X
cladiri aeroport reabilitare

Vechile clădiri ale Aeroportul intră în lucrări de reabilitare. Obiectivul: serviciile de securitate

Peste 2,5 milioane de lei, fără TVA, este suma alocată de autoritățile județene pentru reabilitarea unor clădiri aflate în apropierea noului terminal al Aeroportului Internațional Sibiu. Termenul de realizare a lucrărilor este estimat la cel mult trei luni.

Cele patru clădiri care urmează a fi reabilitate pentru a primi o nouă destinație se află pe terenul fostei unități militare, la care accesul se face direct din șoseaua Alba Iulia. În cadrul lucrărilor scoase la licitație de către reprezentanții Aeroportului internațional Sibiu este prevăzută crearea unui nou acces către clădirile care vor deveni spații de birouri, spații de instruire, pregătire fizică, depozite, garaje sau centru de instruire. Totodată, în cadrul proiectului va fi amenajat și un heliport, care să fie folosit de către SMURD. Scopul acestuia este de a elimina interferențele dintre zborurile de urgență în cazuri medicale cu zborurile comerciale, regulate sau ocazionale. Amenajarea acestui spațiu dedicat va duce și la scurtarea timpilor de intervenție.

Reabilitarea noilor clădiri este, de fapt, un proiect mai amplu pentru armonizarea colaborării dintre reprezentanții Aeroportului și cei ai Inspectoratului pentru situații de urgență. Prin dotările propuse (dotări care vor fi realizate separat) se urmărește “posibilitatea asigurării operării în siguranță din punct de vedere al capacității de salvare și stingere a incendiilor, în cazul aeronavelor de categorie superioară celei de referință a aerodromului Sibiu“. În acest scop, una dintre clădiri va fi folosită și ca centru de instruire comună a reprezentanților ISU și cei ai Aeroportului, instruire care vizează intervenția în caz de salvare și stingere a incendiilor, dar și creșterea capacității și reducerea timpului de intervenție în cazul situațiilor de urgență de pe Aeroport.
Toate aceste lucruri vor duce și la “posibilitatea asigurării operării în siguranță din punct de vedere al capacității de salvare și stingere a incendiilor, în cazul aeronavelor de categorie superioară celei de referință a aerodromului Sibiu“, după cum se mai arată în memoriul care însoțește documentația de atribuire a lucrărilor de proiectare și execuție a reabilitărilor propuse.

Cele patru clădiri vizate de proiect au suprafețe cuprinse între 135 și 599 de mp, iar cu excepția fundațiilor, starea acestora este în general necorespunzătoare (umiditate, lipsuri, vechime).
Fosta clădire de remize (320 de mp) urmează să fie transformată în clădire cu sală de mese, spații de pregătire fizică și depozite și va fi folosită de către reprezentanții SMURD. Fosta clădire administrativă (135 de mp) din cadrul fostei unități militare va păstra destinația de clădire de birouri. La fel își va pătra destinația de garaje și clădirea de 599 de mp, în timp ce fostul pavilion administrativ (493 de mp) va fi transformat în centru de instruire, inclusiv cu spații de odihnă, de servire a mesei etc.

Procedura de proiectare și execuție a lucrărilor mai sus descrise are termen de depunere a ofertelor de către firmele interesate ziua de 28 ianuarie 2019. Potrivit graficului prezentat în documentația licitației, proiectul tehnic trebuie realizat în termen de o lună de la semnarea contractului, după care execuția lucrărilor trebuie finalizată în cel mult trei luni de la emiterea ordinului de începere.

Potrivit reprezentanților AIS, lucrările nu vor afecta fluxul aeronavelor sau pasagerilor.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

O opinie

  1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Sibiu
  • Contact