X
colaj parcare supraetajata

Planul primei parcări supraetajate din Sibiu: 142 de locuri, 10% pentru vizitatori, 5% pentru persoanele cu dizabilități

Administrația locală a finalizat documentația urbanistică a primei parcări supraetajate din municipiul Sibiu, care urmează a fi ridicată în cartierul Hipodrom III. Documentația urbanistică este supusă, acum, consultării publice.

Prima parcare supraetajată din Sibiu va fi ridicată în spatele blocurilor cu numerele 16 și 18, de pe bulevardul Mihai Viteazul, după cum a fost propus în Planul de mobilitate urbană elaborat la finele anului 2016.
Potrivit documentației urbanistice de detaliu realizată la comanda Primăriei Sibiu, viitorul parking va avea subsol, parter, etaj și terasă. Parcarea supraetajată va avea o înălțime de aproximativ 9,3 metri, urmând a avea o amprentă la sol de 1.364 de mp și o suprafață desfășurată totală de 5.456 de mp. În cele patru niveluri ale construcției vor fi amenajate 142 de locuri de parcare. “Pe acoperișul-terasă al parkingului propus vor fi amenajate locuri de parcare acoperite. Locurile de parcare sunt grupate astfel: 142 de locuri de parcare în parcarea supraetajată, din care 10% pentru vizitatori, 5% pentru persoanele cu nevoi speciale“, se arată în documentația urbanistică dată publicității de Primăria Sibiu.

Ridicarea parcării supraetajate va duce la reconfigurarea spațiilor publice

Ridicarea parcării supraetajate va duce la reconfigurarea spațiilor publice

În afara celor parcărilor din construcția supraetajată, documentația urbanistică prevede și amenajarea altor 72 de locuri de parcare la sol. Amplasarea acestor locuri de parcare urmează a fi delimitată clar după stabilirea circulațiilor auto. Și asta deoarece, proiectul parcării supraetajate presupune de fapt reconfigurarea întregii zone în care urmează a fi realizată construcția.

“Construcția parcării supraetajate este amplasată izolat, fără a crea probleme de însorire pentru construcțiile învecinate“, PUD parcare supraetajată

Două locuri de joacă

În prezent, zona din spatele blocurilor 14 – 20 de pe bulevardul Mihai Viteazul este dominată de spații betonate, caldarâm și spații verzi dezordonate. Odată cu ridicarea parcării supraetajate, administrația locală intenționează să amenajeze căi de circulație cu două benzi, trotuare și spații verzi. Totodată, proiectul prevede și amenajarea a două locuri de parcare (în spatele blocurilor cu numerele 16 și 20). Calculele din această etapă a proiectului aproximează amenajarea unei suprafețe verzi totale de peste 6.553 de mp, comparativ cu 2.543 de mp pentru circulațiile auto și 4.489 pentru spațiile pietonale.

Sibienii care observații sau propuneri referitoare la acest subiect sunt invitați să le transmită Primăriei Sibiu până pe 25 ianuarie 2019, prin intermediul e-mailului (urbanism@sibiu.ro), irect (Centrul de informații pentru cetățeni, din sediul Primăriei) sau prin telefon (0269 208 800, interior 808)

Când?

Studiul de fezabilitate necesar acestui proiect a fost încredințat societății Smartbau Construct din Cluj-Napoca în cursul anului trecut. Pentru anul în curs, autoritățile locale vor aloca în buget sumele necesare contractării serviciilor de proiectare și execuție, pentru care urmează a fi lansate licitațiile. În funcție de finalizarea acestor proceduri de atribuire publică, noul parcaj subteran ar putea fi dat în folosință în cursul anului viitor.

Parcarea supraetajată va fi realizată într-un cartier cu o pronunțată lipsă a locurilor de parcare. Foto: Google Earth

Parcarea supraetajată va fi realizată într-un cartier cu o pronunțată lipsă a locurilor de parcare. Foto: Google Earth

În afara parcării supraetajate din cartierul Hipodrom III, în diferite faze de elaborare sunt și documentațiile pentru două parcări subterane (la Gară și, respectiv, Piața Cibin).

Descarcă de aici Memoriul justificativ PUD parcare supraetajata și Reglementari urbanistice PUD parcare supraetajata

 

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

9 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  x

  Mi s-ar spune ca sunt carcotas dar in zona aceea cele mai mici blocuri sunt de P+4! Chiar daca costa mai mult, ce bine era sa fie pe cel putin 4 nivele! Daca era gandit pentru viitor, nu precum podul garii sau cel din calea Surii Mici, atunci asa ar fi fost corect

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  El

  In spatele blocurilor de pe str Vrancei este un loc unde au ramas niste betoane de la panourile solare din vremea Puterii Populare. Ar putea fi amenajata o parcare supraetajata, este o locatie f.buna si e plina cu autoturisme!

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Alzara 1918

  Poate fi un succes ; dacă poate fi investita cu iedera și mai bine !
  Obs. 1/20 din locuri pentru certificate de handicap – evident ( la propriu , pe strada ) prea multe . Știu ce spun :
  – multe sunt “ de complezență”
  – altele nu au legătura cu parcarea ( nevăzători , hernii de disc operate , prolaps de valva mitrală , coree , hipoacuzie și mult prea multe altele )
  – in felul acesta – precum in oraș – multe locuri rămân liber blocate !
  -pentru verificare poliția locală ar putea inventaria “ Suferințele “ pentru care se parchează legal pe locurile rezervate

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Toma

  Da,orice parcare este buna!De ce nu incercati,insa,construirea unei parcari in locul ideal unde se cere si se poate asa ceva:cazarma 90!S-ar putea face pe 3-4 niveluri,ar rezolva mare parte din parcarile din centru, locul este liber iar o minte isteata l-ar putea incadra arhitectonic pe locul actualei parcari cu bariere!

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   Eddy Merckx

   Domnule Toma, ideea este excepțională ! Trebuie neapărat propusă primăriei, poate se găsește și acolo o minte isteață care să accepte ideea – deși nu e ușor.

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   Alzara 1918

   “ Mintea inteligentă “ ar pute recrea vechea cazarmă – ultimul monument de arhitectura militară habsburgica – cu o noua funcțiune .

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  ToTo

  Doamne ajută, sa o construiască cât mai repede. O inițiativă fundamentală pt un oras care parca numai festivaluri și chermeze.mai organizează.

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  *zzz

  10 % ptr vizitatori? Sa intelegem ca restul o sa fie private? O sa se plateasca abonament pe ele ? Din cate stiu eu in sibiu nu se poate închiria locurile de parcare.
  Foarte bine ca se cac parcari dar cred ca prioritare ar fi fost alte locuri. In vasile aron pe iezer de exemplu dupa ora 14 nu mai gaesti locuri de parcare. Aici pe mihai viteazu si seara la 10 găsești locuri de parcare. Sper sa se faca în toate zonele cu blocuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact