X
ciprian stefan

TSTV cu Ciprian Ștefan. Clădire scufundată în lacul muzeului din Dumbrava

Invitatul de astăzi al Turnul Sfatului TV este directorul Muzeului Astra, Ciprian Ștefan Anghel.

Managerul muzeului care tocmai se pregătește să încheie anul cu un număr record de peste 620.000 de vizitatori, dintre care o jumătate de milion numai în Dumbrava Sibiului, anunță și câteva dintre marile proiecte ale anului 2019.

Planul din 2019 cu poate cel mai mare impact asupra publicului va viza refacerea scenei de pe lac, proiect care vine la pachet cu construcția unui imobil ce va fi scufundat sub lac.

”Există un pre-studiu de fezabilitate. Niciodată nu-mi permit să lansez ceva în spațiul public dacă nu am o bază în spate. Deci avem un pre-studiu de fezabilitate și o să solicităm fonduri de la Consiliul Județean pentru etapele următoare și chiar execuție pentru că nu implică o perioadă de timp foarte lungă sau investiții majore în infrastructură. Doar scena va fi un pic mai dificilă, însă există soluții s-o facem. La scenă trebuie vestiare. Ori nu pot să am vestiare în afara scenei, să vină actorul de la nu știu ce distanță. Atunci soluția găsită de arhitecții care au făcut acest studiu de pre-fezabilitate a fost ca vestiarul să fie în apă, adică scufundat sub scenă. Totul ajunge undeva la 700-800 de mii de euro. Cu tot cu acoperiș și ce mai e nevoie. Practic va fi ceva de genul unei clădiri scufundată în apă, iar scena va prelua din culorile și elementele muzeului, se va încadra în peisaj”, a declarat Ciprian Ștefan.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

3 opinii

  1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    Toma

    Cand am vazut titlul articolului mi-am facut sperante:”Cladire scufundata…”dar n-a fost sa fie!Mi-am zis ca s-a facut dreptate si a inghitit pamantul Palatul Victoria sau Parlamentul!Dar sunt,inca,optimist!
    PS-Domnule Stefan,cine credeti ca va executa o asemenea lucrare?Nu vreti si un tunel cu banda rulanta pana in centru?Faceti o constructie clasica si in 2 sau 3 ani se scufunda singura!Nu vedeti ca aleile dupa putin timp de la asfaltare au crapat si au luat-o la vale?

  2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Contact