X
48319136_2124505697613772_7614206266746863616_o

Liberalii fac Alianţa Centrului. Investițiile pentru Sibiu depășesc 2,5 miliarde de euro

Liderii PNL din judeţele Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş şi Sibiu au semnat la sfârșitul săptămânii trecute o rezoluţie pentru susţinerea a peste 50 de proiecte care ar asigura dezvoltarea Regiunii Centru. Cei şase lideri ai PNL din Regiunea Centru, Mircea Hava (Alba), Raluca Turcan (Sibiu), Cristian Chirteş (Mureş), Stelian Olimpiu Floroian (Covasna), Adrian Veştea (Braşov) şi Sebastian Victor Buzilă  (Harghita) au adoptat o rezoluţie privind dezvoltarea zonei, în cadrul unui eveniment la care participat şi preşedintele partidului, Ludovic Orban. ”Rezoluția finalizată astăzi arată voința PNL de a guverna. Arată știința PNL de a face proiecte care din secunda 0 din care PNL ar ajunge la guvernare să poată să fie făcute în interes public”, a anunțat președintele PNL Sibiu, Raluca Turcan. Concret, lista de proiecte ar urma să fie integrată în programul de guvernare ce va fi creat de liberali pentru următorii ani.

Cei cinci lideri liberali din Regiunea Centru au semnat proiectele care pot fi realizate de urgență la nivel de infrastructură. În zona de interes a Sibiului figurează autostrăzile Sibiu-Pitești (1.175 milioane euro) și Sibiu-Brașov (816 mil. euro), variantele ocolitoare Sibiu-Sud și Mediaș, drumurile turistice Transfăgărașan (31,96 mil euro) și Transalpina (46,1 mil. euro), Aeroportul Sibiu, legăturile feroviare Sibiu-Agnita (92 mil. euro), Sibiu-Vințu de Jos (189 mil. euro), Râmnicu Vâlcea Nord-Sibiu (234 mil. euro) și zona Cargo a Aeroportului Sibiu. Întocmirea listei acestora precum și semnarea Rezoluției de asumare a avut loc la Alba Iulia și este rezultatul unei analize la care au participat nu mai puțin de 250 de specialiști și reprezentanți politici liberali din județele Sibiu, Alba, Brașov, Covasna, Harghita și Mureș.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

9 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  mihai

  Nu inteleg de ce trebuie politizata chestia asta cu aliantele… doar atat poate pnl-ul, sa-i copieze pe altii? O alianta pentru dezvoltarea unei zone ar treubui semnata indiferent de partidele care sunt la conducere.
  Cand ma gandesc ca astia o ard cu Orban prim-ministru si niste ceafa-lata obositi propusi la europarlamentare, e clar ca pnl-ul nu e in niciun caz o alternativa la ciuma rosie. Doar alti fripturisti…

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Till Eulenspiegel

  Si cind te gindesti ce bine-s platiti …Nu doar ei ci si cei nu mai putin de 250 de specialisti.
  Noi suntem ca-n bancul de mai jos:

  Bula la bucatarie.O clipa de neatentie la tocat zarzavaturi si singele incepe sa curga.
  Ia repede o cirpa, infasoara degetul si fuga la spital.
  Intra la U.P .U.(unitatea de primire urgente) si vede doua usi:
  “Bolnavi” si “Accidentati”.
  Ca un cetatean disciplinat ce este, Bula intra la “Accidentati”.
  Acolo, ce sa vezi? Alte doua usi:
  “Cu sangerare” si “Fara sangerare”.
  Asa cum era firesc intra la “Cu sangerare”.
  Alte doua usi:
  “De importanta vitala” si “Fara importanta vitala”
  Deschide usa “Fara importanta vitala” si se trezeste iar in strada …
  Pleaca nervos acasa unde familia il intreaba:
  – Ei, Bulă, te-au tratat bine?
  – Nu s-a uitat nimeni la mine, dar organizarea e beton … !!!!!!

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  2cents

  campania electorala e in plin shfung :) Asta e ce stiu politicienii nostri de toate culorile sa faca cel mai bine. Sa arunce vorbe dulci catre noi.

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  S

  @mihai
  Pe care “altii” ii copiaza? Primarii din alianta vestului sunt tot pnl. Iar denumirea de “alianta centrului” e inventata de turnul sfatului, daca esti atent. In articol e vorba de o rezolutie de sustinere a proiectelor din regiune.
  Si normal ca e alternativa, ti se pare ca pesedistii sunt mai competenti si mai cinstiti? Oricum, ardelenii trebuie sa se uneasca, guvernul central nu e interesat de dezvoltarea ardealului. Cel putin guvernul asta pesedist.

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    Republica Teleormăneană România

    Pai astea sunt singurele care au avut ceva susținere și finanțare și alea de la Europa. De ce? Pentru că stăpânilor tăi nu le surescită interesul nimic de unde nu pot fura ceva, de aceea n-au construit decât București-Pitești din proprie inițiativă și acum visează parteneriate publice-private pentru a sifona banii!

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  McD

  Ce povesti ametitoare pentru copii, ca si cu cei din alianta vestului…salbatic. NU SE POT ACCESA FONDURI EUROPENE DECAT LA NIVEL DE COMUNE, MUNICIPII SAU JUDET!!! Asta a spus-o de mai multe ori comisarul european Corina Cretu, ce ne tot periaza politicienii cu tot felul de minciuni? Nu gasesc ceva mai palpabil si adevarat pentru poporul roman, ceva realizabil in viitorul foarte apropiat? Nu vor apuca sa termine proiectele SF (Science-fiction) nici cand vor fi toti la pensie!!

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   Republica Teleormăneană România

   Evident, dar ca să accesezi acele fonduri de la nivel de comună, municipiu, județ trebuie să știi ce faci, să te organizezi.
   Oameni susțin că se pregătesc să construiască nu știu ce drumuri, asta înseamnă să lucreze împreună pentru a dezvolta proiectul și a accesa, la nivel de comună, municipiu, județ, fondurile.

   Există ca în orice întreprindere politică umbra imposturii, a intențiilor false și a incompetenței dar e o inițiativă lăudabilă și o abordare nouă!
   Rămâne de văzut dacă și fac efectiv ceva, cum zice americanul (nu rusul, sic!) „if they deliver”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Politica
 • Contact