X
FOTO vox.com

VIDEO 14 filme ale anului 2018: Trier, Cuarón și Spielberg, printre regizorii de top

Mai mulți critici de film, precum și site-uri specializate au ales cele mai bune filme ale anului care se încheie. Noi am făcut o selecție a peliculelor care au impresionat în acest an prin scenarii originale sau adaptate sau prin jocul impecabil al actorilor.

„Casa pe care Jack a construit-o” – Lars von Trier (Danemarca)

Filmul, care a avut premiera la Festivalul de la Cannes, îi are ca personaje pe actorii Uma Thurman, Matt Dillon, Bruno Granz și Sofie Grabol. Este o poveste despre un ucigaș în serie, cu un coeficient mare de inteligență și care își privește crimele ca pe niște opera de artă. Criticii spun că nu este cel mai bun film al lui Trier, „dar geniul este geniu”.

„Omul-Pãianjen: În lumea pãianjenului” – Bob Persichetti, Peter Ramsey, Rodney Rothman (SUA)

Filmul are cea mai mare notă pe site-ul IMDb – o cunoscută bază de date online cu informații despre filme, cineaști și jocuri video – dintre cele difuzate în 2018. Adolescentul Miles Morales, din Brooklyn, în rolul principal, este prezentat ca dovadă a posibilităţilor nelimitate pe care le are universul Spider-Man, în care oricine ar putea să poarte vestita mască.
Viaţa lui Miles devine şi mai complicată atunci când este muşcat de un păianjen radioactiv, care-l face să dobândească abilităţi şi trăsături supranaturale, cum ar fi veninul, camuflajul natural, gelul adeziv, auzul extrem de fin, simţurile de păianjen şi multe altele.

„O afacere de familie” – Hirokazu Koreeda (Japonia)

La prima vedere pare o melodramă emoționantă, creată profesionist, despre o familie săracă – trăiesc înghesuiți și, uneori, fură mărunțișuri din supermarketuri. Dacă privești filmul tot mai mult, înțelegi că această istorie nevinovată are o altă semnificație. E despre instituția familiei, pe care regizorul o pune sub semnul întrebării, el însuși recunoscând că după precedentul său film s-a întrebat „ce înseamnă o familie?”. În luna mai Koreeda a luat marele premiu de la Cannes cu acest film.

„Gräns” – Ali Abbasi (Suedia)

Una dintre angajatele Serviciului Vamal identifică o rețea de pedofili și se întâlnește cu bărbatul vieții ei: acesta mănâncă insecte și se teme de furtuni. Este considerat unul dintre cele mai surprinzătoare filme ale anului care are de toate în același timp: detectiv, poveste înfricoșătoare, erotică, melodramă, comedie neagră. A luat premiul „Un Certain Regard” la Cannes.

„În flăcări” – Lee Chang-dong (Coreea de Sud)

Un film misterios și neobișnuit, făcut de regizorul și scriitorul Lee Chang-dong după nuvela lui Haruki Murakami, dar care dezvoltă subiectul. În linii generale, este vorba despre un triunghi amoros și despre metafora focului interior care împinge persoana să facă acțiuni autodistructive.
Un tânăr este rugat de o fată care locuiește în vecinătate să aibă grijă de pisica sa până când revine dintr-o călătorie din America. La întoarcere, aceasta i-l prezintă pe Ben, un tip misterios pe care l-a întâlnit acolo, care dezvăluie hobby-ul lui secret.

„Roma” – Alfonso Cuarón (Mexic)

Cel mai bun film al regizorului, cunoscut până acum pentru „Harry Potter si Prizonierul din Azkaban” și „Gravity: Misiune în spațiu”.
Pelicula arată trecutul său din Mexicul anului 1970, în alb-negru. O parte este bazat pe fapte reale. A luat Leul de aur la Veneția.

„Ready Player One: Să înceapă jocul” – Steven Spielberg (SUA)

Aventura SF „Ready Player One: Să înceapă jocul” este bazată pe romanul bestseller omonim al lui Ernest Cline care a devenit un adevărat fenomen în ultimii ani.
În 2045, omenirea se află în haos și la un pas de colaps. Însă lumea și-a găsit refugiul în OASIS, un univers online bazat pe realitate virtuală creat de genialul, dar excentricul James Halliday (Mark Rylance). După moartea sa, Halliday lasă prin testament întreaga lui avere primei persoane, oricare ar fi aceasta, care va găși „Oul de Paște” ascuns undeva în OASIS. De aici, o competiție acerbă pornește în toată lumea. Wade Watts (Tye Sheridan) intră în ametitoarea cursă fantastică și devine unul dintre cei mai vânați utilizatori, după ce reușește să treacă primul de indiciul inițial.

„Bohemian Rhapsody” – Bryan Singer (SUA, Marea Britanie)

Cel mai așteptat film al anului are nota 8,3 pe IMDb. „Bohemian Rhapsody” este o celebrare a legendarei trupe Queen, a muzicii lor și a liderului extraordinar al formației, Freddie Mercury, care a sfidat stereotipurile și a distrus convențiile, devenind unul dintre cei mai iubiți artiști de pe planetă.

Printre alte filme remarcate de critici se mai numără „Pe fratele meu îl cheamă Robert și el este idiot” (Philip Gröning, Germania), „Firul fantomă” (Paul Thomas Anderson, Marea Britanie – SUA); „An Elephant sitting still” (Hu Bo, China); „Lazzaro felice” (Alice Rohrwacher, Italia); filmul documentar „Procesul” (Serghei Loznița, Olanda); „Razbunatorii: Razboiul Infinitului” (Anthony Russo, Joe Russo).

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Contact