X
mic afacerist

Afacerist la 15 ani. Un elev aduce la Sibiu conceptul de „mystery box”

Cei care vor să-și facă un cadou surpriză sau să le trimită un colet inedit celor apropiați, pot să apeleze la unul din cei mai tineri afaceriști din Sibiu. Sergiu Soare și-a deschis o afacere cu Mystery Boxes și trimite colete în toată țara.

Sergiu Soare are 15 ani și este elev la Liceul Onisifor Ghibu. Cărțile lui preferate sunt cele despre cum să-ți faci propria afacere, iar mama lui îl susține necondiționat. Tocmai de aceea, când în perioada Crăciunului i-a venit ideea să facă o afacere de trimis cutii „misterioase”, a și pus acest lucru în practică.

„Ideea mi-a venit de Crăciun. M-am gândit că aș putea începe o mică afacere bazată pe ideea aceasta de cadouri, cutii în care nu știi ce găsești, dar care sunt bazate pe ceea ce îți place. Îmi place să citesc cărți de educație financiară și m-au ajutat mult informațiile acumulate… Așa că am decis să pun un anunț pe Olx. Am văzut imediat că începe să prindă roade așa că am început să mă apuc serios de treabă. Eu am venit cu ideea însă și mama mă ajută foarte mult”, spune Sergiu.

WhatsApp Image 2019-01-17 at 20.54.12 (1)

Ca orice afacerist serios, tânărul a gândit și o serie de reguli foarte bine puse la punct. Clientul trebuie să răspundă întâi la un set de întrebări, iar apoi se poate crea coletul perfect.

„Pentru a găsi cadoul perfect, le trimit un set de întrebări prin care își spun propriile preferințe. Apoi, în funcție de banii pe care doresc să îi aloce, eu gândesc un colet. Banii în care să se încadreze cadoul sunt stabiliți de client, iar transportul este plătit tot de acesta. La comenzi de peste 250 de lei, transportul este gratuit”, explică tânărul afacerist.

Puțin mirată inițial de curajul și determinarea cu care fiul ei a pornit o mică afacere, mama lui Sergiu a decis să nu îi taie aripile din primul moment. Iar rezultatele nu au întârziat să apară. Asta pentru că imediat după ce a postat anunțul pe OLX, mesajele au început să vină. Nu și din Sibiu din păcate. Totuși, Sergiu spune că nu își pierde speranța. Cu siguranță se vor găsi și în Sibiu oameni care să își dorească să încerce acest concept de cadouri.

WhatsApp Image 2019-01-17 at 20.54.12

În doar câteva ore, tânărul sibian ajunsese deja la cinci comenzi, una dintre ele fiind chiar de peste 200 de lei.

15 întrebări și coletul e gata

Pentru a vedea cum funcționează, l-am rugat pe Sergiu să ne spună, bazându-se pe răspunsurile la setul de întrebări, ce cadou i-ar trimite reporterului Turnul Sfatului, în valoare de 100 de lei. Putem spune că nu a fost prea departe de adevăr. Iată, așadar, răspunsurile la întrebări și ideea de colet.

 1. Mărime tricou? M
 2. Alergie la mâncare? Dacă da, la ce? Nu.
 3. Să fie incluse jucării? Vă rog specificați intervalul de vârstă. Nu.
 4. Mărime pantof? 37
 5. Sport preferat? Baschet.
 6. Animal de companie? Ce animal? Doi motani.
 7. Culori preferate? Violet.
 8. Cărțile vi se par utile? Da.
 9. Aveți consolă? De care? Nu.
 10. Doriți parfumuri, creme…? Nu.
 11. Ce vârstă aveți? 26
 12. Doriți incluse jocuri de console sau PC? Nu.
 13. Căni, pahare? Da.
 14. Doriți accesorii de telefon\Ps\xbox\Pc? Nu.
 15. Să fie incluse dulciuri? Da.

„Jucării pentru motani, o minge sau un tricou de damă de baschet, o carte, o cană personalizată cu numele, toate acestea s-ar putea încadra cu lejeritate într-un pachet în valoare de 100 de lei, bazându-ne pe răspunsurile la întrebările de mai sus”, explică Sergiu.

Tânărul poate fi găsit atât pe OLX, cât și pe Whatsapp, la numărul de telefon 0732 309 434.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

5 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  nobody like everybody

  O imbecilitate! Nu ideea de business, ideea de “mistery box “. Bai , stii ce ? Vreau si eu sa trimit o cutie misterioasa. Destinatarul va fi un Aeroport International, la ora de maxim traffic , iar ambalajul cutiei sa fie din hartie maron cu scris in alfabet arab, , o felicitare atasata ilustrand chipul profetului Mohamed, iar inauntru. ……acadele multicolore desigur, doar trebuie sa fie o surpriza placuta nu ? Asta e idea.

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Contact