Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
10°C

Trenurile Sibiului: un muzeu ca un cimitir

Trenurile Sibiului: un muzeu ca un cimitir

Sibiul este vizitat de mii de turiști, mulți dintre ei descriindu-și experiența pe care au avut-o în oraș pe bloguri sau pe paginile personale de pe rețelele de socializare. Cei mai mulți se lasă impresionați de centrul istoric, în special de „ochii” de pe acoperișurile caselor. Alții însă încearcă să descopere orașul din mai multe puncte de vedere.

Recent, la Sibiu a ajuns un blogger, din Israel, fiind într-o călătorie prin Transilvania de câteva zile. Din postările sale de pe blog înțelegem că a vizitat mai multe biserici fortificate, a rămas plăcut surprins de „cel mai mare muzeu din România, ASTRA”, dar și Muzeul Locomotivelor cu abur din Sibiu.

„Muzeul se află la periferia Gării centrale din Sibiu în depozitul de reparații. Ce-i drept, judecând după statutul exponatelor, acesta pare mai degrabă a fi un cimitir al trenurilor...”, scrie autorul.

Bloggerul a publicat pe pagina sa o serie de fotografii de la muzeu, scriind despre impresiile cu care a venit de acolo. „Expoziția nu este mare, iar accesul este gratuit. Trebuie doar să vă înregistrați la intrare. Copiii neînsoțiți nu pot trece. Muzeul este deschis non-stop, dar accesul este permis doar de la 9:00 la 15:00. Muzeul este puțin vizitat, nu există semne și indicatoare, prin urmare astfel se explică lipsa de vizitatori”, explică bloggerul.

tren sibiu 2

tren sibiu 1

„Noi am ajuns exact la deschidere și ne-am plimbat pe acolo singuri. Se poate urca în toate locomotivele, unica rugăminte din partea administrației este ca să nu stricăm nimic și să urmărim regulile de securitate. Foarte multe piese sunt ruginite...

Cum ajungi acolo: de la gara centrală trebuie să o luați la dreapta; este adevărat că e nevoie să treceți peste calea ferată și cel mai bine este s-o faceți pe pod. Dar dacă veniți cu mașina, atunci setați la navigator „Steam Engines Museum” - nu vă speriați atunci când o să ajungeți pe un drum de țară, un alt traseu oricum nu există. Apropo, taximetriștii locali tot nu știu despre asta sau poate că acesta are o altă denumire la ei (...)”

În concluzie: „Este minunat că s-a reușit să se adune într-un singur loc diferite tipuri de locomotive pe care le poți compara. Este păcat însă că aceste exponate nu sunt îngrijite corespunzător și nu există plăci informative . Dar în general, mi-a plăcut”.
În Muzeul Locomotivelor cu abur din Sibiu pot fi găsite locomotive construite între 1885 și 1959, fabricate în România, Germania, URSS și SUA.

Vedeți întreg articolul aici.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

3 comentarii

dancp2

Acum 5 ani

domnu fuego mare istoric di ce nu face nimic pentru popularizarea acestui muzeu? sau nu stie de el?
Raspunde

UnSecol

Acum 5 ani

Evreu?!?
Raspunde

E varza

Acum 5 ani

E varza muzeul ala... dar si gara, proprietate a "minsiterului transporturilor" romanes. Cand ajungi in gara, parca te intorci in 1800.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus