X
WhatsApp Image 2018-12-28 at 18.22.46

Cel mai mare angajator din Sibiu anunță investiții masive în 2019

Compania Continental, cel mai mare angajator din Sibiu – cu peste 4000 de angajați în Zona Industrială Vest, pregătește investiţii masive în 2019, atât în Sibiu cât și în restul țării.

“Avem în plan dezvoltarea campusurilor pentru centrele de cercetare şi dezvoltare din Timişoara, Iaşi şi Sibiu, investiţii în creşterea capacităţii de producţie în fabricile de electronice din Timişoara şi Sibiu. Valoarea acestor investiţii depăşeşte 180 de milioane de euro”, au spus reprezentanţii Continental România, citați de Zf.ro.

Gigantul german s-a apropiat de un total de 20.000 de angajaţi, dintre care aproape 4500 numai în Sibiu, şi a înregistrat în 2017 o creştere a businessului de cel puţin 15%, depăşind 3 miliarde de euro.

Ziarul Financiar mai anunță și că în 2017 compania angajat 1.500 de persoane, iar anul acesta creşterea a fost de încă circa 1.000 în locuri de muncă precum software şi IT & C, inginerie electrică şi mecanică, inginerie de proces, operatori în aria de producţie.

Concernul a făcut investiţii de peste 175 de milioane de euro în 2017 în locaţiile sale din România. Compania a investit în infrastructură, echipamente şi în tehnologii de ultimă generaţie pentru centrele sale de cercetare şi dezvoltare, precum şi pentru unităţile de producţie.

Compania Continental produce anual în fabricile sale din România peste 150 de milioane de unităţi destinate industriei auto. Soluţiile şi produsele inovative contribuie semnificativ la conducerea automată şi la mobilitatea în siguranţă pe şosea.

Continental a realizat în 2017 o cifră de afaceri preliminară de 44 de miliarde de euro şi are în prezent peste 235.000 de angajaţi în  61 de ţări.

În perioada 1999-2017, Continental a investit circa 1,4 miliarde euro în activităţile din România. Toate cele 5 divizii Continental sunt reprezentate în România. Compania deţine şapte unităţi de producţie şi patru centre de inginerie în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Braşov şi Iaşi.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

5 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   Fuego

   Boss, probabil le-ai trimis oamenilor un compact disc (CD) cu manele si de-aia.
   Incearca si tu cu fuego, poate e vreo tanti mai sensibila la resurse umane.

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Contact