Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Un tânăr se oferă să curețe zăpada din curțile sibienilor. Prețurile încep de la 50 de lei

Un tânăr se oferă să curețe zăpada din curțile sibienilor. Prețurile încep de la 50 de lei

Un tânăr sibian s-a gândit să facă un ban în plus, propunându-le locuitorilor orașului să le curețe curțile de zăpadă dacă aceștia n-au timp sau sunt lenoși. 

Ninsorile abundente din ultimele zile l-a determinat pe Ionuț, un sibian de 24 de ani, să publice un anunț pe OLX cu titlul „Dezăpezire curți. Mătur curat și îndepărtezz/scot zăpada”. „Dacă troienele de omăt se așează pe propietatea ta, eu te pot ajuta să o mătur și să o fac grămezi. Dacă nu dispui de spațiu de depozitare, pot ridica zăpada din curte în orice cantitate ar fi ea”, scrie acesta în anunț.

anunt curat curti zapada

Tânărul ne spune că este „muncitor pe  diverse” și printre altele i-a venit și ideea respectivă, pentru a câștiga un ban în plus. E pentru prima dată când s-a gândit să ofere un astfel de serviciu, fiind convins de zăpezile mari din ultima vreme.

Ionuț ne spune că în primele două zile de la publicarea anunțului a avut câte două comenzi - care au venit de la sibienii care locuiesc la casă, cele mai multe de pe Calea Cisnădiei.

O curățare de curte costă în funcție de suprafața curții. „Eu fac serviciul inclusiv cu eliberatul zăpezii, adică vin cu mașina și încarc zăpada. În acest caz e mai scump decât dacă doar să o dau într-o parte. Prețurile pornesc de la 50 de lei, iar dacă e cu transport poate să ajungă la 200-300 de lei, depinde cât de mare e curtea”, explică tânărul careprecizează că este ajutat de un văr de-al său.

Potrivit Primăriei, deszăpezirea în Sibiu și Păltiniș duminica s-a realizat cu șapte utilaje și 40 de tone de sare împrăștiate până la prânz, activitatea de înlăturare a zăpezii a continuat și pe parcursul nopții dintre duminică și luni. Reprezentanții administrației locale mai anunțau că pentru deszăpezirea scărilor și trotuarelor care intră în responsabilitate publică lucrau trei echipe de muncitori.

http://www.turnulsfatului.ro/2018/12/17/sibiu-deszapezire-de-trei-ori-mai-scumpa-din-15-utilaje-de-deszapezire-pregatite-au-iesit-zece/

De asemenea, după primul sfârșit de săptămână în care a nins serios la Sibiu, la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului județean au solicitat ajutor din cauza căzăturilor pe gheață 11 persoane.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

2 comentarii

Moș Crăc - ion

Acum 5 ani

ANAF-ul nu s-a autosesizat la aceasta postare sau la anuntul respectiv? URMEAZĂ COLINDATORII CARE SUNT RUGATI SA COMPLETEZE FISELE DE VENIT SUPLIMENTAR.
Raspunde

sibian dezamăgit

Acum 5 ani

Exact ! pe un om care vrea sa munceasca cinstit il taxeaza de nu se vede, iar pe clientii lor ii iarta! sa avem sarbatori fericite!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus