Sâmbătă,
20.04.2024
Innorat
Acum
11°C

Trei spitale din Sibiu primesc aparatură nouă de un milion de euro, fără să plătească

Trei spitale din Sibiu primesc aparatură nouă de un milion de euro, fără să plătească

De la paturi la monitoare sunt printre dotările pe care trei spitale din județul Sibiu le vor primi în cadrul unui proiect susținut din fonduri europene nerambursabile, în parteneriat cu Ministerul Sănătății.

4,78 milioane de lei este valoarea total a proiectului pentru care contractul de finanțare a fost semnat zilele trecute. Spitalele care vor beneficia de aparatură nouă din acești bani sunt Spitalul clinic județean și de urgență, Spitalul clinic de pediatrie și Spitalul municipal din Mediaș. “Prin asigurarea fondurilor necesar proiectului se urmărește modernizarea și tehnologizarea la nivel european a infrastructurilor sanitare deficitare, care utilizează în continuare aparatură uzată fizic și moral. Pe lista echipamentelor medicale care se vor achiziționa sunt paturi medicale, aparate de mamografie, ecografie, aparate de radio-diagnosticare, anestezie, ventilație, pompe pentru perfuzii, electrocauter, monitor funcții vitale, aparat de încălzire produse din sânge și altele“, se arată într-un comunicat al Agenției de dezvoltare regională Centru, cea care va monitoriza implementarea acestui proiect. Toate aparatele trebuie achiziționate și puse în funcțiune până cel mai târziu în octombrie anul viitor.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Exod

Acum 5 ani

Ar trebui sa faca si Sibiul o infratire cu Alba, Deva, Brasov si Mures o regiune sa atraga fonduri.... fara vreun minister de spagari.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus