Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
6°C

Să mori ca un câine

Am văzut imaginile care arată cum și-a trăit ultimele minute tânărul de 25 de ani, implicat într-o altercație în Mediaș. Lovit de vreo 20 de ori cu cuțitul a agonizat singur, la marginea unui gard, în zăpadă. După ce a fost împuns, trecut ca printr-o mașină de cusut, a fost lovit în continuare în cap cu picioarele. Iar călăul a mai venit o dată...

E șocant să vezi întregul film al crimei. Par imagini rupte dintr-un film prost, de acțiune. Aproape că-ți vine rău când creierul îți spune că asta-i realitatea. Asta-i realitatea.

Un grup de tineri fug pe o stradă. Unul din ei, putea fi oricare, alunecă pe zăpadă. Se împiedică, mai face câțiva pași împleticiți, apoi cade. Într-o fracțiune de secundă e înconjurat de pumni, picioare și o lamă de cuțit. O să moară în câteva minute. Poate a simțit de atunci. Poate a crezut că scapă...

Din grupul respectiv, derularea filmului îți spune că victimă putea fi oricine. Putea fi fata aia ajutată de cineva să se redreseze. Probabil că avea tocuri... Putea fi un alt tânăr care era cu un metru în fața celui care a murit. Putea fi copilul tău prins într-un anturaj dubios. Putea fi fiul tău, aflat din întâmplare în zonă. Sau încercând să aplaneze un conflict.

Cel care a împuns ca un animal de zeci de ori era abia ieșit din închisoare. Eliberat pentru muncă în folosul penitenciarului mai devreme cu șase ani. Șase ani!

De la București vin la repezeală mii și mii de știri legate de justiție. Că e statul paralel. Că procurorii sunt agresivi. Că judecătorii sunt înfricoșați de sistem. Că deținuții sunt prea înghesuiți. Că mâncarea din închisoare e acră. Că cei condamnați trebuie iertați. Că s-au căit în închisoare și vor fi români – model.

Fiul ministrului Justiției are 30 de ani. Cu cinci mai mult decât tânărul mort la Mediaș. Va spune că nu i se poate întâmpla așa ceva. E în Iași, proaspăt însurat, cu siguranță se învârte într-o altă lume. N-are prieteni dopați cu steroizi, nu merge la sală cu băieții din cartier, nu cunoaște pe nimeni care să aibă cuțit la el tot timpul, nu ascultă manele. Sau? Pentru ei, ca și pentru mine, înainte să văd imaginile, îmi părea o altă lume.

Dar lumea lor nu e complet în afara lumii noastre. Din când în când se intersectează. Poate într-o noapte, pe o stradă plină cu zăpadă...

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

22 comentarii

Rafila Sortan

Acum 5 ani

Saracul copil, a murit nevinovat! Thoamne, de ce permiti astfel de drame? De ce?!
Raspunde

Vasile Von Vasile

Acum 5 ani

Săracul copil?!?!? Copil?!?!?
Raspunde

yyy

Acum 5 ani

Multumim PSD!!!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Lili Bulaesi

Acum 5 ani

Mai citeste o data articolul, desi sunt convins ca nu te ajuta, tu fiind analfabet functional ca presedintele.
Raspunde

Ghita Pristanda

Acum 5 ani

Poate că părinții acestui tânăr vpr avea curajul să-l cheme în judecată (și) pe Tudorel Toader pentru crima asta. Poate, după un astfel de demers, cineva va înțelege că tâmpiții ăștia nu au habar de consecințele produse de deciziile lor...
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Lili Bulaesi

Acum 5 ani

S-au omorat doi interlopi, ce consecinte?! Doar bune!
Raspunde

Andrei Turcu

Acum 5 ani

Îmi era prieten, cu 2 ani mai mic ca mine! Ii mulțumim in primul rând PSD-ului pentru ceea ce sa întâmplat! Nu era ușă de biserica dar cred ca nu avem voie sa luam viața nimănui! Nu suntem in măsura sa facem așa ceva! Este pur și simplu un laș pentru ca a folosit o arma albă, trebuiau sa se bată dar sa folosești un cuțit ești in laș! Nu as putea sa mă gândesc acum la o pedeapsa pentru el..pentru ca au fost cu o ură incredibilă..au fost 12 lovituri de cuțit ( din ceea ce am numărat eu) putea fi oricine nu doar prietenul meu pe care îl cunosc de foarte mult timp! Este tocmai lucru pentru care nu am sa mă mai întorc intr-o astfel de țara pentru ca nu sunt stabilit acolo!
Raspunde

mama leone

Acum 5 ani

Ce vina are pesedeul ca s-au incaierat doi dusmani? e de vina ca nu i-a educat mai bine, sa mearga la biserica, nu la ...club!
Raspunde

the one

Acum 5 ani

Tu de Raluca Pruna ai auzit??! Daca nu, pune mana si vezi cam ce ordonante a emis si vezi daca are vreo legatura cu cazul de fata! Asa pt. cultura ta generala, uite aici (pe hotnews, deci excludem propaganda pesedista): https://www.hotnews.ro/stiri-esential-21431973-guvernul-adoptat-proiectul-lege-care-prevede-scaderea-3-zile-din-pedeapsa-fiecare-luna-inchisoare-executata-conditii-precare.htm A! si inca ceva pt. dl. autor: sa fie oare prietenia (a ziarului si personala) cu Barna cauza faptului ca nu pomenesti nimic de ministreasa tehnocrata? Oare intre ministreasa si USR ar fi ceva legaturi? Intreb, nu spun ca ar fi asa... dar iata un subiect care ar putea da de gandit oricarui jurnalist cat-de-cat... In rest, da... sa multumim PSD, zic....
Raspunde

echidistantul

Acum 5 ani

Legea asta nu e data de Tudorel. E mult mai veche... Un individ omoara, este condamnat la 17-20 de ani de inchisoare, in functie de circumstante... Din acei ani, de obicei face 12, apoi este eliberat pt. comportament bun sau pt. munca depusa... Aceasta practica e mai veche in justitia romaneasca decat portofoliul lui Tudorel...
Raspunde

Ciordanescu

Acum 5 ani

Tudorel daca eara atat de ministru pe cat se lauda ar fi analizat proiectul dar el l-a girat. mai mult...proiectul, bun sau prost, a fost hacuit in Parlament de grupul infractional organizat PSD si au schimbat o gramada de parametrii astfel incat masurile s-au aplicat la mai multi detinuti decat era Initial gandit.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

A

Acum 5 ani

Amuzant ca inteligenta cititorilor continua sa scada. Recidiviștii vor recidiva si daca stau putin mai mult in inchisoare. Nu exista re-educare/reabilitare sau reintegrare pentru puscariasi. Multi sunt violenti din cauza ca asa au crescut si asa sunt obisnuiti. Asta daca mai statea 6 ani tot asa omora pe cineva, doar ca era altcineva. Treaba cu recursul e doar circumstantiala si nu are nicio relevanta. (adica e o coincidenta - pentru astia mai inceti) înțeleg ca e fain sa cauti orice motiv sa dai vina pe psd da trebuie sa iti dai seama cand devine o obsesie bolnava.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Lili Bulaesi

Acum 5 ani

Nu te chinui, n-o sa razbati intre inteligentii astia!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Lili Bulaesi

Acum 5 ani

S-au omorat doi interlopi, ce consecinte?! Decat bune!
Raspunde

Mergeti la vot, hipsterilor!!!

Acum 5 ani

Miscati-va hoiturile la vot data viitoare si mai terminati cu revolutii pe facebook, cu paharul de smoothie in mana si cu crema de epilare masculina! Scarba mi-e mah de voi!!!
Raspunde

Zumz

Acum 5 ani

Nici nu stiu ce e mai josnic. Crima si criminalul sau oamenii astia fara rusine si constiinta care vin aici sa spele PSD-ul, vazand ca toata discutia merge acum spre ei si spre legile lor contra Justitiei. Toata lumea vede ca infractionalitatea a crescut, pentru ca asa este atunci cand infractorii ajung in fruntea statului.
Raspunde

Toma

Acum 5 ani

Doresc tuturor politicienilor care au promovat aceasta lege ca fii(fiicele) si sotiile lor sa "beneficieze" de tratamentul unor astfel de persoane!
Raspunde

hahaha

Acum 5 ani

Mi-au dat lacrimile nu altceva... Mortul o intrat in club cu alti insi porniti pe bataie artuncand si scaune spre criminal si prietenii lui de la masa. Criminalul probabil mai versat fiind recidivist tot pentru omor, scoate un cutit sa se apere. Vitejii o iau la goana iar mortul se impiedeca. Incaseaza cutitele de rigoare si moare. Consecinta: doi interlopi in minus, unul la 2m sub pamant iar celalalt inapoi dupa gratii pentru mult timp. De ce nu scrieti si despre serile din trecutul nu prea indepartat cand din dorinta de distractie intr-un club te puteai trezi in mijlocul unui adevarat razboi intre 2 bande rivale? Cati nevinovati nu or ajuns la spital fiindca baietii astia umflati plini de tatuaje aveau placerea de a face tot clubul praf si loveau cu sticle si scaune tot ce le iesea in cale?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus