X
telefon mobil volan

Proiect: Şoferii care vor fi surprinşi cu telefonul în mână la volan se vor alege cu permisul suspendat

Ministerul Afacerilor Interne a lansat în dezbatere publică, vineri, un proiect de Lege pentru pentru modificarea legislaţiei privind circulaţia pe drumurile publice. Astfel, MAI vrea interzicerea în timpul mersului a ţinerii în mână a telefoanelor sau a tabletelor.

„Ministerul Afacerilor Interne supune dezbaterii publice proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice Prin prezentul proiect de act normativ se propune: Interzicerea, în timpul mersului, a ţinerii în mână sau folosirii cu mâinile în orice mod nu numai a telefonului mobil, ci şi a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcţia de înregistrare ori redare text, foto sau video (ex. tablete)”, se arată într-un comunicat al MAI remis Mediafax.

Potrivit sursei citate, pentru nerespectarea acestei norme de conduită se introduce o nouă sancţiune de 9-20 puncte – amendă (clasa a IV-a) şi şase puncte de penalizare.

„În plus, sancţiunea cu amendă va fi aplicată şi conducătorilor de vehicule pentru care nu este prevăzută obligativitatea deţinerii permisului de conducere (ex. biciclişti). Având în vedere gradul de pericol al faptei de a utiliza telefonul mobil sau orice alt dispozitiv mobil prevăzut cu funcţia de înregistrare ori redare text, foto sau video, în alte condiţii decât cele permise, a fost introdus un mecanism mai aspru de sancţionare pentru situaţia în care concomitent cu această faptă este încălcată o altă regulă privind circulaţia vehiculelor. Astfel, pe lângă amendă, se va aplica sancţiunea contravenţională complementară a suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile pentru conducătorii de autovehicule”, potrivit proiectului de lege lansat în dezbatere publică.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

6 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Vlad MH

  Numai va lua-ti de soferii ce are daca m-ai facem si noi un life cat timp ne plictisim la volan ca totii stim cum sant drumuriile an Rominia! Daca nu ety an stare sa faci un life an timp ce conduci preda permisul si lasate de covrig..

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  eu

  Pietonul nu trebuie sa fie apt medical si educat, soferul DA. Pacat ca multi dintre voi nu intelegeti faptul ca un sofer isi asuma responsabilitatea cand se urca la volan.cand ai pretentia ca altul sa se fereasca sa mergi inainte fara grija mai bine stai acasa.sofer e cel care anticipeaza si evita, nu cel din fata caruia fug toti. orice face pietonul, daca trece pe trecere are prioritate. e ca si cand un sofer opreste la semnul de drum cu prioritate ca poate cel cu stop trece fara oprire. :))))

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Santa

  Ma lasa-ne cu aruncatul pe trecere…sunt si dobitoci din astia, dar noi, soferii, trebuie sa fim atenti…viteza mai mica, in preajma trecerilor de pietoni, ajuta…zilnic circul cu masina si vad cum trec unii ca rachetele peste trecerile de pietoni…macar sibienii le pot invata

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Contact