Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Au plecat zece, au venit patru. FC Hermannstadt și-a prezentat noii fotbaliști

Au plecat zece, au venit patru. FC Hermannstadt și-a prezentat noii fotbaliști

FC Hermannstadt i-a prezentat vineri pe cei patru jucători transferați în această iarnă: Sergiu Popovici, Ivan Lendric, Daniel Offenbacher și Filip Jazvic.

”Mulțumesc celor din conducere că au făcut eforturi ca acești 4 jucători să ajungă la noi. Offenbacher este mijlocaș central, Ivan Lendric - atacant, a jucat ultima dată în Slovenia. Daniel (n.a. Offenbacher) a jucat ultima dată în Lituania, la Suduva, cu care a câștigat campionatul. Pe Sergiu Popovici îl știți cu toții. Am înțeles că și anul trecut, în vară, a fost dorit aici, la Sibiu. Era normal, când te ofertează Dinamo, să pleci la Dinamo. Pe Filip Jazvic îl cunosc foarte bine, l-am avut în două mandate, în România, la CFR Cluj și la Tg. Mureș. L-am sunat și am fost bucuros că a fost de acord să vină la noi, la Hermannstadt”, a spus antrenorul principal al echipei sibiene, Vasile Miriuță.

”În această perioadă am transferat doar jucători care au jucat. Nu au mai venit jucători care să aibă nevoie de o perioadă de acomodare, de acumulare fizică. Este un lucru foarte bun! De asemenea, vă pot spune că Vasile (n.a. Miriuță) i-a ales cu foarte mare atenție, pentru că a dorit să aducă jucători buni calitativ. (...) Spre deosebire de celelalte transferuri, cele pe care le-am făcut pe final de 2018, aceștia sunt jucători care vin de la echipe unde au jucat, deci nu mai au nevoie de acele luni de zile în care să se pregătească”, a afirmat, la rândul său, președintele clubului FC Hermannstadt, Teodor Birț.
Celor 4 jucători, pe lista achizițiilor din această iarnă li se alătură tot atâția juniori. De la echipa a doua au fost promovați portarul Dragoș Ciorgovean și vârful de atac Ruben Sumanariu. În plus, au mai fost cooptați în lot doi juniori din localitate, Loren Niță (FC Interstar) și Andrei Stratan. ”Le vom da șansă și celor tineri, pentru că oriunde am fost, am promovat tinerii. Trebuie să le dăm șanse și acestor tineri jucători din Sibiu pentru ca, pe viitor, să avem cât mai mulți jucători din zonă”, a mai spus Miriuță.

IMG_8580

În schimb, în calculele antrenorului Vasile Miriuță pentru restul sezonului nu mai intră 10 jucători.

”Ali Vega și-a reziliat contractul. De asemenea, N'Kololo a plecat de la noi. Bogdan Rusu este împrumutat până în vară. Suntem în curs de reziliere cu Bruno, Antonov, Besart, Hergheligiu, Began, Târnovan și Curtean. Sunt jucători care fie au jucat foarte puțin și nu se încadrează în viziunea antrenorului, fie care au foarte puține șanse să evolueze și pentru aceasta am considerat că este bine să meargă în altă parte să joace”, a adăugat Teodor Birț.
Sergiu Popovici revine la Sibiu după ce, în urmă cu mai mulți ani, a îmbrăcat tricoul unei alte echipe din localitate, în eșalonul secund. El a fost dorit și înaintea acestui sezon de FC Hermannstadt, dar a ales să plece la Dinamo, de la Gaz Metan. ”Cred că oricine ar fi făcut la fel. Mă bucur că Mister (n.a. Miriuță) m-a dorit aici. Are încredere în mine. Sper să mă acomodez cât mai bine, să-i demonstrez că merit să joc, pentru că îmi doresc să joc, să ajut echipa. Sunt sigur că o să ne meargă bine”, a afirmat Popovici.

Vârful de atac Ivan Lendric și-a adus aminte că a evoluat împotriva unor echipe românești și spune că Liga 1 este un campionat puternic. ”Sunt fericit să fiu aici. Sper să ajut echipa, să adune cât mai multe puncte. Nu știu prea multe despre această echipă, dar am văzut că, în ultimele 7-8 meciuri, de când a venit noul antrenor, a început să urce în clasament. Cu Hajduk Split, am jucat împotriva Unirii (n.a. Urziceni) în Europa League, am jucat și cu Dinamo București. Sunt 3-4 echipe în campionat foarte bune. Știu că este o competiție puternică”, a spus Lendric.

Austriacul Daniel Offenbacher a ajuns la FC Hermannstadt după ce a luat titlul în Lituania, cu Suduva.

”Hermannstadt este un club bun, an de an a făcut salturi. Sunt bucuros că sunt aici. În urmă cu 8 ani am câștigat titlul în Austria cu Red Bull Salzburg. Nu am jucat prea mult, nu a fost cel mai bun antrenor pentru mine, așa că am mers la un alt club. După aceea am mers în Lituania, unde am ieșit campion. A fost o alegere bună, iar acum mă bucur că sunt aici”, a spus Offenbacher.
Pentru Filip Jazvic, FC Hermannstadt este a patra echipă din România la care evoluează, iar la CFR Cluj și ASA Tg. Mureș l-a avut drept antrenor tot pe Vasile Miriuță. ”Sunt bucuros că am ajuns să lucrez din nou cu domnul Miriuță. Știu campionatul, cunosc jucătorii, atmosfera este foarte bună. Acum, trebuie să muncim mult și sunt convins că nu vor fi probleme”, a declarat croatul.

Jucătorii echipei sibiene vor pleca, sâmbătă, la București, iar o zi mai târziu vor ajunge în Antalya pentru un cantonament care va dura până pe 25 ianuarie. În această perioadă, ”alb-roșii” vor susține și 4 meciuri de verificare.

Reluarea campionatului Ligii 1 este programată pentru 2 februarie, dată la care FC Hermannstadt va juca pe terenul campioanei CFR Cluj, în etapa a XXII-a. Cu 5 etape înainte de finalul sezonului regulat, sibienii sunt pe locul 7 în clasamentul Ligii 1, cu 28 de puncte, cu 3 mai puține decât Astra Giurgiu, ultima echipă situată în momentul de față pe un loc de play-off.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

3 comentarii

Adrian

Acum 5 ani

Lacina Traore, cel care a fost la CFR Cluj acum cativa ani, e liber de contract. Daca FCH L-ar lua, ar face afacere buna.
Raspunde

kokos

Acum 5 ani

Ar fi o idee insa nu avem noi bani sa-i platim salariul lui Lacina Traore
Raspunde

Valjan jan

Acum 5 ani

Totul este terenul de joc din subarini..... Echipa pare ca avem ....conducerea isi da silinta dar ramane stadionul si terenul de joc care trebuie omologat de federatie ... Hai Sibiu s au hai FCH cum suna ?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus