X
preot ioan chidu sursa facebook

VIDEO Contre pe Facebook cu preotul venit de Bobotează: “am stropit cu Aghiasmă, peste tot. Nu am primit niciun ban“

Nemulțumit că un anumit preot i-a intrat în casă de Bobotează, un locuitor al Avrigului a publicat o înregistrare video cu intrarea feței bisericești în curtea proprie. În lanțul comentariilor generate de publicarea înregistrării video s-a prins și preotul.

Imaginile care au generat discuțiile dintre preot și enoriașii din Avrig au fost publicate de Cristian Bujan, pe pagina de Facebook Avrigul Azi. Cristian Bujan susține că preotul Ioan Chidu i-a forțat poarta, care tocmai se închidea după ce o mașină a intrat în curte. “Nesimțitul mi-a forțat poarta, intrând în curtea mea cu forţa, așa cum de altfel se vede în înregistrare, luând-o apoi la rost pe soția mea că nu l-am mai primit cu botezul de câțiva ani. De mai mulți ani noi am apelat la un preot adevărat să ne boteze casa, nu la acest individ care ne-a demonstrat și astăzi că am făcut alegerea potrivită în anii trecuți“, susține Cristian Bujan, în descrierea imaginilor publicate pe Facebook. Acestea redau momentul în care preotul Ioan Chidu, însoțit de alte patru persoane, intră în curte printre porțile automatizate care tocmai se închideau. Procesul de închidere a porților este oprit cu mâna de preot și cei care îl însoțeau. “Nesimțitul insistent îmi intra apoi in casă și mă ia la rost de ce nu i-am răspuns la interfon de dimineață când a trecut pe stradă și a sunat la poarta mea. I-am răspuns politicos că eu de obicei deschid poarta doar la cine vreau eu și nu sunt obligat să îl primesc în curte ori în casă. Același așa-zis popă nesimțit se face că nu aude ce i-am spus și o ia pe scări în sus prin toata casa cu busuiocul în mână aruncând în stânga și dreapta cu apă dintr-o găleată. Se întoarce înapoi și îmi spune că el nu face politică, ia banii și pleacă“, mai scrie Cristian Bujan.

Reacția preotului a venit tot pe Facebook, sub forma unor comentarii. “Este o dezinformare marca Bujan ce vi se prezintă. Să vă spun eu cum s-a întâmplat, însoțit de încă patru persoane, ca să nu fiți induși în eroare și să comentați ceva neadevărat. În momentul când doamna Bujan a intrat în curte cu mașina, lucru văzut în imagine, domnul Bujan dormea în pat și nu știe ce s-a întâmplat. Ne-am adresat doamnei: ne permiteți ca măcar o dată la patru ani să vă sfințim casa? Și doamna Camelia a spus: «cum să nu» și am intrat pe poarta încă deschisă. Inițial am ezitat, dar dânsa a spus iar: «poftiți» și am intrat în curte, dânsa conducându-ne unde era intrarea“, descrie preotul Ioan Chidu.
El apreciază că imaginile publicate sunt manipulatorii și le pune în galeria atacurilor asupra Bisericii ortodoxe. “Am stropit cu Aghiasmă, peste tot, însoțit fiind de soția domnului Bujan. Nu am primit niciun ban de la nimeni din casa respectivă, epitropul fiind cel care a scris în registru ce a primit, sumă pentru care se va elibera chitanță. Manipularea e o artă făcută de cel ce dezinformează în articole permanent, artă ce o cunoaștem toți cei ce știm ce se încearcă de toți dușmanii bisericii“, mai scrie Ioan Chidu.

Comentariul preotului a generat și alte reacții din partea unor foști sau actuali locuitori ai Avrigului. “Diferența dintre Bujan și dvs. este că el doarme pe banii lui, în timp ce dvs. bântuiți prin Avrig pe banii noștri. Cum era povața aia cu palma și cu întorsul obrazului? Poate v-o amintiți? Poate vă amintiți și îndatoririle preotului față de enoriași sau misiunea bisericii pe pământ? Poate pe viitor puteți transmite speranță, dragoste și ajutor spiritual și nu drepturi la replică“, a scris, de exemplu, Radu Roman.

Discuțiile generate de publicarea imaginilor video au continuat inclusiv cu publicarea unor mesaje transmise de preotul Ioan Chidu prin intermediul mesageriei private.

Discuțiile dintre enoriași și preot pot fi urmărite urmând linkul de mai jos.

Sursa foto: Facebook / Ioan Chidu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

12 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  radu

  Si Turul Sfatului nu putea sa scape o astfel de ocazie, fie si de Facebook, numai sa fie ceva negativ la adresa unei anumite Biserici. Si daca trebuie o mai si tragem din condei, daca nu e, macar sa para. Domnul bujan, dormind pe banii lui, a fost trezit cu Aghiasma…. “ghinion”. Somnul bunului simt e mai profund si el permite astfel de atitudini.

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  realistul

  Cata zarva1 daca oamenii nu vor sa-l primeasca, de ce nu renunta/ Sa faca o rugaciune pt. indreptatea pacatosului si sa-si vada de drum… Uite asa se compromite biserica tot mai mult…

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   DANIEL

   @realistul……..La prima vedere – de acord !! Dar mai exact . de acord in privinta renuntarii…..Cat privese ,,compromiterea ” bisericii – asta e un progres, ea fiind oricum demult compromisa. O plaga e indicat sa fie cunoscuta si extirpata…..si nu tolerata !.
   Traim totusi in mileniul in care nu mai credem in mos craciun….si altele asemenea……Iar perversitatea bisericii trebuie demascata….
   IAta ca, dupa ce au vazut ca nu pot combate stiinta, pe care au perceput-o totdeauna ca pe o amenintare – ,,bisericanii” accepta in final ca nu exista incompatibilitate intre una si alta !!! – fiind tot o manifestare a ,,divinitatii”! Cata perfidie !!!

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Rezistenta atee

  Trist este ca in ziua de azi, daca esti de dreapta, rezistent, eminenta cenusie a civismului si democratiei, trebuie sa fii musai impotriva bisericii, oricare ar fi ea…pentru ca vorba aia, biserica si popii sunt pentru pesedisti, pensionari, asistati, plebea. Mi-e scarba cum va fi cand vor veni la guvernare marii “patrioti”, oamenii “noi” din USR si prostia lui Ciolo…

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   Legea lui Ohm.
   Vorbesti prostii amice.
   Vedem acum pe pesedistii astia declarati mari bisericosi si nationalisti. Tartorul lor, mare credincios, si-a lasat nevasta pentru o pupaza tinerica. Un hot care fura de la copii, nu i-ar fi rusine. Niste mincinosi patologici cu votanti debili, uita-te la tine

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   Trist este ca pesedistii sunt mai prosti decat prevede legea, intr-un subiect si articol apolitic, un pesedist deschide gura si minune, ies rahatzi pe banda cu partide, cai verzi si mosi craciuni.
   Bai pesedisti ridicoli, voi nu va vedeti ce panarame de oameni sunteti?

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  DANIEL

  Chiar ieri am discutat cu tata care imi zicea – la noi nu te ia nimeni cu forta…..la biserica !!!
  In replica – i-am zis ca crestinismul e cea mai agresiva si intruziva religie ( incluzand toate cele 33 de mii de secte crestine…. ).
  Discutiile se pot lungi…..insa – notiunea de ,,misionar” e specifica crestinilor….Americile au fost sub misiuni de crestinizare….Spre pilda – islamul nu a avut aceeasi campanie agresiva de islamizare…..nici chiar in teritoriile ocupate !!! ( bine – sa nu credeti ca sunt adeptul vreunei religii…..sunt ateu…)
  Am prieteni atei….care totusi au facut cununia la biserica….vor boteza copilui etc. Stim cu totii de ce !!!
  Ar fi priviti ca niste paria ai societatii…..

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 8. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Mircea v

  Nu mi se pare că forțează ușă. De altfel mie mi se pare că al treilea chiar s-a oprit să aștepte confirmare. Dar mă rog. Apropos, eu unul nu l-am mai primit pe popa de 5 ani… Sunt ateu, dar corect. Cel mai bine ar fi ca doamna cu domnul “păgubiți” să învețe să comunice între ei…poate așa și doamna ar fi spus nu… Garantat nu intra nimeni să-i boteze cu forța.

 9. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  dan

  Da, o religie poate sa fie agresiva si intoleranta intradevar, dar crestinismul bazat pe principiul dragostei lui Dumnezeu fata de om numai agresiv nu este. Sa nu confundam o religie institutionalizata cu credinta crestina adevarata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact