X
europarlamentare

Calcul pentru europarlamentare. Un sibian intră sigur

PSD ar obține cele mai multe mandate de europarlamentar, este una din concluziile unei simulări pentru alegerile europarlamentare, publicată de site-ul politico.eu. Conform studiului, PSD ar câștiga alegerile pentru Parlamentul European cu 29,16% (11 mandate), urmat de PNL cu 21,58% (8 mandate) și ALDE cu 10,07% (4 mandate). Studiul se bazează pe un calcul denumit ”filtru Kalman”, care ia în calcul trendul partidelor din sondajelor de opinie naționale, dar și un algoritm special care prognozează procentele pe care le va obține fiecare partid la scrutinul european.

Conform studiului, USR ar obține 9,62% (3 mandate), iar asta ar însemna că sibianul Nicu Ștefănuță, plasat pe a treia poziție pe listele partidului, ar primi un mandat de europarlamentar.

În spatele USR, Partidul Pro România ar obține 8,31% (3 mandate), iar Ro +, partidul condus de Dacian Cioloș ar obține 6,11% (2 mandate), în timp ce UDMR ar avea un scor de 5,88% și ar primi două mandate.  PMP, pe de altă parte, nu ar reuși să obțină niciun loc în Parlamentul European.

României îi sunt alocate 33 de locuri în Parlamentul European cu unul mai mult decât în actualul mandat.

În 2014, la alegerile europarlamentare prezența la vot a fost de 32,44%, iar USD a obținut atunci 37,6% (16 locuri), PNL – 15% (6 locuri), PDL 12,23% (5 locuri), UDMR – 6,3% (2 locuri), PMP – 6,21% (2 locuri), Mircea Diaconu – 6,81%.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

9 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Lorena Briciu

  29 la suta? Hahahah,ce gluma buna!!!

  O sa ia minim 45, caci suntem multi care votam romaneste, autentic, traditional! Dar nu ne laudam cu asta, cum fac #alitii! Doamne ajuta!

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Alzara 1918 e

  Parlamentul European – model anti democratic : nu emite legi , nu generează Executivul ! E doar ales și răsplătit ! Carente grave in organizarea UE ; PE – o formă mare și scumpă lipsită de conținut ; așa este perceput in toate statele , de aceea e participarea atât de redusă . Nevoia unei regândiri este evidentă – mai puțin eurocratilor beneficiari .

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Simon Says

  Sa iasa lumea la vot, ca asta e speranta, altfle tara asta e dead meat, cu PSD peste tot. Urmam calea Ucrainei si a Venezuelei, dar cu lideri chiar mai prosti…
  Daca n-am fi fost in UE, cu astia la conducere, ne mancau lupii pana acum, anii 90 ar fi fost un vis frumos, comparativ. Probabil am fi fost de mult in razboi civil…

  Faceti un exercitiu de imaginatie cu Dancila si PSD, noi singuri, fara NATO sa sperie vecinii prieteni si fara UE sa le mai dea peste nas si cu greu sa-i faca sa respecte cat de cat niste reguli. Eram cu tancuri rusesti, turcesti si altele peste noi pana acum, de 10 ori, in timp ce Dragnea radea din Brazilia, cu toti interlopii cu care impart bugetul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Politica
 • Contact