Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
15°C

Duminică se va deschide noul Hotel de Gheaţă. Meniu dedicat Centenarului

Duminică se va deschide noul Hotel de Gheaţă. Meniu dedicat Centenarului

Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac a fost reconstruit și în acest an, iar duminică va fi inaugurat oficial. Hotelul de Gheață va fi deschis cu un eveniment complex, pentru a marca aşa cum se cuvine deschiderea celui de-al paisprezecelea sezon de distracţie de la Bâlea Lac, anunță organizatorii. Inaugurarea oficială a întregului complex de gheață va avea loc în prima parte a lunii februarie a anului viitor.

În premieră pentru acest proiect, restaurantul amenajat în holul principal al Hotelului de Gheaţă va găzdui o festivitate de inaugurare. Ice Restaurant „Ferdinand 1 al României” va fi deschis oficial duminică seara, începând cu ora 19.00, în cadrul unui eveniment la care invitatul principal va fi Excelența  Sa, Jose Miguel Menchaca Pinochet, Ambasadorul Republicii Chile în România. Cu acest prilej, la restaurant va fi prezentat şi un meniu special, dedicat Centenarului Marii Uniri, ce include preparate reprezentative pentru toate provinciile geografice şi istorice ale României Mari. Oaspeţii care vor alege să mănânce aici vor avea la dispoziţie şi preparatele rafinate, deja binecunoscute, disponibile în meniurile din sezoanele anterioare, servite pe platouri de gheaţă.

Deschiderea Hotelului de Gheaţă din „inima” Masivului Făgăraş aduce cu sine și primii turişti care vor înnopta în camerele acestei construcții speciale. Multe dintre rezervările pentru cazare şi privilegiul de a fi printre primii temerari ce doresc să experimenteze somnul la -2 grade Celsius în Hotel of Ice Bâlea Lac 2018 – 2019, s-au făcut deja cu multe luni înainte, turiştii din Marea Britanie fiind şi în acest an cei mai numeroși, susțin organizatorii.

Construirea celui de-al paisprezecelea Hotel de Gheaţă de la Bâlea Lac a început pe 6 decembrie. Spre deosebire de anii trecuţi, de această dată, în paralel cu debutul lucrărilor la Hotelul de Gheaţă a-nceput şi ridicarea „satelitului” (complexul de igluuri). Hotelul de Gheaţă şi igluurile sunt ridicate în imediata apropiere a Staţiei de Telecabină de la Bâlea Lac, tot în aceeaşi zonă urmând a fi construită şi Biserica de Gheaţă.

Hotelul de Gheaţă din acest sezon va avea 16 camere duble (în acest moment, sunt finalizate și dotate 12 camere) şi un restaurant cu o capacitate de 60 de locuri. „Satelitul” de igluuri va avea patru camere duble. Tema proiectului din acest sezon este “Frozen Love”, deoarece se dorește promovarea ideii de dragoste şi pasiune pentru natură, aer curat, drumeţie montană, pe scurt: iubirea pentru Masivul Făgăraş în timpul anotimpului rece.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Baronul

Acum 5 ani

Bravoooo Klingeis !!
Raspunde

Doi Iobagi

Acum 5 ani

Or sa mamance paine cu sare pana se dezgheata hotelul. Conform meniului.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus