Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

„Prietenii Berzelor” s-a ales cu un măgar: era părăsit într-o grădină din Cisnădioara

„Prietenii Berzelor” s-a ales cu un măgar: era părăsit într-o grădină din Cisnădioara

Asociația „Prietenii Berzelor” din Cristian s-a ales cu un măgar, după ce mai mulți locuitori din Cisnădioara au atras atenția că animalul era părăsit și bolnav într-o grădină. Măgarul, botezat Cireașă, urmează să fie îngrijit de un medic veterinar și să facă mai multe vizite la potcovar.

Voluntarii de la „Prietenii Berzelor”, un ONG cunoscut deja pentru salvarea păsărilor și animalelor abandonate, nu se plictisesc niciodată. O recunsoc chiar ei, după ce au postat recent pe pagina lor de Facebook un nou anunț despre experiența salvării unui măgăruș.

„Ce e foarte fain când ești voluntar Prietenii Berzelor e că nu apuci să te plictisești niciodată. Așa se face că duminică seara pe o ninsoare ca-n povești noi căutam un măgăruș pe dealurile din Cisnădioara. Și pentru că l-am preluat dintr-o grădină de pe Strada Cireșilor l-am botezat Cireașă”.

Din păcate, animalul era uitat de mult timp de stăpânul său, astfel „copitele neîngrijite îi provoacă acum mari probleme”. „Se deplasează foarte greu având dureri la fiecare pas pe care îl face. Acum pentru Cireașă urmează analizele de rigoare, mai multe vizite la potcovar și o viață mult mai bună alături de Joy, Fyn, Mishu, Zia, Baca și Caramel - căluții și măgărușii noștri”, au mai anunțat membrii ONG-ului.

magar cireasa 2

Și în acest caz, „Prietenii Berzelor” au fost ajutați de doctorul veterinar Liviu Tioc, specialistul fiind receptiv la apelurile asoiației „de fiecare dată, indiferent ce zi este sau la ce oră avem nevoie de ajutor”. Identificarea măgărușului a fost posibilă și cu ajutorul locuitorilor din Cisnădioara „cărora le-a păsat de Cireașă și au ajutat la preluarea lui”, dar și cu implicarea Poliției Locale Cisnădie.

Activitatea asociației „Prietenii Berzelor” are loc exclusiv pe bază de voluntariat, iar aceasta poate fi susținută prin donații la următorul cont: BANCA: BRD SIBIU IBAN (LEI): RO60BRDE330SV29845983300 SWIFT: BRDEROBU PayPal: [email protected]

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

4 comentarii

Niko Nostram

Acum 5 ani

Bravo Doctore !! EIn Herz für Tiere !
Raspunde

un sibian

Acum 5 ani

Multumim voluntarilor!!!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Ciprian

Acum 5 ani

Mare branza! S-au ales cu un magar. O tara intreaga s-a ales cu magari, porci, boi, vac,i gaini (cu creier de). Si o mai si conduc(pe tara), ca de, e plina de oi pe care sa le jumuleasca de parca ar fi gaste. Ce mai menajerie!
Raspunde

radu

Acum 5 ani

sunt doua posturi libere in guvern, inscrieti-l in psd si va avea servici.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus