Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
15°C

Val de abandonuri de familie la Sibiu. Ultimul caz: 5 luni de închisoare

Val de abandonuri de familie la Sibiu. Ultimul caz: 5 luni de închisoare

Sibiul se confruntă cu un val de abandonuri de familie în ultimul an înregistrându-se aproape un caz la două zile.

Noul Cod penal reglementează abandonul de familie la art. 378, după cum urmează:

”Săvârşirea de către persoana care are obligaţia legală de întreţinere, faţă de cel îndreptăţit la întreţinere, a uneia dintre următoarele fapte:

  1. a) părăsirea, alungarea sau lăsarea fără ajutor, expunându-l la suferinţe fizice sau morale;
  1. b) neîndeplinirea, cu rea-credinţă, a obligaţiei de întreţinere prevăzute de lege;
  1. c) neplata, cu rea-credinţă, timp de 3 luni, a pensiei de întreţinere stabilite pe cale judecătorească,
se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă”.

În ultimul an Sibiul pare că se confruntă cu un adevărat fenomen, bărbații în general părăsindu-și familiile și neîndeplinindu-și obligațiile legale care le revin.

”La nivelul județului Sibiu avem înregistrate 176 de dosare penale privind săvârșirea infracțiunii de abandon de familie. Cât privește zona de competență a Poliției Municipiului Sibiu, însemnând și comuna Șelimbăr, aici avem înregistrate 36 de cazuri în ultimul an”, spune Elena Walter, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.
Cel mai recent caz de acest gen înregistrat în județul Sibiu a fost în Avrig, chiar în cursul zilei de ieri.

Mai exact, la data de 4 decembrie, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Avrig au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii emis de Judecătoria Avrig pe numele unui localnic în vârstă de 44 de ani.

”Bărbatul are de executat o pedeapsă de 5 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de abandon de familie. Începând cu data de 4 decembrie a.c., persoana în cauză a fost încarcerată în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Sibiu”, explică polițiștii care s-au ocupat de caz.

Sursa foto

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

8 comentarii

...

Acum 5 ani

Hai sariti, voi apologeti si propagandisti lgbt si aruncati iar cu pietre, stirea asta rimeaza cu propaganda voastra! Haide, huiduiti familia traditionala, aratati-ne cum voi ati face totul mai bine si cum cele aproape 18 milioane de oameni normali din tara asta de fapt sunt numai uscaturi si lichele. Unde sunteti acum? Astept cu nerabdare comentarii de la: lol, zzz, born in '73 , S, kokos, Ciprian, Erlkonig, TheFutureisNow, Republica Teleormaneana Romania, biciclist, Iony, etc?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

lol

Acum 5 ani

Ai o problema grava de logica! Aceste abandonuri nu sunt in familii lgbt sau in acele familii monoparentale pe care voi nu le recunoasteti ci in FAMILII TRADITIONALE! Ia mai citeste odata....
Raspunde

Ciprian

Acum 5 ani

Pai daca m-ai invitat... 1. Tocmai asta e ideea pe care tu refuzi sa o intelegi (sau accepti). Faptul ca faci parte dintr-o familie traditionala nu te face un om mai bun, iar faptul ca esti altfel (cum ar fi homosexual), nu te face un om mai putin bun. E valabil si reciproca, bineinteles. 2. Nu am de ce huidui familia traditionala (ar fi si ridicol avand in vedere ca fac parte dintr-una). Ma enerveaza doar cei care cred ca, facand parte din majoritate, sunt automat superiori unor minoritati. 3. In furia ta oarba, orcine nu este deacord cu tine este propagandist (spune sincer, ti-a trecut prin cap ca noi, cei care nu suntem in asentimentul tau, suntem platiti de Soros? :))) ). Eu nu fac propaganda nici comunitatii lgbt, nici familiei traditionale. Ca nu vad nici un motiv. Eu imi vad de viata mea, la fel cum ei isi vad de a lor (traditionali sau homosexuali). Nu vad motivul pentru care m-as duce sa-i sutin sau blamez, nici pe unii nici pe ceilalti. In logica ta stramba, daca ai face sa dispara toti homosexualii, ar disparea si homosexualitatea, iar daca ar fi mai vizibila, s-ar propaga . Pai te-ai intrebat de ce apar homosexuali in familii heterosexuale? Ba mai mult, de ce apar homosexuali in societati extrem de traditionaliste cum ar fi unele state fundamentaliste (ce denumire predestinata, lol) arabe? Inca nu inteleg de ce te simti amenintat de orientarea sexuala a altcuiva. Pentru ca nu o intelegi? Iti dau un sfat: daca o ignori, si iti vezi de fundul tau, si nu al altcuiva, vei vedea ca nu te afecteaza cu NIMIC.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus