Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Sibianul devenit om de afaceri în SUA care și-a propus să demonstreze că Pământul e plat

Sibianul devenit om de afaceri în SUA care și-a propus să demonstreze că Pământul e plat

După câteva călătorii prin lume, și-a dat seama că nu poate avea niciun viitor în România. Așa s-a decis medieșeanul Adi Rus să plece în lumea largă, acum 29 de ani. A hoinărit prin mai multe țări din Europa, pâna s-a stabilit în America. Acolo, are propria lui firmă de transport și îi merge bine. Însă, timpul liber și-l ocupă cu cercetările legate de planeta noastră. Ba mai mult, recent a lansat o carte prin care arată că Pamântul este plant, nu rotund, așa cum crede toată lumea.

Adi Rus s-a nascut în Mediaș și a început facultatea la Cluj-Napoca. A studiat la Facultatea de Construcții, la Politehnică, însă, din mai multe motive, nu și-a finalizat studiile. Verile lucra pe litoral, ca ghid turistic și de câte ori avea ocazia pleca în călătorii.

„Am realizat că nu am viitor în România”

Deși îi plăcea în țară, și-a dat seama că nu poate avea un viitor aici. Cel puțin, nu unul așa cum visase. Așa că a decis să plece în străinătate.

„Mi-a plăcut să călătoresc și, nu neg că aș fi vrut să pot să merg oriunde în lume. Cum erau circumstanțele pe atunci așa ceva nu era posibil. Nu am vrut să fug din țară, dar în niște împrejurări am fost acuzat de aceasta. După ce mi s-a spus o dată că eu, dacă voi termina facultatea, voi construi baraje unde se duce mâcarea cu elicopterul, și posibilitatea de a-mi urma pasiunea în turism mi-a fost spulberată, am realizat că nu am viitor în România comunistă și în mai am decis să plec”, povestește Adi Rus.

Inițial, a plecat în Ungaria, după care a ajuns în Austria, Germania și Olanda. „După un an jumătate am primit azil politic de la SUA. Am ajuns în New York în decembrie '90. Am lucrat diverse joburi printre care și șofer de taxi și de limuzină. După un timp am fost acceptat la John Jay College of Criminal Justice, unde am terminat cu o diplomă în psihologie juridică”, spune medieșeanul.

După șapte ani, însă, a decis să se mute în San Diego, California, pentru un an, iar după aceea a ajuns în Phoenix, Arizona, unde locuiește și acum. Aici, s-a înscris la University of Phoenix, de unde a obținut o diplomă în educație.

„Pământul e plat”

O perioadă scurtă, a fost profesor de științe sociale, însă, deoarece își dorea să fie propriul șef și-a deschis o afacere. „Mi-am deschis o companie de transporturi cu care mă ocup și acum. Îmi place să fiu propriul meu șef și să nu dau socoteală altora”, motivează el alegerea făcută.

adi rus 1

Când nu se ocupă de serviciu, îi place să afle cât mai multe lucruri lagate de știință și natură. Așa a ajuns să scrie o carte intitulată „La Plăcinte înainte” prin care încearcă să demonstreze că pământul nu este rotund, ci este plat.

„Prin 2015 am dat din greșeală peste un videoclip pe YouTube care afirmă că Pămantul e plat. Inițial m-a bufnit râsul, dar ca divertisment, am vrut să văd care sunt argumentele. Acestea păreau logice și am început să cercetez subiectul mai aprofundat ajungând până la urmă la concluzia că există o preponderență de evidență în favoarea Pământului plat, și că ce ni se spune despre Univers azi e bazat pe presupuneri fără dovezi științifice în cel mai bun caz, dacă nu chiar minciuni și invenții fantastice. Am fost atât de pasionat de subiect încât am decis să scriu o carte”, povestește medieșeanul.

Americanii cred că România „face parte din Rusia”

Deși s-a aflat printre străini, niciodată nu s-a simțit diferit. Mereu a avut impresia că apaține locului. Asta și pentru că a fost fascinat de latura umană, plăcându-i să cunoască oameni noi. Cu toate acestea, recunoaște că „americanii nu prea știu multe de România. Unii cred că face parte din Rusia. Promovarea lasă de dorit. Majoritatea americanilor știu de Transilvania, pe care nu neapărat o asociază cu România dar cu Dracula sigur. În rest, Nadia Comanici e cea mai cunoscută și Ceaușescu în mai mică masură”, spune el.

În ceea ce privește viitorul, medieșeanul ar vrea să se mute înapoi în țară. „În ultimii trei ani am venit de câte două ori pe an în România, dar plănuiesc în viitorul apropiat să stau tot mai mult, cam șase cu șase luni și apoi să-mi stabilesc rezidența primară în România. Mediașul și Sibiul mi se par orașe frumoase. Ca dezvoltare Mediaș are noroc cu Gaz Metan, iar Sibiu e capitală culturală europeană”, conchide Adi Rus.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

19 comentarii

sceptic

Acum 5 ani

O intrebare. Daca pamantul e plat, cum zice domnul, luna de ce rotunda ?
Raspunde

Adi Rus

Acum 5 ani

Intrebarea contine o eroare logica formala de afirmare a consecventei. Ce legatura are forma lunii cu cea a Pamantului?
Raspunde

client

Acum 5 ani

Articolul este evident reclama mascată, pentru ca nu se dau detalii din continutul cartii. Macar scrieți cat costă si unde se găseste. Să vedem de ce Galileo Gallilei a spus EPPUR SI MUOVE....
Raspunde

Alex

Acum 5 ani

15,95 $ pe Amazon.
Raspunde

Adi Rus

Acum 5 ani

Cartea o gasiti pe Amazon si Ebay de la $12 depinde de unde comandati.
Raspunde

Ciprian

Acum 5 ani

Stimabilul, cred ca se pregateste de vreo functie prin Guvernul Romaniei. Are mari sanse sa devina prim-ministru sau, in cel mai rau caz, ministrul educatiei. Cred ca merita un sut sanatos in dos care sa-l ridice la cativa zeci de mii de metri sa se convinga cat e de inteligent. Nu ne ajungea cu geniile nostre autohtone, acum mai promovam si din diaspora. Halatu', cat e halatu,?
Raspunde

Adi Rus

Acum 5 ani

Condamnare fara cercetare, culmea ignorantei. Si departe de mine gandul de a intra in politica, relax.
Raspunde

hohoho

Acum 5 ani

:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Alt nebun. Ba voi v-ati prostit rau de promovati tot avioane de genu..
Raspunde

FlatEmptyHead

Acum 5 ani

Tulai, nu mai zii ca esti din Sibiu & Romania, ca si asa ne cred astia inapoiati ....
Raspunde

yyy

Acum 5 ani

din tiltu este evident de ce nu a terminat facultatea...
Raspunde

Adi Rus

Acum 5 ani

Am terminat doua facultati cu brio yyy.
Raspunde

S

Acum 5 ani

Credeam ca sunteți ziar serios, cum sa băgați în seama asa ceva... În rest, acum și mediesenii sunt "sibieni" ? Sa ne rezumam cu demonimul asta la oraș sau măcar la județul istoric, nu la cel actual. Nu ca n-ar fi demni de nume, ci tocmai pt ca au alta identitate cei din nordul județului.
Raspunde

hohoho

Acum 5 ani

Prin 2015 am dat din greșeală peste un videoclip pe YouTube care afirmă că Pămantul e plat. :)))))))))))))) The flat earth society has members all around the world. ahahaha , mi-a facut ziua omu asta! Se aud zvonuri ca omu face parte dintr-o organizatie secreta, si ca o sa fie primul om pe marte, el si desigur, Dancila. ahahahhahahahahahahahaha
Raspunde

Adi Rus

Acum 5 ani

The flat earth society is ridiculous.
Raspunde

Cap Patrat

Acum 5 ani

Bravo, tocmai ne-a demonstrat ca are capul patrat.
Raspunde

Marcel

Acum 4 ani

Cei care comentati contra pamintului plat sinteti multumiti de sistemul actual ? Dogmele bagate cu forta de cind v-ati nascut va opresc sa ginditi....sa cercetati ,sa intrebati, sa puneti sub semnul indoielii ce va spune tembelizoru.Cautati pe net , sint sute de motive , societati mai vechi decit numele vostru de familie care afirma si sustin teoria si practica pamintului plat...Biserica va spune ca sintem facuti de dumnezeu/i, scoala ,din maimute, de ce inca nu s-au pus de acord??, darwin=minciuna uriasa....ca exista sateliti dar se trag anual mii de km de fibra optica transoceanica....ca vizite pe luna...(a-13-a) in 67-68-69, de atunci nu a mai ajuns nimeni...interesant , de 50 de ani nu se mai zboara.Dar de centurile van allen ati auzit?
Raspunde

2dor

Acum 4 ani

90% din ce va spune sistemul E MINCIUNA!
Raspunde

Viorica Mihailescu

Acum 3 ani

Prin anii 1980 la un Simpozion la Upsala in Suedia, un grup de cercetatori au prezentat o lucrare in care se ridica ipoteza Pamantului plat, cu argumente irefutabile (prezentate si in emisiune). In urma discutiilor incrancenate ce au urmat, Academicienii si oamenii de stiinta prezenti au considerat ca ipoteza merita atentie, studiu si cercetare sistematica (si finantare !) dintr-un motiv aparent surprinzator : crea disonanta cognitiva - toate argumentele pro si contra aduse in discutie erau solide si deja riguros validate stiintific.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus