X
Raluca Turcan

Turcan amenință cu greva parlamentară. Se cere revocarea lui Dragnea și Iordache

Prim-vicepreşedintele PNL, deputatul Raluca Turcan, a cerut în această dimineață, în şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor, revocarea lui Liviu Dragnea de la conducerea acestui for legislativ. De asemenea, ea a cerut şi revocarea lui Florin Iordache din funcţia de vicepreşedinte. ”PNL va intra în grevă parlamentară, dacă PSD-ALDE nu va supune la vot cererea de revocarea a Președintelui Camerei Deputaților Liviu Dragnea și a Vicepreședintelui Florin Iordache”, a anunțat Raluca Turcan.

Liberalii au cerut să intre pe ordinea de zi a Camerei Deputaților solicitările de revocare a lui Liviu Dragnea și Florin Iordache. ”Astăzi (miercuri – n.r.) vă solicităm ca pe ordinea de zi de plen două solicitări de revocare a dlui. vicepreşedinte Florin Iordache şi a dlui. preşedinte al Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea. De asemenea, prima solicitare pe care v-o fac şi vă rog să ţineţi cont de succesiunea solicitărilor de procedură şi în felul acesta să le supuneţi votului”, a cerut Raluca Turcan, citată de Mediafax. Ea a mai solicitat ca şedinţa de plen să fie condusă de vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Marilen – Gabriel Pirtea (PNL), nu de Florin Iordache.

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Florin Iordache a afirmat, miercuri, că cererea Opoziţiei privind revocarea din funcţie a preşedintelui şi a unui vicepreşedinte ai Camerei Deputaţilor,. Liviu Dragnea şi a sa, nu este regulamentară, acuzând iniţiatorii de deficienţe în a înţelege regulamentul. ”Asta însemană să citeşti şi să citeşti pe aşa cum îi convine atunci când ai deficienţe în a înţelege un regulament şi din respect pentru dvs vorbesc de la acest microfon. (…) Pentru a putea să fie introdus un proiect pe ordinea de zi, trebuia, potrivit art. 69 alin. 3, ca liderii de grup, cu unanimiatate de vot, să fie de acord cu introducerea acestui proiect pe ordinea de zi. (..) Atunci când se solicită în BP revocarea preşedintelui CD preşedintele camerei la acel moment, cât şi conducerea plenului votează conducerea camerei unui vicepreşedinte”, a spus în plen Florin Iordache.

Ea a afirmat că revocarea membrilor Biroului Permanent se poate face la solicitarea grupului din care provin.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

3 opinii

  1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    Andrei

    Trebuie respectat regulamentul Camerei Deputatilor pentru a nu fi respinsa revocarea lui Dragnea de CCR!Felicitari Opozitiei daca are intradevar majoritate in Camera Deputatilor si SUCCES in continuare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Politica
  • Contact