Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
12°C

Peste o mie de sibieni se vor bucura de ”Spărgătorul de nuci” la Thalia (CP)

Peste o mie de sibieni se vor bucura de ”Spărgătorul de nuci” la Thalia (CP)

Toate cele 1.100 de bilete puse în vânzare de către Teatrul de Balet Sibiu pentru spectacolul ”Spărgătorul de nuci” au fost epuizate. Este vorba despre cele trei reprezentații programate să aibă loc la Sala Thalia în ultimul week-end de dinainte de Crăciun.

IMG_4719

Iubitorii baletului sunt așteptați sâmbătă, 22 decembrie, de la ora 19, la Sala Thalia și duminică, 23 decembrie, de la ora 15, respectiv 19, în același loc, pentru a face o incursiune în universul magic al poveștii de Crăciun, care, în această perioadă, se dansează pe toate scenele lumii.

IMG_4826

La Sibiu, Otopeni și Cisnădie

Cele trei reprezentații ale ”Spărgătorului de nuci” puse în scenă de Teatrul de Balet Sibiu nu sunt singurele pe care instituția sibiană le susține în această perioadă. Balerinii sibieni au dus povestea Mariei, a unchiului Drosselmeyer, a Regelui Șoarecilor și a Spărgătorului de nuci transformat în prinț și pe scena Centrului Cultural ”Ion Manu”, din Otopeni, vineri, 14 decembrie. Mai mult, Teatrul de Balet Sibiu va dansa ”Spărgătorul de nuci” și vineri, 21, decembrie, într-un spectacol matineu ce va avea loc pe scena Casei de Cultură a orașului Cisnădie.

IMG_4979

Un spectacol ”în vârstă” de 126 de ani

”Spărgătorul de nuci”, un balet în coregrafia originală a lui Marius Petipa și a lui Lev Ivanov, pe muzica lui Piotr Ilici Ceaikovski, a avut premiera absolută pe 18 decembrie 1892 la Teatrul Imperial Mariinsky din Sankt Petersburg. Deși inițial spectacolul nu a fost foarte bine primit de public și critici, începând cu finalul anilor 60 a crescut foarte mult în popularitate, în prezent fiind unul dintre cele mai iubite, aclamate și vândute spectacole de balet din întreaga lume. Povestea specială de Crăciun, al cărui libret a fost inspirat din lucrarea scriitorului E.T.A. Hoffmann, ”Spărgătorul de nuci și Regele Șoarecilor” a devenit atât de cunoscută, încât a ieșit din sfera dansului, fiind folosită în mai multe ecranizări, de-a lungul timpului.

IMG_5050 IMG_4749

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus