Marţi,
19.03.2024
Partial Noros
Acum
8°C

Aproape 14 kilometri noi de autostradă, deschişi circulaţiei | foto

Aproape 14 kilometri noi de autostradă, deschişi circulaţiei | foto

Alţi 13,7 kilometri de autostradă au fost deschişi, miercuri, circulaţiei rutiere, după ce două loturi din Autostrada Transilvania, între Iernut şi Ungheni, judeţul Mureş, au fost recepţionate, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) din România, miercuri au fost recepţionate lucrările de la lotul de autostradă Ogra – Iernut, în lungime de 3,6 km, iar marţi au fost recepţionate şi lucrările sectorului de autostradă Ungheni – Ogra, în lungime de 10,1 km.

autostrada transilvania (2)

”Astăzi, de la ora 15.00, aceste loturi au fost deschise circulaţiei rutiere. Valoarea contractului Ungheni – Ogra a fost de 251,349,460 lei fără TVA. Antreprenorul care a efectuat lucrările este Asocierea SC Strabag SRL - SC Straco Grup SRL. Construcţia lotului Ogra – Iernut, în lungime de 3,6 km, a avut o valoare de 55.782.941,89 lei fără TVA, iar antreprenor a fost Asocierea Geiger Transilvania SRL – Wilhem Geiger GmbH&Co.KG”, arată CNAIR.

autostrada transilvania (5)

Autostrada Câmpia Turzii-Târgu Mureş, parte din Autostrada Transilvania, este împărţită în patru loturi, între Ungheni şi Ogra, având o lungime de 10,1 kilometri (lotul 1), între Ogra şi Iernut, având o lungime de 3,6 kilometri (lotul 2), între Iernut şi Cheţani, cu o lungime de 17,9 kilometri (lotul 3), repsectiv între Cheţani şi Câmpia Turzii, lungimea pe acest tronson fiind de 15,6 kilometri. autostrada transilvania (7)

Purtătorul de cuvânt al CNAIR, Alin Şerbănescu, a declarat, întrebat fiind când se vor deschide circulaţiei celelalte două loturi, între Iernut şi Câmpia Turzii, că termenul este 2019, iar dacă nu va fi respectat vor exista penalizări.

autostrada transilvania (8) autostrada transilvania (3)

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

3 comentarii

El

Acum 5 ani

Asa, acum puteti linistit sa sarbatoriti "Ignatul"!
Raspunde

Exod

Acum 5 ani

Foarte bine... macar atat, sa fie mai multe cai de a fugi din patria hotilor cu IQ de sudanezi.
Raspunde

McD

Acum 5 ani

Excelent, parcurgi portiunea in 10 minute si astepti sa iesi de pe autostrada alte 10 minute din cauza intersectiilor cu DN inca neterminate ...la mai multi km...Daca in cei peste 30 de ani de la revolutie s-ar fi inaugurat anual cam 40-50 km, puteam sa ne plimbam acum pe 1200-1500km, dar noi abia am reusit sa facem portiuni de autostrada insumand cam 600 km si acelea deja carpite si vesnic in reparatie
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus