Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
12°C

Din scenariile PSD: Neagu l-a sunat pe Iohannis să i-l dea pe Iordache la telefon pentru a-l da jos pe Dragnea

Din scenariile PSD: Neagu l-a sunat pe Iohannis să i-l dea pe Iordache la telefon pentru a-l da jos pe Dragnea

Fostul ministru al Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a declarat presei centrale că deputatul sibian Nicolae Neagu (PNL) l-a abordat pe social-democratul Florin Iordache pentru a i-l da la telefon pe președintele României, Klaus Iohannis. Motivul: președintele voia să îi ceară lui Iordache să participe la un scenariu de schimbare a lui Liviu Dragnea din fruntea Camerei Deputaților.

În urma ședinței de miercuri din Camera Deputaților, în cadrul căreia deputatul sibian Raluca Turcan (PNL) a cerut revocarea din funcția de președinte al Camerei a lui Liviu Dragnea, în tabloul discuțiilor a intrat și Lia Olguța Vasilescu, deputat PSD și fost ministru al Muncii. Aceasta a discutat cu jurnaliștii acreditați pe lângă forul legislativ, povestind că președintele ședinței de miercuri, colegul său de partid Florin Iordache, a fost ținta unei intervenții “a statului paralel“. “Domnului președinte de ședință, dl Iordache, i s-a solicitat de către un deputat PNL să se ridice de pe scaun pentru că și-a făcut treaba și să i-l dea la telefon pe dl Klaus Iohannis. Dl Iordache a refuzat să vorbească la telefon. Acest stat paralel nu face altceva decât să ne aducă în postura de a nu avea un candidat viabil în campania electorală“, a declarat Lia Olguța Vasilescu, citată de Hotnews.

Alături de Dragnea, și lui Florin Iordache i-a fost cerută revocarea din funcția de vicepreședinte, votul din Parlament fiind considerat irelevant de către social-democrați, deoarece nu ar fi existat forum. Iar pentru că opoziția a cerut doar înlocuirea lui Dragnea și a lui Iordache, nu și a celui de-al doilea vicepreședinte al Camerei Deputaților, Carmen Mihălcescu, social-democrații – prin vocea Olguței Vasilescu - au conectat rapid semnele unui scenariu semnat “de statul paralel“. Cu atât mai mult cu cât Carmen Mihălcescu a fost audiată, miercuri dimineața, de către procurorii DNA. “Este o coordonare între toate aceste forțe (...) Sunt și alte forțe în afara Parlamentului care au acționat la ceea ce s-a întâmplat în Cameră (...) Acest moment de astăzi a fost coordonat cu mai multe instituții printre care, iată, și DNA”, a mai declarat Olguța Vasilescu, potrivit sursei citate.

Abordat de ziariști, Nicolae Neagu a respins scenariul fostului ministru al Muncii. “ Nu poate fi adevărat. Nu am telefonul domnului preşedinte, nu am discutat şi nu am fost sunat de la Cotroceni“, a replicat Neagu, deși este greu de crezut faptul că acesta nu are numărul de telefon al fostului primar al Sibiului. Despre discuția cu Iordache, Neagu a spus că a fost vorba de un mesaj pe care i l-a transmis celui care a fost ministru al Justiției în vremea publicării celebrei Ordonanțe 13. “I-am făcut doar recomandarea să părăsească pupitrul de comandă“, a adăugat Neagu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

lol

Acum 5 ani

Orice fumeaza astia, sa dea la toata natia!
Raspunde

Inspectorul Javert

Acum 5 ani

Nicolae eşti penibil ,tot ce poti face ca ,,opoziție ", este să -i faci farse lui Ciordache .Slăbuț !!!
Raspunde

Betivul

Acum 5 ani

La cum arata acest consumator de lichide cu grade, Neagu, nu m-as mira sa fie adevarat (partial) ce zice Ciordache...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus