X
ceata junilor saliste

Foto-Video | Peste 100 de juni și junese s-au întâlnit la Săliște

Peste 100 de tineri s-au strâns, astăzi, în Săliște, la „Întâlnirea cetelor de juni”. Ca în fiecare an, fetele nemăritate și flăcăii neînsurați își prezintă costumele populare, defilând mândri prin centrul orașului. Imediat după asta, fiecare ceată cântă și joacă după obiceiul locului. La final, tinerii se prind într-o horă, semn că Mărginimea va fi la fel de unită ca și până acum. 

Fie că purtau costume populare brodate sau cu aplicații din mărgele, toți junii și junesele s-au declarat mândri de straiele lor.

cete de juni

O tânără spune că are costumul de la bunica ei și că a fost special creat pentru ea. „Îl port cu mare drag, sunt mândră că sunt româncă”, spune ea.

Un tânăr din Săliște este de părere că acest eveniment îi uneșete pe oameni. „Mă mândresc că sunt săliștean, respect tradiția, îmi place foarte mult când vin toți frații din toată Mărginimea. În felul acesta, simt că ne unim toți și ne cunoaștem între noi”, crede el.

După ce au defilat, tinerii și-au prezentat dansurile specifice satului din care vin. La final, toți s-au prins în Hora Unirii.

 

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

3 opinii

  1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Sibiu
  • Contact