X
UNADJUSTEDNONRAW_thumb_e99

La Parc e de „meniul zilei”

La vremea lui, „meniul zilei” a fost o găselniță excelentă pentru restaurantele care și-au dat seama că Sibiul nu poate duce în cârcă, totuși, o asemenea pleiadă de restaurante doar din cafelele de dimineață și din cine. Turiștii vin, pleacă, dar fără „grosul” localnicilor nu aveai cum să reziști. Și au apărut toate felurile posibile și imposibile de meniul zilei. De la restaurante care servesc aproape exclusiv o formă de meniul zilei, cum e Delis, de exemplu până la restaurante cu ștaif, mai toată lumea a încercat într-un fel sau altul să își atragă clienți și la amiază. Unii servesc un singur fel, alții două, ba am descoperit recent și trei feluri la meniul zilei. Unii câștigă din flux, alții din faptul că porțiile sunt mai mici decât cele obișnuite, dar în mare mai toate seamănă între ele.

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_e9b

Am descoperit însă la My story, restaurantul hotelului Parc, un meniul zilei care s-ar putea să fie ceva mai deosebit decât tradiționalele ciorbă de văcuță sau de perișoare, șnițel cu cartofi prăjiți sau ceafă cu cartofi țărănești și murături. Față de celelalte „meniurile zilei”, cel de la My story se străduie înspre gourmet. E, probabil, și printre cele mai scumpe din oraș dar dacă te-ai săturat de clasice, e o variantă excelentă pentru un prânz. Vineri, la Parc se serveau la meniul zilei supă cremă de ceapă roșie cu crutoane și cașcaval afumat, turnedo de mușchiuleț de porc învelit în bacon cu cartofi gratinați și papanași cu smântână și gem de coacăze. 28 de lei pentru întreaga combinație. Doar supa și desertul ar fi costat atât dacă le luai a la carte. Și oricât de mult mi-a tras cu ochiul spanacul cu ochiuri, m-am decis să încerc meniul ăsta. Oricum, 10 pentru spanac cu ochiuri în meniu, o să îl încerc în curând. Pe lângă am luat și o porție de paste carbonara, o apă plată și un pahar de vin rose.

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_e9a

A durat un pic până a venit supa, de înțeles la cât de bine era topit cașcavalul peste crutoane. Surprinzător de bună, a făcut un copil să renunțe la pastele sale ca să se alăture la oala interesantă de supă pe care o aveam în față. Turnedoul a venit însoțit de un sos de ciuperci excelent, cu bucăți cărnoase de ciuperci lângă și niște cartofi gratinați extrem de finuți, cu o textură molicioasă foarte plăcută. Carnea a fost ușor prea uscată dar baconul și-a făcut din plin treaba. Cu baconul n-ai cum să greșești. Smântâna papanașilor a fost delicioasă, de mult n-am mai dat peste o smântână atât de cremoasă. Gemul a fost și el foarte gustos iar papanașii, bunicei. Per total mâncarea a fost excelentă pentru un „meniul zilei” iar trei feluri chiar îți pun capac, mai ales dacă îți este foame. În total ne-a costat 67 de lei aventura și cel mai probabil o să mai călcăm pe acolo. Special pentru spanacul cu ochiuri.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

12 opinii

  1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

      wick

      singurul articol care nu are greseli evidente de ortografie, punctuatie sau exprimare. Badea ion: nu aveai cum sa rezisti, nu renunti.citeste atent . Si legat de textura molicioasa, eu cred ca ca e intentionat copus cuvantul, nu ca ar fi o greseala. ..oricum..interesante pareri despre mancare:) …aaa si spanac cu ochiuri pot manca acasa…pofticiosule putem sa ne facem orice mancare acasa.. o zi faina sa aveti moliciosilor:))

      • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

        pofticiosul

        Nu chiar, mai wick! Spanacul cu ochiuri e o banalitate, (merg la restaurant sa mananc ceva deoseboit nu ce imi poate da si tanti Marioara) In schimb Boeuf Srtognoff se poate face si acasa, dar mai greu. Nu suntem toti bucatari ca matale! Sarbatori fericite cu mancare traditionala facuta in casa!

      • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

        client

        Așa cum ați scris dvs, cuvantul -molicioasă-, poate fi un cuvant compus ad-hoc, dar in textul supus analizei scrie – molicioase-, adica cu e la final, nu cu ă sau a

  3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    Vasile

    Nivelul culinar slab spre inexistent, la fel ca majoritatea in Sibiu. gourmet?!?! Ai bazut 2 cuvinte mai rar folosite prin meniurile zilei si e gourmet?!?!

  4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    nu conteaza numele

    Dupa ce am conversat cu cei de le My story pe facebook, am dedus ca MENIUL zilei este 18 lei, pe cand ceea ce a comandat domnul reporter sub acoperire este OFERTA ZILEI, la 28 de lei. Imi cer iertare daca gresesc si va rog sa ma corectati in acest caz, multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Cronică de restaurant
  • Contact