X
49617575_364795767667000_6572739605852848128_n

Am mâncat o cireadă la Benjamin SteakHouse. Și am lăsat un purcoi de bani

Ne-am reîntors la Benjamin SteakHouse. Ultima oară când am scris de acest restaurant a fost în aprilie 2017, când au adus carne de vită Wagyu. Am mestecat atunci din celebra carne de vacă japoneză și am lăsat fix 189 de lei pentru doar 350 de grame.

De data asta, am zis să fim ceva mai cumpătați. Așa că am ocupat o masă întreagă, ba am mai și cerut un scaun în plus. Ori noi, ori voi!

Am început lejer, cu un Cowboy steak pentru două persoane. De fapt, un antricot de vită cu os de până la un kilogram porția. În crud, cum ar veni… Dar după ce e preparată, mai ales că e și puțin mai grasă, ajunge să fie o porție decentă pentru un om simplu. Care a tăiat 20 de hectare de pădure, a mers cu tirul până la Botoșani și înapoi, după care a făcut 50 de lungimi de bazin la Olimpia. Acum, serios. Ca să te saturi, ai nevoie de o porție de două persoane. Am cerut să fie bine făcută, iar bucătarul a fost cu siguranță stresat. Cel puțin așa a arătat carnea. Pe margine era extrem de crocantă, iar în mijloc numai bună, suculentă. N-a curs sânge de vită în farfurie, ci doar un sos de ciuperci de pădure de la care sincer aveam cu totul alte așteptări. Mi s-a părut destul de fad, neinspirat. Ca o conservă de nectarine într-o livadă cu pomii plini de fructe coapte. Se putea cu siguranță și fără. Sau altceva. Dar n-am avut inspirație să zic pas. Am mai avut și o porție de cartofi prăjiți, dar am râvnit cu nesaț la o porție de sparanghel și la niște inele de ceapă pane. Dar mănunchiul de sparanghel a fost o minune. Doar surprinși cu puțin ulei de măsline, speriați cu un pumn de sare și zvârcoliți la foc încins câteva minute, au fost niște legume ideale. Sparanghelul mi se pare nemeritat de ignorat în majoritatea restaurantelor din Sibiu și e păcat. Mai ales că e cât se poate de local, dat fiind faptul că l-a adus pe aceste locuri însuși Baronul von Brukenthal.

49814840_324976091684804_4403836500681162752_n

Am încercat și obrăjori de vită. Nu mai mâncasem niciodată, dar am zis să încerc, la recomandarea unui comesean. Am dedus că nu sunt un fel foarte rutinat, din moment ce am început să punem pariuri la masă, despre care parte a corpului vacii va urma să am în farfurie. Ca să tranșăm situația, am întrebat ospătărița (apropo, angajații de la Benjamin par bine pregătiți, energici și eficienți, ceea ce rar găsești în Sibiu). Ne-a stricat toată distracția, pesemne sunt chiar obrăjori, cine s-ar fi gândit?! Cu gropițe…

În farfurie a rezultat o carne mult mai fragedă decât orice altă bucată de vită am gustat anterior. Pregătit cu un sos de vin roșu și garnisit cu piure de cartofi cu parmezan, felul este suficient pentru o masă decentă și satisfăcător pentru un gurmand. Recomand.

Masa s-a încheiat cu un tiramisu. Partea bună e că a fost preparat cu pișcoturi, față de ce se găsește prin oraș. Partea rea e că crema mi s-a părut cam apoasă, fără substanță. Dar per total, desertul este peste media restaurantelor din Sibiu. Ceea ce în mod normal ar trebui să te bucure. Dar…

Mâncărurile au fost drese cu multă veselie, foarte bine acceptată de personal, dar și de câteva pahare de bere și unul de vin.

La preț, nota de plată a fost și ea bine făcută. La fel ca vita. Antricotul – 112 lei, porția de cartofi prăjiți 8 lei, obrăjorii de vită – 48 de lei, sosul de ciuperci – 7 lei, porția de sparanghel – 12 lei, o bere Stella Artois – 10 lei, un tiramisu – 15 lei, un pahar de vin – 12 lei. Total: 224 de lei.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

13 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Schwartz R.

  Bun articolul , insa imi ramane o nedumerire , mergeti la un local cu pretentii si comandati printre altele cartofi prajiti si tiramisu ?!!! Alegeri banal- neinspirate si deloc de bun gust , ca sa fiu dragut …

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  masterchef

  sa ceri antricot de vita bine facut cu cartofi prajiti, asta inseamna sa fii shaormist. Un bucatar adevarat ar fi venit la masa si v-ar fi sugerat sa parasiti localul, sa mergeti la Super Mama ca tot era la coltul strazii.

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 8. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  X y z

  O sa ajungeți sa mâncați toți cei din redacția turnul sfatului prin sate, periferii sau acolo unde se servesc cârnati cu fasole, ca asa va place. o cam dați în bara cu multe restaurante din Sibiu! O poza cu voi, un share masiv și o sa va mai primească cucu la masa,doar restaurantele de la care primiți bani sa vorbiți de bine, care și alea din păcate nu sunt multe😂😂😂

 9. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 10. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 11. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 12. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Hmmm

  M-ai pierdut la: “Am cerut să fie bine făcută”… Inca mai ai multe de invatat despre steak-urile de vita.
  Data viitoare cere un steak medium-rare sau cel mult medium, o garnitura de legume la gratar sau o salata cu multe verdeturi si un pahar de Malbec.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Cronică de restaurant
 • Contact