X
bolta rece viitor

Bolta Rece: Inaugurarea amânată pentru 2020. „E un proiect destul de complicat”

La câțiva ani după ce a fost închis devenind o ruină, restaurantul Bolta Rece din parcul Sub Arini a fost preluat de un dezvoltator imobiliar care a demarat modernizarea locației vechi de aproape 150 de ani. Lucrările înregistrează întârzieri, însă dezvoltatorul – Euro Imob International îi asigură pe sibieni că Bolta Rece se va redeschide. Cel mai probabil în 2020.

Potrivit dezvoltatorului care a preluat proiectul, lucrările au fost deja demarate. Structura șubredă a locului și vechimea clădirilor le-au dat ceva bătăi de cap însă constructorilor, acesta fiind și motivul pentru care totul durează mai mult decât s-a estimat inițial.

„Noi acolo deja am demarat lucrările să spun așa. Am avut prima parte, de demolare a anexelor vechi și am început și lucrările de construcții cu consolidările și săpătura și urmează să reluăm lucrările de îndată ce ne va permite vremea. Între timp s-a mai lucrat la proiect pentru că este unul destul de amplu și de provocator și trebuie făcut cu multă grijă. Soluțiile tehnice trebuie foarte bine aprofundate și acesta a fost și motivul pentru care s-au lungit lucrurile puțin peste așteptările noastre. Când începi să lucrezi la clădiri vechi, abia după ce intri în șantier îți dai seama că îți apar tot felul de elemente pe are nu aveai de unde să le știi. Am făcut consolidarea malurilor exterioare să nu fie probleme de alunecări, sunt multe elemente care trebuie luate în calcul”, explică Viorel Horja, manager general Euro Imob International.

bolta rece viitor

În ceea ce privește o dată orientativă la care sibieni pot să aspire, managerul spune că finalizarea lucrărilor înainte de 2020 este un vis frumos care cel mai probabil va rămâne doar atât.

„Cea mai probabilă dată pentru încheierea lucrărilor va fi în cursul anului viitor, 2020. E destul de complicat totul și cu constructorii și e și un proiect mai delicat. Noi sperăm, cu ajutorul lui Dumnezeu, să încheiem lucrările cât mai curând”, spune Viorel Horja.

Proprietarul clădirii spunea într-un comunicat de presă emis în vara lui 2017, că la Bolta Rece ar urma să funcționeze un restaurant, o berărie, o cafenea și o cofetărie.

Următoarele faze ale proiectului prevăd reabilitarea și extinderea clădirii principale, amenajări interioare și exterioare, construirea unei terase acoperite, realizarea acceselor pietonale, amenajarea curții interioare cu spații de agrement și spații verzi. La etajul clădirii existente vor fi pregătite camere de cazare în regim hotelier. Valoarea totală a investiției este de peste 1.000.000 Euro și se preconizează că va fi finalizată în vara anului 2018.

bolta rece lucrari

Parcul Sub Arini a fost amenajat ca parc englezesc începând cu anul 1856, la inițiativa Societatea de Înfrumusețare a Orașului Sibiu. Prima construcție în parc a fost realizată între 1863-1865 când s-a deschis restaurantul „Bolta Rece”, restaurant ce rezistă până astăzi.

Citiți și:

FOTO – Cum va arăta noul restaurant Bolta Rece, în parcul Sub Arini

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

8 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  UnSecol

  ”Prima construcție în parc a fost realizată între 1863-1865 când s-a deschis restaurantul „Bolta Rece”, restaurant ce rezistă până astăzi.”

  Cladirea rezista, cu siguranta!
  Restaurantul, cafeneaua, sunt de domeniul trecutului (acum este santier).

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Ss

  nu s-a lucrat mai nimic in 2018……daca nu este birocratia atunci evident capacitatea manageriala a celui care gestioneaza proiectul este f.redusa ( sau “malaiu” este subtire )

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  nobody like everybody

  Managerul ” din franzela ” se bazeaza pe ajutorul lui DUMNEZEU sa termine treaba ( ii zice proiect ambitios ), bine stăm !

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Alesb

  Dacă nu crezi în Dzeu, asta nu înseamnă că trebuie să-i jignești pe cei care o fac. Nobody… Ți-ai ales bine numele la ce calitate umana ai

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  viorel

  Cel mai simplu si frumos pentru acest simbol al orasului ar fi daca proprietarul (cum naiba a ajuns cineva proprietar, greu de inteles) ar tencui cladirea, ar aranja spatial interior decent, la fel si gradina, cum era inainte si ar deschide vara asta. Fara panouri de sticla, fotolii ca la Mamaia si alte bazaconii de fite

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact