Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
13°C

Teodorovici îi liniștește pe români: ”O să fie bine!” Când e gata bugetul

Teodorovici îi liniștește pe români: ”O să fie bine!” Când e gata bugetul

Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor, a dat asigurări că deficitul bugetar pe 2019 va fi sub 3%, iar proiectul de buget va fi prezentat cel mai probabil săptămâna viitoare. Teodorovici a dăcut aceste precizări, într-o intervenţie la Antena 3, în cadrul emisiunii "Income”. "Funcţionăm, până la aprobarea bugetului pe 2019, cu a 12-a parte din bugetul pe 2018, lunar. Nu e, însă, niciun fel de problemă şi blocaj", a precizat Eugen Teodorovici."Ce pot să adaug e că ne vom încadra sub 3% în ceea ce priveşte deficitul bugetar. În 2019 acel deficit va fi în zona 2,5. (...) O să fie bine", a mai declarat Eugen Teodorovici. „O să-l expunem (proiectul de buget pe 2019 n.r.), poate chiar săptămâna viitoare o să îl prezentam public pentru a fi dezbătut, pentru fi discutat, pentru a lua avizele necesare. Avem avizul de la CSAT, dar mai avem dialogul social, Consiliul Economic şi Social (CES) şi Consiliul Fiscal, astfel încât, atunci când decide Parlamentul să intre în şedinţă, fie la sfârşitul lui ianuarie, fie la începutul lui februarie, când se decide în Parlament, noi să îl avem trecut deja de Guvern. Nu e niciun fel de blocaj”, a susţinut ministrul Finanţelor.

Cât priveşte recentele măsuri fiscale, ministrul Teodorovici a spus că așteaptă încă să aibă o discuție cu reprezentanții BNR. "Eu nu am schimburi de replici cu nimeni. Am invitat BNR la o discuţie la minister pentru a discuta despre cum colaborăm în zonele de politică fiscală şi monetară. Dacă se va da curs acestei invitaţii va fi foarte bine, dacă nu, vom colabora instituţional."

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Teodorovici ii liniștește pe ... "ai lui" ...

Acum 5 ani

O sa fie bine ! Români ... pentru voi avem alte creșteri: de curs valutar, de combustibil ... de indiferența instituțională.
Raspunde

Teo Trandavir

Acum 5 ani

Teodoroghici ala e vai de capu lui. Banca nationala da comunicate apocaliptice, bancile se pregatesc sa traga obloanele, firmele mari incep sa caute relocari prin bulgaria, ungaria si te miri unde, da el zici ca e pe alta lume. Sa speram ca pesedistii astia o sa se duca dracului odata inainte sa puna tara pe butuci
Raspunde

ţeparovici

Acum 5 ani

Isi linisteste oligofrenii asistati social care i-au votat... sa mai rabde putin pana la alegeri unde isi vor vinde iar sufletul pe-un kil de faina pe care scrie psd sau alde. A se traduce.. va fi bine... veti manca "gratis" anul asta, ca sunt alegeri !.... iar pana atunci poate il dam jos pe Isarescu si PRINTAM BANI !... atunci toti veti fi miliardari ! Prosperitate pura... o paine va costa 1 miliard, dar veti avea venituri de asistati social de 5 trilioane ! O sa carati banii cu roaba. Venezuela si anii 90 vor parea jucarie pe langa bogatia ce-o punem la cale.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus