X
flashmob va vedem PSD (17)

PressOne a nominalizat grupul „Vă Vedem din Sibiu” pentru „Omul anului 2018 în România”

Mișcarea civică „Vă Vedem din Sibiu”, cunoscută pentru protestele zilnice anticorupție din fața sediului PSD Sibiu a fost nominalizată pentru premiul „Omul anului în România” de către publicația PressOne.

Potrivit PressOne, în 2018 românii au fost mai scindați decât oricând în istoria recentă consemnată. De aceea, a venit cu zece nominalizări pentru „Omul anului 2018”. „Poate ideea unei Românii posibile, în care cei muncitori și talentați primesc ceea ce merită − recunoaștere și succes – ne mai ține împreună”, spun autorii.

Printre nominalizări se găsește grupul #VăVedemdinSibiu – „o mișcare civică cu o poveste emoționantă”. Iată ce scriu colegii noștri de la PressOne despre aceasta:

„Pe strada Speranței, vizavi de sediul filialei PSD, o mână de oameni au declarat “zonă liberă de corupție”.

În fiecare zi, la ora 12, sibieni de toate vârstele se adună și privesc în tăcere, timp de un sfert de oră, către ferestrele partidului. Atât: nişte cetăţeni tac și se uită cu reproș către cei aflați la guvernare.

Mișcarea de la Sibiu s-a coagulat în jurul unor tineri din oraș, al căror purtător de cuvânt este poetul Radu Vancu.

Vă vedem e o veghe continuă începută în decembrie 2017, în care nucleului iniţial i se adaugă zilnic alţi şi alţi sibieni, dornici să se confrunte simbolic cu o putere discreționară.

Mesajul lor este acesta: vrem respect și transparență decizională din partea administrațiilor și a politicienilor, fiindcă faptele de corupție, abuzurile, nepotismele și violența nu vor trece neobservate la nesfârșit.

Undeva, cineva privește și ia aminte de faptele fiecăruia”.

Printre ceilalți nominalizați se numără primarul Oradei, Ilie Bolojan, omul de afaceri Daniel Dines, fondatoarele asociației „Dăruiește Viață”, Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu, Cristina Neagu și echipa națională de handbal feminin, sportiva Simona Halep, cercetătorul Sergiu Pașca, aventurierul Radu Păltineanu, scriitorul Andrei Pleșu și Asociația Tășuleasa Social.

Aceștia pot fi votați până duminică, 13 ianuarie 2019, la ora 24:00. PressOne precizează că sistemul de vot permite acordarea unui singur vot de la un IP, unei singure nominalizări, o singură dată.

PressOne este o publicație online înființată la Cluj-Napoca și lansată în luna septembrie a anului 2015.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

3 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Secu Cristi

  Iohannis este omul anului, deceniului si mileniului! Geniul sau peren a tinut piept pesedistilor hoti si corupti, aparand Romania de cel mai mare dezastru inchipuit de la filosofii greci pana azi: amnistia si gratierea! Cine nu e de acord, e pesedist si trebuie scos in afara legii! Multumesc.

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  raspandache

  HA HA,să mori de râs.
  Soros (PressOne) îl premiază pe Soros (VăVedem).
  Adevărul e că-i bătrân moșu, nu cred că mai poate obține altă satisfacție decât dintr-o labă ca asta.

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Ciorba Traditionala

  @Secu Cristi

  Matale esti, probabil vreun postac terminat din Teleorman cu carnet PCR, exasperat ca va uraste lumea prin Sibiu si pe unde mai sunt urme de civilizatie in ciorba asta expirata, de tara.

  Dar, in ingustimea mintii pe care o etalezi, in unele puncte ai dreptate, desi vrei sa pari sarcastic. Situatia e mult prea nasoala pentru sarcrasm, totusi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact