X
grajd reconstruit bungard colaj

Implicare exemplară în Bungard: Ministrul agriculturii și comunitatea l-au ajutat pe crescătorul care și-a pierdut ferma într-un incendiu

Chiar înainte de sărbători, Iacob Nicolae, un crescător de animale din Bungard, a rămas fără saivan, grajd și furaje pentru animale, în urma unui incendiu pentru care încă nu s-a găsit o explicație. Impresionați de povestea bărbatului, Petre Daea, ministrul agriculturii, alături de o parte din comunitate, s-au mobilizat și i-au trimis acestuia furaje, bani și elementele necesare pentru a-și putea reconstrui grajdul și saivanul. 

După un incendiu puternic izbucnit în Bungard la un saivan și un grajd, Iacob Nicolae a fost nevoit să ia totul de la zero și să găsească soluții rapide pentru a-și proteja cele peste 500 de animale. Cu ajutorul unor oameni cu suflet mare, care bucuroși au contribuit cu tot ceea ce au avut la dispoziție, crescătorul de animale a reușit să își refacă grajdul.

„Am strâns undeva la peste 1000 Euro. Am plătit transportul baloților de furaje și i-am mai dat bani cash crescătorului. Am vorbit cu primarul de la Șelimbăr care ne-a ajutat să facem rost de lemne de construcție din patrimoniul localității noastre și chiar astăzi am vorbit cu domnul Iacob și mergea să ridice lemnele pentru saivanul de oi. Consiliul oierilor de la Șelimbăr a donat de asemenea 100 de milioane, bani cu care poate să își refacă totul. M-am bucurat mult când am văzut că grajdul este în sfârșit aproape gata”, spune Bogdan Lascu, un tânăr șelimbărean care se implică adesea în acte caritabile.

Tânărul spune că nu l-a determinat ceva anume să se implice. Pur și simplu a simțit că este ceva ce trebuie făcut.

Nu m-a determinat ceva anume să mă implic, ci simplul fapt că eram acolo atunci când a fost incendiul și l-am văzut pe el plângând, am văzut-o pe mama sa plângând, pe soția sa la fel…a fost o imagine care m-a afectat și am decis în acel moment că voi contribui cu orice voi putea”, spune Bogdan Lascu, un tânăr șelimbărean care se implică adesea în acte caritabile.

reconstruire grajd bungard (11)

incendiu saivan bungard (4)

Crescătorul din Bungard este recunoscător tuturor celor care i-au sărit în ajutor. Bărbatul spune că în scurt timp totul va reveni la normal.

„În sfârșit m-am mai liniștit puțin. Am reușit să îmi refac grajdul, iar vineri îmi aduc și animalele înapoi acasă. M-am bucurat mult să primesc tot acest ajutor. La sfârșitul săptămânii voi începe și lucrul la saivan”, spune Iacob Nicolae.

reconstruire grajd bungard (1)

O contribuție importantă a adus din nou Petre Daea, ministrul agriculturii.

„Tot timpul problemele și necazurile fermierilor sunt priorități pentru dl ministru. Eu l-am informat imediat despre nenorocirea de la Bungard iar dânsul, la fel ca în cazul fermierului de la Șura Mică din primăvară când în urma unui incendiu au murit 100 de animale, și de data aceasta a inițiat o campanie de ajutorare la care au răspuns imediat doi fermieri mari din județul Călărași! Vreau să îl felicit de asemenea pe Bogdan Lascu din Șelimbăr pentru spiritul civic modul cum s-a implicat în această acțiune. Noi toți cei din Ministerul Agriculturii, în frunte cu dl. Ministru, suntem întotdeauna în teren la dispoziția fermierilor”, spune Ionuț Diaconeasa, consilierul ministrului, pentru Turnul Sfatului.

reconstruire grajd bungard (8) reconstruire grajd bungard (9) reconstruire grajd bungard (14) reconstruire grajd bungard (12) reconstruire grajd bungard (7) reconstruire grajd bungard (3)

 

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Sibiu
  • Contact