La vremea lui, „meniul zilei” a fost o găselniță excelentă pentru restaurantele care și-au dat seama că Sibiul nu poate duce în cârcă, totuși, o asemenea pleiadă de restaurante doar din cafelele de dimineață și din cine. Turiștii vin, pleacă, dar fără „grosul” localnicilor nu aveai cum să reziști. Și au apărut toate felurile posibile și imposibile de meniul zilei. De la restaurante care servesc aproape exclusiv o formă de meniul zilei, cum e Delis, de exemplu până la restaurante cu ștaif, mai toată lumea a încercat într-un fel sau altul să își atragă clienți și la amiază. Unii servesc un singur fel, alții două, ba am descoperit recent și trei feluri la meniul zilei. Unii câștigă din flux, alții din faptul că porțiile sunt mai mici decât cele obișnuite, dar în mare mai toate seamănă între ele.
Am descoperit însă la My story, restaurantul hotelului Parc, un meniul zilei care s-ar putea să fie ceva mai deosebit decât tradiționalele ciorbă de văcuță sau de perișoare, șnițel cu cartofi prăjiți sau ceafă cu cartofi țărănești și murături. Față de celelalte „meniurile zilei”, cel de la My story se străduie înspre gourmet. E, probabil, și printre cele mai scumpe din oraș dar dacă te-ai săturat de clasice, e o variantă excelentă pentru un prânz. Vineri, la Parc se serveau la meniul zilei supă cremă de ceapă roșie cu crutoane și cașcaval afumat, turnedo de mușchiuleț de porc învelit în bacon cu cartofi gratinați și papanași cu smântână și gem de coacăze. 28 de lei pentru întreaga combinație. Doar supa și desertul ar fi costat atât dacă le luai a la carte. Și oricât de mult mi-a tras cu ochiul spanacul cu ochiuri, m-am decis să încerc meniul ăsta. Oricum, 10 pentru spanac cu ochiuri în meniu, o să îl încerc în curând. Pe lângă am luat și o porție de paste carbonara, o apă plată și un pahar de vin rose.
A durat un pic până a venit supa, de înțeles la cât de bine era topit cașcavalul peste crutoane. Surprinzător de bună, a făcut un copil să renunțe la pastele sale ca să se alăture la oala interesantă de supă pe care o aveam în față. Turnedoul a venit însoțit de un sos de ciuperci excelent, cu bucăți cărnoase de ciuperci lângă și niște cartofi gratinați extrem de finuți, cu o textură molicioasă foarte plăcută. Carnea a fost ușor prea uscată dar baconul și-a făcut din plin treaba. Cu baconul n-ai cum să greșești. Smântâna papanașilor a fost delicioasă, de mult n-am mai dat peste o smântână atât de cremoasă. Gemul a fost și el foarte gustos iar papanașii, bunicei. Per total mâncarea a fost excelentă pentru un „meniul zilei” iar trei feluri chiar îți pun capac, mai ales dacă îți este foame. În total ne-a costat 67 de lei aventura și cel mai probabil o să mai călcăm pe acolo. Special pentru spanacul cu ochiuri.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Vizualizari: 8169
Ultimele comentarii
Acum 6 minute
Alex
Acum 22 minute
Florin
Acum 23 minute
Sandrino Arhitecti
Acum 38 minute
Till Eulenspiegel
Acum 40 minute
Ionutz Vl