Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Hoți cu sisteme de bruiaj a închiderii mașinilor la mall? Poliția confirmă

Hoți cu sisteme de bruiaj a închiderii mașinilor la mall? Poliția confirmă

Polițiștii din cadrul IPJ Sibiu au prins în această perioadă premergătoare sărbătorilor un hoț suspectat că folosea un sistem de bruiaj a închiderii mașinilor, în parcarea de la mall.

În ultimele săptămâni parcarea singurului mall din zona Sibiului a devenit supraaglomerată, adesea clienții fiind nevoiți să caute minute în șir un loc de parcare. În acest context, pe internet și pe rețelele de socializare mai mulți sibieni au început să se plângă de faptul că și-au găsit mașinile descuiate în parcare. Mai mult decât atât, alții spun că în parcarea mall-ului ar activa hoți din mașini, fără să aibă însă dovezi în acest sens.

”MARE ATENȚIE în parcarea de la Carrefour /Auchan sunt 2/3 persoane care deschid portierele să rămână mașinile deschise . Noroc ca mi-a rămas becul aprins și m-am întors înapoi la mașina... surpriza pe partea opusa USA crăpată între deschis” a povestit una dintre clientele centrului comercial.

”Săptămâna trecută o fost prins unu cu aparat de bruiat semnalul pt închidere centralizată ...au apărut alții cu alte metode”, a răspuns la postare un alt client.

Turnul Sfatului a stat de vorbă cu reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu pentru a vedea cât de întemeiate sunt temerile sibienilor. Se pare că aceștia au motive reale de îngrijorare.

”În ultimele două săptămâni avem înregistrată o tentativă de furt calificat în parcarea centrului comercial, posibil cu un aparat de bruiază sistemul de blocare a ușilor autovehiculelor. Mai exact, în data de 13 decembrie, la ora 20:15, am fost sesizați prin sistemul 112 cu privire la faptul că în jurul orei 20:00, o persoană de sex masculin a pătruns în interiorul unui autoturism oprit în parcarea magazinului Carrefour. Pătrunderea s-a făcut posibil prin folosirea unui sistem electric pentru a bruia închiderea autoturismului de către proprietar. Această persoană a nu sustras niciun bun pentru că a fost surprins de unul dintre paznicii firmei de pază și alți doi bărbați, aflați în trecere, în total existând trei martori. Cei trei au intervenit și l-au reținut pe suspect, declarând că l-au surprins în timp ce intra într-o mașină imediat după ce proprietarul acesteia a parcat și a intrat în magazin. Bărbatul este domiciliat în Timișoara și are 36 de ani. Pe numele lui s-a deschis dosar penal privind infracțiunea de tentativă la furt calificat, fiind cercetat în stare de libertate”, a declarat Elena Walter, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

Sistemul care bruiază închiderea centralizată a mașinilor nu este o raritate, în toată România fiind înregistrat în ultimii ani cazuri de furturi folosind această tehnică. Cele mai multe furturi înregistrate au avut loc în zona Bucureștiului.

Sursa foto

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

un sas

Acum 5 ani

Cel mai sigur fara surprize...Dupa inchiderea cu telecomanda mai verifica-ti manual daca usa este incuiata hotii stau intr.o masina cu LEPTOPUL pe genunich si blocheaza impulsul...Metoda folosita de mult in occident...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus