X
iarna deszapezire circulatie (2)

Sibiu, deszăpezire de trei ori mai scumpă: din 15 utilaje de deszăpezire pregătite, au ieșit zece

În cea de-a doua iarnă consecutivă în care Primăria Sibiu alocă un buget triplu deszăpezirii, reprezentanții administrației locale anunță că în oraș “se circulă în condiții de iarnă, dar fără blocaje“.

După o zi de duminică în care – potrivit Primăriei – deszăpezirea în Sibiu și Păltiniș s-a realizat cu șapte utilaje (alte opt fiind pregătite să intervină) și 40 de tone de sare împrăștiate până la prânz, activitatea de înlăturare a zăpezii a continuat și pe parcursul nopții dintre duminică și luni. “Utilajele de deszăpezire au acționat pe parcursul întregii nopți, astfel că în Sibiu se circulă în prezent în condiții de iarnă, dar fără blocaje. In contextul căderilor abundente de zăpadă, de ieri dimineață și până în prezent s-au împrăștiat peste 120 de tone de sare. În prezent acționează nouă utilaje în oraș si unul în Păltiniș, continuând activitatea de deszăpezire. De asemenea, cinci echipe ale operatorului asigură deszăpezirea manuală a scărilor și trotuarelor“, anunță reprezentanții Primăriei Sibiu.

În cursul zilei de duminică, reprezentanții administrației locale anunțau că pentru deszăpezirea scărilor și trotuarelor care intră în responsabilitate publică lucrau trei echipe de muncitori. “În cazul în care ninsoarea va crește în intensitate, operatorul este pregătit să intervină cu 15 utilaje și 50 de oameni“, mai anunțau, duminică la prânz, reprezentanții Primăriei.

iarna deszapezire circulatie (1)

Deszăpezire de trei ori mai scumpă

Este a doua iarnă consecutivă în care administrația locală alocă un buget mai generos activității locale. Până acum doi ani, costurile deszăpezirii pe sezon rece erau de aproximativ 1,1 – 1,2 milioane de lei, conform contractului încheiat cu Schuster & Co Ecologic. De anul trecut, Primăria a solicitat intervenții mai ample, astfel că pentru deszăpezirea și combaterea poleiului a decontat, anul trecut, 3,07 milioane de lei.

Deszăpezirea și combaterea poleiului fac parte dintr-un contract negociat de Primăria Sibiu în regim de urgență și încredințat, luna trecută, asocierii formată din Salubritate SA Deva și Terra Building SRL Sibiu.

Pe acest fundal, în mediul on-line, activitatea de deszăpezire derulată în ultimele trei zile a fost apreciată diferit de către sibieni. Unii au apreciat că, raportat la abundența căderilor de zăpadă, “nu se putea face mai mult“, în timp ce alte persoane consideră că intervenția putea fi mai energică în ceea ce privește deszăpezirea scărilor și a trotuarelor publice.

Majoritatea sibienilor nu și-a deszăpezit trotuarul din fața casei. La fel, nici cei angajați de Primărie nu au curățat toate scările

Majoritatea sibienilor nu și-a deszăpezit trotuarul din fața casei. La fel, nici cei angajați de Primărie nu au curățat toate scările

Dincolo de orice dezbateri, prin oraș se poate observa că arterele principale au fost deszăpezite.

11 persoane au căzut pe gheață

După primul sfârșit de săptămână în care a nins serios la Sibiu, la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului județean au solicitat ajutor din cauza căzăturilor pe gheață 11 persoane. “Este vorba de pacienți cu vârste între 33 și 80 de ani, 7 femei și 4 bărbați. Dintre aceștia, o singură persoană a rămas internată – o femeie în vârstă de 52 de ani, diagnosticată cu fractură trimaleolară. Restul de zece pacienți au plecat cu recomandări medicale după ce au fost diagnosticați cu traumatisme, contuzii și fracturi care pot fi îngrijite la domiciliu“, anunță reprezentanții Spitalului județean.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

11 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Saint Bartolomeu

  Azi noapte in jurul orei 1 nu am vazut decat un singur utilaj in zona Pietei Cibin, in rest liniste. Pe Mihai Viteazu, Rahovei, Scoala de Innot, nu era nicio urma de plug sau de sare.

  Probabil deszapezirea proriu zisa a inceput mai spre dimineata.

  Nu stiu cum se circula in momentul de fata, azi noapte se circula foarte prost, ieri pe zi era insa decent.

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  edy

  zenobia, esti total fleasca fato.
  O gasca de nenorociti isi bat joc de sibieni.
  atribuirea fara licitatie, plata serviciilor fara o evidenta a orelor traseelor si cantitatilor de lucrari,
  oare curtea de conturi si dna.ul ce fac?

  NU MAI ESTE DECAT VARIANTA UNEI PLANGERI PENALA, DE MACAR DE UN CETATEAN, NEDREPTATIT SI BATJOCORIT DE ACESTI NENOROCITI.

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Toma

  Lasati-o mai moale ca oricum nu va crede nimeni!Daca s-ar arunca atata sare pe strazi cat bateti voi toba Cibinul ar deveni mai sarat decat Marea Moarta iar in apele sale n-ar trai nici microbii!

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  profu

  Am iesit si ieri dimineata si azi am fost la serviciu
  Nu am vazut nici macar un utilaj. LA trecerile de pieton te speli pe picioare
  Arterele circulate sunt cat de cat fara zapada, in rest dezastru.
  Nu s-a dat cu nimic nici pe drumul spre Cisnadie, nici in Cisnadie…
  De ieri pana azi se putea curata
  Daca ninge asa pana miercuri o sa ne tot bucuram de vreme…

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 8. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Mircea

  Utilaje in Paltinis din partea Primariei Sibiu? ce gluma buna. Drumul Judetean este intretinut de catre Consiliul Judetean, iar zonele din Paltinis care apartin de Primaria Sibiu sunt bune doar de cotizat impozite si taxe, dezapezirea ne-o facem noi…..ca de altfel si investitiile in utilitati, infrastructura!

 9. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  bon

  Nu ştiu pe unde au fost utilajele pentru dezăpezire, dar ştiu sigur că pe bd. V. Milea şi pe C. Dumbrăvii au trecut lăsând o bandă de cca. 0,70 m cu zăpadă la marginea carosabilului, lăsând astfel şi gurile de canal acoperite, deci nu se putea scurge apa rezultată din topirea zăpezii. Iar pe str. E. Cioran în faţa B.C.R. şi în faţa Facultăţii de Inginerie unde azi noapte NU au fost parcate maşini, au lăsat parcările necurăţate. Şi sunt convins că-n mai multe locuri, pe mai multe străzi principale, calitatea dezăpezirii lasă de dorit, e jalnică chiar.
  E foarte adevărat însă că nici cetăţenii nu se străduiesc prea mult cu curăţarea trotuarelor din faţa caselor sau a blocurilor, iar mulţi dintre ei cred că a curăţa înseamnă a arunca zăpada de pe trotuar şi din curte în mijlocul carosabilului, că doar trec maşinile şi o “macină”. Dar încă nu am auzit, cu exemple concrete ca cineva să primească amendă pentru lipsa de civism

 10. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 11. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  xXx

  Eu ca persoana cu dizabilitati am iesit afara la deszapezire in fata blocului .
  Nici un vecin macar sa faca galerie .
  Luam zapada de pe trotuar și o punem in parcul verde .
  Cand sa ne bucuram de munca facuta vine masina de la deszapezire si toata zapada de pe drum o pun pe trotuar .
  Felicitări celor de la Terra care se ocupă cu deszapezire .
  Rusinea rusinilor .
  Va bateti joc de oameni prin cea ce faceti .
  Rusine celor care au atribuit contractele de deszapezire unor firme fara habar in ceea ce fac .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Contact