în oraș, prin stabilirea unor zone de tarifare diferite. Zona A de tarifare este cea aferentă centrului istoric al orașului și inelului central (delimitat de bulevardul Coposu, Piața Unirii și străzile Bastionului, Ioan Lupaș, Tribunei, Alexandru Odobescu, Moș Ion Roată, dar și, parțial, Morilor și Malului). Zona B de tarifare face referire la parcările cu plată cu timp limitat (Piața Cibin, str. Dârstelor, parțial Malului, Morilor și Măsarilor). Zona C de tarifare include restul parcărilor cu plată din oraș, cu excepția celor incluse în zonele A, B și D, în condițiile în care aceasta din urmă include parcările cu plată de la periferie (Calea Șurii Mari, Oborul de vite și Drumul Ocnei).

Cea mai scumpă parcare este cea din zona A, cea a centrului istoric: doi lei pe oră costă parcarea aici (sau zece lei pe zi). Același tarif de doi lei pe oră este aplicat și pentru parcarea în zona B (cea cu limită de timp de două ore). În zonele C și D parcările au același tarif, de un leu pe oră sau zece lei pe zi.

Aceste tarife sunt percepute de la cei care plătesc taxa de parcare la automate sau prin aplicațiile mobile. Cei care optează pentru plata prin SMS vor trebui să achite și taxa pe valoare adăugată.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

13 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Klaus

  Good work Sibiu town hall! Keep this up. Maybe increase the frequency of the buses into the city and make sure all areas are served well so people have an alternative to driving in.

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    Klaus

    Good work = Increasing the fines is a good step in the right direction. A city of Sibiu’s size is not designed to have so many cars driving into the cetnre.

    Now the fines have increased, the City Hall need to ensure they punish all of the people who park Illegally.

    In parallel to this, they could introduce a free park and ride service to encourage people not to drive in as well has providing more frequent bus services during peak hours.

    It’s good work clamping down on the people with cars who have no respect for the city.

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  alt sibian

  Pacat ca nu are cine sa le aplice prin oras. Masini parcate aiurea peste tot, chiar si in fata primariei vechi unde au sediu cei de la politia locala.

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Luca

  Da, dar sa se verifice si permisele de parcare gratuită (ilegale ) ” in interes de serviciu” ! Am vazut una cu nr 23000 … Daca parchează in interes de serviciu , sa plătească si apoi sa deconteze .

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  HOP

  pina tot comentam aiurea ar trebui sa faca primaria asta ceva ..au 1000 de angajati sa-i puna la treaba,faceti parcari supra etajate (cazarma 90),sub terane,faceti nu mai dormiti bine merci,orasu-i mort nu se poate circula ,parca …hallo dna.primarrrrr,!!!!!!!!!!!!!!!! aratati ca puteti face ceva !

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Gornel Mutu

  Ar trebui sa faca si niste parcari suspendate si sa adune si masinile parcate cu avariile pornite…c a se poarta la romani ca toate toapele si cocalarii sa parcheze la sto, cu avariile, unde au chef, sa treaca militia locala si sa nu le faca nimic.

 8. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 9. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact