Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

Iohannis, contrazis de președintele comisiei UE, Jean Claude Junker: România este pregătită pentru preluarea președinției Consiliului Uniunii Europene! (CP)

Iohannis, contrazis de președintele comisiei UE, Jean Claude Junker: România este pregătită pentru preluarea președinției Consiliului Uniunii Europene! (CP)

Declarațiile iresponsabile ale unui președinte care nu a reprezentat niciodată interesele României au fost, astăzi, demontate de unul dintre cei mai importanți oameni ai Europei, Președintele Comisiei UE. Junker a transmis un mesaj foarte puternic la adresa țării noastre o dată cu vizita Guvernului României la Bruxelles și a dat asigurări că România va face față preluării Președinției Consiliului Uniunii Europene.

 Acum o lună, Iohannis striga în gura mare la Adunarea Generală a Municipiilor din România că țara noastră nu este pregătită pentru preluarea Președinției Consiliului Uniunii Europene, fără să se gândească cât de grav rănește demnitatea țării noastre la nivel internațional. De altfel, din cauza acestei declarații grave, ne-am trezit cu reacția premierul finlandez care s-a oferit să ne sară în ajutor și a spus că Finlanda este gata să preia președinția în locul României.

Planurile președintelui Iohannis, care sabotează absolut toate măsurile bine intenționate ale unui guvern implicat în acțiuni serioase, au continuat, astăzi, și în Parlamentul României.

La ordinul lui Iohannis, Partidul Național Liberal a încercat încă o mascaradă disperată şi sortită eșecului de a decapita conducerea Camerei Deputaţilor.

Nu a fost aleasă întâmplător această zi pentru scena jenantă a parlamentarilor PNL. Totul a fost regizat într-un moment în care mai mulţi deputaţi miniştri erau la Bruxelles reprezentând România la întâlnirile pentru procedurile de preluare a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene.

 Iohannis nu a putut accepta că Guvernul reușește să-și îndeplinească cu succes misiunea în numele României pentru preluarea Președinției Consiliului UE și a preferat din nou să calce imaginea țării în picioare.

Iresponsabilul președinte a sacrificat din nou renumele unei țări democratice pe care pretinde că o conduce, însă își urmărește doar interesele.

“Am fost prezent alături de colegii mei la Bruxelles și țin să-i transmit domnului președinte că Guvernul României a fost primit foarte bine, că România este o țară respectată căreia i s-a acordat încredere de la cel mai înalt nivel. Astfel de acțiuni care au ca scop decredibilizarea Guvernului se reflectă asupra imaginii României și nu a PSD. Asta ar trebui să priceapă domnul președinte. De ce și-ar folosi Iohannis uneltele de la PNL, vârf de lance fiind locotenenții de la Sibiu, pentru o acțiune sortită eșecului încă de la început, dacă nu pentru denigrarea României?  Domnule Iohannis, actuala putere se bucură de o largă majoritate. Cererile opoziţiei nu se pot supune la vot atunci când încalcă regulamentul Camerei. În plus, Constituția României precizează la art 64, alin. 2 că ”Preşedintele Camerei Deputaţilor şi preşedintele Senatului se aleg pe durata mandatului Camerelor”. Deci, domnule Iohannis care a fost scopul acestei diversiuni dacă nu denigrarea românilor? Opriți-vă acum pentru că de la 1 ianuarie toți ochii lumii vor fi ațintiți asupra României și nu ne mai permitem ca după fiecare declarație a dumneavostră să spălăm rușinea generată de un președinte instigator și clica lui”, a declarat președintele PSD Sibiu, Bogdan Trif.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

8 comentarii

cetateanul neturmentat

Acum 5 ani

credeam ca numai noi romanii avem obiceiul sa ne denigram intre noi, sa ne batem singuri cuie in talpa, dar constat ca tocmai cel care ar trebui sa ne uneasca si sa fie model, face exact pe dos.Pacat, dle presedinte!
Raspunde

Deiu

Acum 5 ani

Hopaaaaaa, domnilor jurnalisti, iertati-ma ca va deranjez, dar ce-i cu atitudinea asta??? "Declarațiile iresponsabile ale unui președinte care nu a reprezentat niciodată interesele României au fost, astăzi, demontate", " Iohannis striga în gura mare", "Planurile președintelui Iohannis, care sabotează absolut toate măsurile bine intenționate ale unui guvern implicat în acțiuni serioase, au continuat, astăzi, și în Parlamentul României.", "Iohannis nu a putut accepta că Guvernul reușește să-și îndeplinească cu succes misiunea în numele României pentru preluarea Președinției Consiliului UE și a preferat din nou să calce imaginea țării în picioare. Iresponsabilul președinte a sacrificat din nou renumele unei țări democratice pe care pretinde că o conduce, însă își urmărește doar interesele." Inteleg ca ultimul paragraf al articolului este citat din Trif, dar prima parte pare ca va apartine... Pe bune? Guvernul vi se pare ca o sa reuseasca sa preia Presedintia Consiliului UE? Care Guvern? Cel de anu 3 saptamani?2? sau ala de saptamana viitoare??? Care masuri bine intentionate? Alea cu 100 de agende, 100 de cosulete cu palinca si slanina sau cremele anti-rid? Pe langa asta, de unde pana unde asemenea limbaj si atitudine? I. striga, I. calca imaginea tarii??? Dragii mei, voi unde traiti???
Raspunde

Mister futz al mic

Acum 5 ani

Fara ciolanarii din psd romania ar fi departe Au acaparat tara o banda de infractori si slugi Bleac
Raspunde

McD

Acum 5 ani

Nu-i iubesc pe PSD-isti, dar cand un presedinte face astfel de afirmatii atunci imi doresc sa nu mai fie acolo unde este acum, asta denota lasitate si nepricepere. Se stie ca nu este un politician si nu va fi niciodata, dar aspectul celalalt este mai dureros decat orice...Chiorul a fost cu 10 clase ca om politic peste Iohannis, chiar daca a facut toate nebuniile din postul sau.
Raspunde

bogdan

Acum 5 ani

cam cat se da sa publicati o astfel de mizerie in fituica voastra ?
Raspunde

lol

Acum 5 ani

In acest comunicat de presa al PSD, ce omite seful sa se zica, e faptul ca Iohan a exprimat o ingrijorarea acum o luna, Junker s-a exprimat parerea ieri ...deci nu e nicio contradictie! In schimb, mirarea cea mai mare e faptul ca guvernul a putut evolua in acest timp!
Raspunde

ioan

Acum 5 ani

nu cred ca esti neturmentat.
Raspunde

Durere

Acum 5 ani

Parca presa era impartiala? Pe voi va cumpara cand unii, cand altii. Astfel de articole sunt o jignire adresata cititorilor. Trist, foarte trist....atat de compromisi suntem cu totii.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus