Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
15°C

Sibiul, gazda Forumului Anual Consultativ pe Rute Culturale Europene

Sibiul, gazda Forumului Anual Consultativ pe Rute Culturale Europene

România va fi un partener cheie pentru programul Rutelor Culturale Europene în 2019, forumul anual dedicat acestui proiect având loc la Sibiu, între 2 și 4 octombrie.

Membru încă din 2013 al Lărgitei Înțelegeri Parțiale privind Rutele Culturale, creată de Consiliul Europei, România este un membru foarte activ, mai multe seminarii pe această temă fiind organizate la noi în țară, arată site-ul oficial al Consiliului Europei.

În 2018, Ministrul Turismului din România a promovat programul Rutelor Culturale Europene prin intermediul mai multor întâlniri organizate în orașe din țară precum Bistrița Năsăud, Zalău, Vâlcea, Deva, Timișoara, Sibiu, Brașov, Târgu Mureș, Bacău, Sucevița și Baia Mare. Obiectivele principale ale seminariilor au fost de a promova programul Consiliului Europei, de a identifica atracțiile turistice care pot fi incluse în rutele culturale europene certificate, de a-i determina pe români să conștientizeze mai intens importanța conservării patrimoniului și a promovării acestuia. De asemenea, se are în vedere crearea de noi rute culturale la nivel local/regional/național pentru a crește și mai mult vizibilitatea țării noastre în afară, ca o destinație turistică atractivă și sustenabilă, prin intermediul moștenirii sale culturale.

Forumul anual înlesnește reunirea membrilor statelor incluse în înțelegere, operatorilor pe Rute Culturale Europene, candidaților la certificarea „Rută Culturală a Consiliului Europei”, organizațiilor internaționale, precum și a autorităților locale și regionale, donatori, fundații etc. În cadrul evenimentului se discută trend-uri și provocări întâlnite de-a lungul proiectului, este un prilej bun pentru schimb de experiențe și idei, urmărirea progresului în implementarea Rutelor Culturale, dar și pentru apariția unor noi intițiative.

Ultimele două forumuri consultative au fost organizate în Lucca (Italia) și Gorlitz (Germania).

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus