X
florin-iordache-7

Florin Iordache vorbește deschis despre amnistie: Am calculat. Ar urma să fie eliberați în jur de 2.000 de oameni

Deputatul PSD, Florin Iordache a explicat vineri ce tipuri de fapte ar putea fi grațiate de ordonanța amnistiei și grațierii și câți cetățeni ar putea beneficia de efectele acesteia. Iordache spune că ordonanța nu are în vedere faptele cu violență. “România a dat în mai multe dăți astfel de legi ale amnistiei și grațierii. Ultima dată când a fost dată o astfel de lege a fost în 2003, acum 15 ani. În legea pe care eu am propus-o sunt exceptate infracțiunile grave care presupun violență, crimă. Niciodată în istoria României nu au fost grațiate aceste fapte. Legea privește toate infracțiunile ușoare și cu pedepse de până la cinci ani. Sunt vizate și cazurile în care este vorba despre părinți încarcerați care au în îngrijire minori”, a declarat deputatul PSD pentru Dcnews.ro.

Câți vor fi eliberați din închisori

Deputatul a precizat că o eventuală ordonanță ar privi toate faptele fără violență, chiar și condamnările în primă instanță. “La acel moment când am calculat cu cei de la penitenciare ar urma să fie eliberați în jur de 2.000 de oameni din 27.000 de condamnați. Se aplică tuturor condamnaților, fie că vorbim despre cei condamnați definitiv, fie că vorbim despre cei care au o condamnare în primă instanță. Se grațiază faptele produse până la momentul publicării ordonanței”, ne-a mai spus Iordache.

Decizia finală va fi luată în interiorul Consiliului Executiv Național al PSD. „După CEX vom vedea dacă se discută sau nu (OUG pe amnistie şi graţiere n.r.). Eu vă spun după CEX. Nu ştiu acum ce se va discuta. În acest moment, sunt mai multe proiecte. Eu nu am văzut în CEX în acest moment discuţia despre amnistie şi graţiere. (…) Fără îndoială în CEX se poate discuta orice fel de problemă, fie că discutăm de legea pensiilor, fie că discutăm de o astfel de ordonanţă. (..) Aşa cum ştiţi eu am fost promotorul unei legi care vizează amnistia şi graţierea. Este o lege care stă de doi ani în Parlament. Eu personal am spus că ar trebui un moment zero în care să se discute despre amnistie şi graţiere. (…) La anumite legi importante cum este şi aceasta trebuie şi o decizie în CEX. Nu ştiu dacă se va lua decizia în acest CEX”, a declarat vineri Florin Iordache pentru Dcnews.ro.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

8 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Alin Ciorogar

  Eu sper sa se deie aceasta lege ca sa scape romani care a fost baga-ti de statul paralel an anchisoare pe probe false si procurori coruptii!!!

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

     • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

      Alin Ciorogar

      Iar nu anteleg ce legatura a-m eu cu postaci psd?Nu mai sa va lua-ti de oameni care asi spun parerea sti-ti!

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  N-avem drumuri, spitale, autostrazi si mediu economic de prosperitate . Avem un guvern paralel, un parlament la fel si pe hotii astia ii doare numa sa nu ajunga la puscarie.
  Psd, partidul secaturilor si detinutilor, bleac

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Politica
 • Contact